Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Protivín zahájil přípravu, na jaře má co napravovat

 
středa, 19. ledna 2022, 19:39

Protivín – Na hřišti U Obory nepanuje po první polovině krajského přeboru pražádná spokojenost. Protivínští skončili s omlazeným mužstvem až třináctí, na což nebyli z posledních sezon zvyklí. V rozjeté zimní přípravě je pro kormidelníka Miroslava Říhu hlavním cílem zlepšení tréninkové morálky.

Jak byste zhodnotil podzimní výsledky a postavení svého týmu v polovině soutěže?
Tak určitě jsem si představoval lepší umístění, výsledky i herní projev, i když nám před sezónou odešlo několik zkušených hráčů. I přesto jsem věřil, že se budeme pohybovat uprostřed tabulky. S odstupem času musím konstatovat, že výsledky jsou odpovídající tomu, co jsme předváděli a jak jsme celkově pracovali.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?
Asi jako většinu mě překvapily výsledky Rudolfova, bodový zisk Prachatic a nemastné výsledky mužstev z Písecka - my, Čimelice, Milevsko. Celkově se mi zdá, že úroveň bohužel oproti minulým ročníkům poklesla.

Soutěž se kvůli brzkému začátku stihla dohrát. Naštěstí…
To je samozřejmě dobře. Musím pochválit svaz za celkovou organizaci, ale i rozhodčí, soupeře a celkově všechny lidi kolem fotbalu za zodpovědný přístup a maximální snahu vše odehrát.

Jak hodnotíte výkony jednotlivců? Šel někdo výkonnostně nahoru či vyčníval nad ostatními?
Nechci hodnotit výkony jednotlivců, ale rád bych pochválil kluky, kteří šli příkladem ostatním spoluhráčům, ať už tréninkovou morálkou, ale i péčí o svoje zdraví, aby byli schopni odehrát co největší počet zápasů. V první řadě nestárnoucí Míra Zach, který odehrál všechna utkání. Dále čerství ženáči, bratři Vorlové (Jaromír, Zbyňa) a Radek Vojta, guma Mára Hanus, právník David Bečvář, benjamínek Patrik Hrachovec a nesmím zapomenout ani na našeho druhého brankáře Igora Barbotkina, který výborně odehrál většinu utkání v poli. Je na ostatních, aby se těmto vyrovnali a zvedli tak náš tým.

Co vás během podzimní části nejvíc potěšilo a naopak trápilo?
Jsem rád, že po odchodu několika zkušených hráčů, jsme do týmu zabudovali naše dorostence Vojtu Štěpku, Michala Urbana a Tomáše Sháněla, kteří mě přesvědčili, že mohou hrát KP. Ohledně zápasů mě potěšil náš výkon v Rudolfově, kde jsme vyhráli, ale hlavně podali výborný kolektivní výkon. Dále zápas na Táborsku, kde jsme sice prohráli, ale výkon mužstva a celková kvalita zápasu se musela divákům líbit.  A naopak nejvíce mě trápila tréninková účast, která byla zapříčiněna úzkým kádrem, zraněními a samozřejmě morálkou a prioritami některých hráčů.

Poohlížíte se po posilách? Dojde v zimě k nějakým změnám v týmu?
Samozřejmě se pokoušíme a já věřím, že se nám i podaří doplnit kádr, ale jak všichni víme, v zimním období a v dnešní době to není jednoduché.

Kdy plánujete zahájení zimní přípravy pro jarní část sezóny a jak bude probíhat?
Zahájíme v polovině ledna. Využívat budeme pouze domácí prostředí a rádi bychom sehráli alespoň čtyři PU. Bohužel už druhý rok po sobě vzhledem k současným vládním nařízením, neabsolvujeme tradiční zimní soustředění, což vnímám jako velký hendikep v kolektivním sportu.

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v jarních bojích?
Vyhlásíme heslo: „Hledejme rezervy sami v sobě.“ Tím mám na mysli, ať už se nám podaří kádr doplnit nebo ne, je v našich silách podávat a předvádět lepší výkony než tomu bylo na podzim. Zlepšení tréninkové morálky je pro mě osobně úkol číslo jedna.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama