Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Blatná slavila první vítězství, další hattrick Tomáše Pecky

 
neděle, 27. března 2022, 09:14

Jihočeský kraj – Hlavní událostí 18. kola krajského přeboru je první bodový zisk Blatné. Poslední tým tabulky porazil v derby po třígólovém náskoku z první půle Osek. Z výhry se i kvůli covidové přestávce radoval naposledy 10. 10. 2020! Ve výtečné formě zastihl start jara prachatického útočníka Tomáše Pecku. Na domácí půdě s Rudolfovem vystřihl opět hattrick a za tři kola nastřílel sedm gólů, což jej posunulo do čela nejlepších střelců soutěže. Lídr Č. Krumlov po dvou venkovních porážkách doma zdolal Protivín zásluhou dvou proměněných penalt Zdeňka Kuny. Derby Olešníka s Jankovem skončilo bez gólů. Bez bodů zůstává na jaře trojice mužstev. Čimelice za 270 minut ani neskórovaly. Volno měl Týn.

Rezerva Táborska nezačala jaro dobře, když na úvod prohrála doma s Osekem. Následně se ale chytla na Rudolfově a zlepšenou formu potvrdila i v sobotním dopoledním duelu s Třeboní. Domácí měli bleskový nástup, když hned z první akce skóroval Adam Provazník. Na další gól se čekalo až do 71. minuty, kdy se znovu prosadil Adam Provazník. Tentokrát ze značky pokutového kopu potrestal faul na kapitána Marka Škrletu. Utkání zdramatizovala o sedm minut později zimní posila Třeboně Jan Kubín, který dorazil do brány přímý kop Leoše Hromádky, jehož střelu brankář Lukeš jen vyrazil před sebe. Víc už ale Jiskra nestihla. Za zmínku stojí fakt, že ani druhý jarní domácí zápas Táborsko nedohrálo v jedenácti lidech. Od 58. minuty se muselo obejít bez vyloučeného Jansy.

Poprvé na jaře bodovali fotbalisté Českého Krumlova. Poprvé se Slavoj představil doma a s Protivínem si poradil 2:0. Pomohly mu dvě penalty nařízené v prvním poločase. K té první se už v 9. minutě postavil Zdeněk Kuna a bezpečně ji proměnil ve vedoucí branku. Ve 40. minutě fauloval ve vápně protivínský Zbyněk Vorel. Zahrávání penalty se opět ujal Zdeněk Kuna, gólman Barbotkin ale tentokrát zvolil správnou stranu a míč vyrazil. Nejdříve však u něj byl právě Kuna, který svou chybu napravil a zajistil Slavoji dvoubrankové vedení. Český Krumlov si moc šancí za zápas nepřipravil, po většinu hrací doby však hru kontroloval, držel míč na svých kopačkách a nakonec zaslouženě vyhrál. „Vyrovnané utkání bez šancí rozhodly penalty,“ okomentoval trefně výhru favorita protivínský kouč Miroslav Říha.

Fotbalisté Olešníku zahájili jaro výborně výhrou nad Českým Krumlovem. Následně zcela propadli v Týně nad Vltavou a nyní Olešník remizoval v dalším okresním derby s Jankovem. Domácí favorit se proti pozorné obraně Jankova moc neprosazoval a blíž ke gólu byli naopak hosté. V první půli ale Schönbauer nastřelil pouze tyč a po změně stran zachraňoval Olešník na brankové čáře Nygmet. Domácí si velké příležitosti vypracovali až v závěru. Nejprve dvakrát za sebou na Komrsku nevyzrál Toth a poté ve velké šanci přestřelil bránu Štěch. Utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů.

Prvních bodů v soutěži se dočkala Blatná. Osek přehrála na domácím hřišti 3:2. Blatenští vstoupili do utkání s nadšením a už v 8. minutě se gólově prosadil výstavní ranou zpoza vápna Michal Kůst. Hned o minutu později nachytal tentýž hráč nepozorného gólmana Chaluše na švestkách znovu. Kůst nakopl balón na bránu Oseku téměř z půlícího kruhu a ten překvapivě skončil v síti. Když pak ve 40. minutě Filip Čadek zvýšil na 3:0 pro Blatnou, hosté byli na ručník. Ve druhé půli se Osek pokoušel o tlak, jeho hra však byla křečovitá a domácí dál hrozili z brejků. Po hodině hry ale Osek přece jenom snížil zásluhou Zdeňka Křížka, který nastoupil v útoku. V 83. minutě dal David Říský z penalty na 3:2. Závěr přinesl ještě hodně vzruchu, hosté trefili tyč, skóre už se ale nezměnilo a všechny body zůstaly zaslouženě v Blatné.

Čimelicím se na jaře nedaří, ze tří jarních zápasů nezískaly ani bod a nedaly ani jednu branku. Tentokrát podlehly Dražicím, které naopak ve všech dosavadních jarních utkáních bodovaly a ještě neinkasovaly. Těsně před výkopem uctili hráči a diváci minutou ticha památku velkého fanouška čimelického klubu Pavla Zimy. Utkání začalo aktivitou domácího týmu, který si v úvodu připravil několik slibných příležitostí, z první vážnější akce ale skórovali hosté. Rychlý výpad Dražic zakončil v 6. minutě Michal Šimák. Podruhé hosté gólově udeřili v 55. minutě, kdy se hlavou po standardce trefil Jiří Štecher. Čimelice žádnou ze svých možností nevyužily, a proto i tentokrát odešly ze hřiště poraženy.

Dobrou jarní formu potvrdil také Tatran Prachatice, když suverénně přehrál doma Rudolfov 6:0, který se naopak na jaře zatím hledá. Skvělou formu má na začátku jara Tomáš Pecka, jenž nastřílel ve třech utkáních už osm gólů! Hattrickem se blýskl již proti Milevsku a tři góly nasázel i rudolfovskému gólmanu Teringlovi. Prachatice položily základ k výhře dvěma góly už v prvním poločase a v tom druhém koncertovaly. Díky třetí výhře v řadě se Tatran dál bodově drží vedoucího Českého Krumlova a společně se vzdalují svým pronásledovatelům Olešníku a Oseku, kteří body opět ztratili.

Fotbalisté Junioru Strakonice dál drží jarní neporazitelnost. V nedělním utkání s Milevskem Strakonice od 70. minuty prohrávaly gólem Přibyla 0:1, dvě minuty před koncem ale domácím zachránil bod Šimek. Hosté byli kombinačně o něco lepším týmem, domácí zase vsázeli na bojovnost. Divácky atraktivnější byl druhý poločas, ve kterém se také urodilo víc brankových příležitostí. Tu úplně největší měl v 53. minutě milevský Kortan, který kopal penaltu, domácí gólman mu ji ale chytil a svůj tým tak výrazně podržel. "Vyplatilo se nám, že jsme po vedoucím gólu nesložili zbraně," řekl k utkání vedoucí strakonického mužstva Jiří Cibulka.

Výsledky 18. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)

Góly: 1. a 71. (pen.) Provazník - 78. Kubín.
Rozhodčí: Macko - Krčín, Votava. Delegát: Brož. ŽK: 4:2 (Provazník, Ott, Větrovský, Škrleta – Hromádka, Kubata, Rezek). ČK: 1:0 (58. Jansa). Diváků: 100.


FK Tatran Prachatice - SK Rudolfov 6:0 (2:0)

Góly: 12., 51. a 64. (pen.) Pecka, 26. a 83. Iliev, 73. Sedláček.
Rozhodčí: L. Pravda - Jevčák, Žemlička. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:1 (J. Rauscher – Pouzar).  Diváků: 100.


SK SIKO Čimelice - TJ Dražice 0:2 (0:1)

Góly: 6. Šimák, 55. J. Štecher.
Rozhodčí: Albert - Peterka, Kaštánek. Delegát: Skalák. ŽK: 1:3 (Maršík – J. Štecher, D. Štecher, Běhoun). Diváků: 50.


TJ Blatná - TJ Osek 3:2 (3:0)

Góly: 8. a 9. Kůst, 40. Čadek - 61. Křížek, 83. (pen.) D. Říský.
Rozhodčí: Kollmann - Šimek, Panský. Delegát: Třeštík. ŽK: 5:1 (Čadek, Sedláček, Chlanda, Hrádek, Antoš - Šrámek). Diváků: 100.


FK Slavoj Č. Krumlov - FK Protivín 2:0 (2:0)

Góly: 9. a 40. (obě z pen.) Kuna.
Rozhodčí: Mach - Dunovský, Izugrafov. Delegát: Dvořák. ŽK: 2:3 (Filip, Svoboda – Urban, Nedvěd, Cvachovec). Diváků: 210.


FK Olešník - SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Ondřej - Němec, Vican. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:5 (Hezoučký, Nýdl, Vojta – Schönbauer, Fajtl, Lošek, Kollár, Komrska). Diváků: 315.


FK Junior Strakonice - FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:0)

Góly: 88. Šimek - 70. Přibyl.
Rozhodčí: Panský - Polák, Přibyl. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (Rozhoň, Staněk – Kosobud). Diváků: 100. V 52. min. nedal hostující Kortan penaltu.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle (4x), Petr Vlasák