Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezonu máme dobře rozehranou, pochvalují si v Dražicích

 
úterý, 28. prosince 2021, 19:19

Dražice - Spokojenost může po podzimu panovat v táboře průběžně sedmých Dražic, které trénuje tandem Tomáš Hořejší a Jiří Kodad. První polovinu sice zakončily dvěma těsnými porážkami 0:1, ale předtím nenašly v deseti zápasech v řadě přemožitele a držely se v lepší polovině tabulky. Dvaadvacet bodů jim dává dobrý základ pro jaro.

Není divu, že v Dražicích panuje s podzimním umístěním a výkony velká spokojenost. Zisk 22 bodů považují za nadstandard. „První část sezóny hodnotíme jako velmi povedenou, prohráli jsme pouhé tři zápasy, z toho jediný vedoucí Č. Krumlov nás přehrál, s Táborskem a Prachaticemi to byly zbytečné ztráty. Jinak takové umístění v tabulce asi nikdo nečekal a nakonec nebýt těchto dvou proher, kdy jsme selhali hlavně v ofenzivní činnosti, mohlo být ještě veseleji,“ chválí si vedoucí dražického týmu Vlastimil Stuchlík.

Po dvou nedohraných covidových sezonách panovala obava, aby opět nezasáhla vyšší moc. „Samozřejmě jsme všichni rádi, že se vše dohrálo komplet, protože by to byla pro nás všechny další nepříjemná rána. Doufejme, že to nejhorší už máme za sebou,“ věří Stuchlík, že dojde na sehrání celého ročníku.

Podzimní mistrem kraje se po zásluze stal Č. Krumlov. Na opačném pólu se ocitá dvojice, která ve 29 zápasech vyšla naprázdno. „Až na lídra soutěže se hrála celkem vyrovnaná část a samozřejmě asi všechny překvapil bídný bodový zisk dvou týmů ze dna tabulky,“ zmiňuje tandem z chvostu, celky S. Ústí a Blatné si to rozdají o udržení v přeboru.

Kvalitní obranná řada

Dražice sázely a bojovný a týmový výkon. Základním kamenem je veterán Miloš Veselý (42), s Marianem Horkou poslední pamětníci mistrovského hattricku v letech 2012-2014. „Nechci hodnotit jednotlivce, každý v dané chvíli odvedl pro tým co je v jeho silách a možnostech,“ uvádí Stuchlík, jehož potěšila kvalitní hra obrany, ale mrzí jej počáteční potíže se sestavováním sestavy. „Po dlouhé době jsme se vyvarovali laciných chyb v zadních řadách, a proto jsme mezi třemi mužstvy s nejmenším počtem obdržených branek. Na druhé straně jsme měli ze začátku soutěže problémy s kádrem, kdy jsme na několik zápasů jeli s minimálním počtem hráčů včetně dorostenců."

Do oddílu blízko Tábora by rádi sehnali nové hráče. „Uvidíme, jestli se něco podaří,“ říká Stuchlík, že se na „něčem“ pracuje, ale vzápětí dodává, „je to strašně těžké do těch našich skromných podmínek někoho přivézt.“

Zimní příprava odstartuje v Dražicích v polovině ledna. „Nejspíš se budeme připravovat v domácích podmínkách. Využívat budeme halu. Zatím máme domluvené čtyři přípravné zápasy,“ popisuje, co čeká hráče přes zimu. Na jaře Dražičtí hodlají navázat na vydařený podzim. „Pokud klukům vydrží zdraví a budeme kompletní, tak hrát klidný střed by pro nás neměl být nereálný,“ míní Vlastimil Stuchlík.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama