Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Losovací aktiv JčKFS tradičně přinesl řadu drobných změn. Penalty po remízách ale nebudou.

 
pondělí, 29. června 2015, 11:43

Č. Budějovice: Přednáškový sál Integrované střední školy stavební v českobudějovické Nerudově ulici se stal dějištěm losovacího aktivu fotbalových soutěží, které bude řídit Jihočeský krajský fotbalový svaz v sezoně 2015 – 16. Zástupci klubů, jejichž týmy se zúčastní seniorských a mládežnických soutěží, odsouhlasili poslední změny v rozpisech a někteří dodatečně přihlásili své celky do Českého poháru. Vítězové jednotlivých kategorií z uplynulého ročníku převzali diplomy a poháry.

Pracovní zasedání vpodvečer posledního červnového pátku řídil sekretář JčKFS Vladimír Eibl, jenž v úvodu potvrdil výsledek ankety týkající se soutěží mužů, která měla demokraticky určit, zda v případě nerozhodných výsledků se budou kopat penalty a rozdělovat prémiové body. Poměrem hlasů 65 ku 23 zůstal zachovaný remízový systém. „Nevím, jestli zvítězil rozum, ale děkuji hlasujícím za toto rozhodnutí. Jsem trochu staromilec,“ prohlásil Eibl.

Za předsednický stůl po bok krajského sekretáře usedli ještě předseda STK JčKFS František Šafránek a místopředseda VV JčKFS Michal Řezáč. V průběhu jednání si od nich půjčil mikrofon také Václav Bouška ze sdružení IOG a pozval všechny přítomné k Základnímu kurzu údržby fotbalových hřišť, který se uskuteční v prostorách třeboňského hotelu Svět a přilehlého Sportovního areálu Hliník v sobotu 1. srpna. Aktivu se naopak nezúčastnil zaneprázdněný předseda VV JčKFS Jan Jílek.

Ceny za prvenství v mládežnických soutěžích minulé sezony převzali zástupci TJ Šumavan Vimperk (KP ml. přípravek + KP MŽ), SK Dynamo Č. Budějovice (KP st. přípravek), FC Písek (I. A třída MŽ sk. B), SK Vodňany (I. A třída SŽ sk. B), TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí (I. A třída MŽ sk. A + I. A třída SŽ sk. A), FK Meteor Tábor (KP SŽ), TJ Nová Včelnice (I. A třída dorostu), TJ Blatná (I. A třída dorostu sk. B), TJ Sokol Kamenný Újezd (I. A třída dorostu sk. A), SKP Č. Budějovice (KP MD) a TJ Malše Roudné (KP SD).

Ceny pro vítěze seniorských soutěží za předchozí ročník si odnesli funkcionáři SK Ševětín (I. B třída sk. D), SK Kavas Větrovy (I. B třída sk. C), TJ Osek B ((I. B třída sk. B), FC Velešín (I. B třída sk. A), TJ Sokol Planá nad Lužnicí ((I. A třída sk. B – poprvé v historii postoupili do KP), SK Otavan Katovice (I. A třída sk. A), FK Spartak Kaplice (KP žen – tato soutěž se hrála naposledy, všechna ženská družstva se přihlásila do divize) a FK Jindřichův Hradec (KP mužů – po odmítnutí druhého celku v tabulce Oseku postoupila do divize spolu s Hradeckými rovněž třetí Třeboň).

Tři týmy se posunuly výš

Poté, co se pouhý den před losovacím aktivem posunula Jiskra Třeboň z krajského přeboru do divize, zaujal její místo v nejvyšší jihočeské soutěži FK Olešník. Na jeho pozici v I. A třídě (skupina B) se vyšvihl ambiciózní Slavoj Ledenice a uvolněný post v I. B třídě (skupina D) zaplnil celek Hraničáře Horní Stropnice. „Nečeká nás lehký rok,“ pronesl Vladimír Eibl s upozorněním na nový soutěžní, přestupní a disciplinární řád, který v první fázi může přinést odliv rozhodčích.

Do českého poháru mužů se přihlásilo patnáct mužstev: Sokol S. Ústí, Vodňany, Bavorovice, Větřní, Bernartice, Větrovy, Ledenice, Ml.Vožice, Černá v Pošumaví, Meteor Tábor, Slavia Č. B., Velešín, Mirovice, Vyšší Brod, SK Planá. Český pohár dorostu budou hrát Protivín, Větřní, Mirovice, Loko Č. B., Slavia Č. B., Čtyři Dvory a Břilice, do Českého poháru žáků se zapojí Loko Č. B., Čtyři Dvory a SK Třeboň.

Krajský přebor mužů stejně jako loni ponese název Ondrášovka Cup. Jeho účastníci za nezměněných podmínek dostanou od sponzora příděl balené minerální vody. I. A a I. B třídy budou hrát pod hlavičkou Fine Creditu, který zajistí věcné ceny v hodnotě deset tisíc korun pro vítěze soutěže slušnosti v jednotlivých skupinách a také slosovatelné vstupenky pro všechny zúčastněné kluby, na jejichž hřištích budou o přestávkách mistrovských zápasů soutěžit tři vylosovaní diváci ve střelbě míčem do otvorů v plachtě natažené mezi brankovými tyčemi. Na úspěšné střelce čekají peněžité odměny.

KP mužů
1 Dražice
2 Tatran Prachatice
3 FK Olešník
4 Rašelina Soběslav
5 Loko Veselí nad Lužnicí
6 TJ Osek
7 SK Rudolfov
8 Hluboká nad Vltavou
9 Planá nad Lužnicí
10 SK Čimelice
11 Sedlice
12 Dačice
13 FC Písek B
14 Sokol Želeč
15 SK Jankov
16 SK Katovice

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Milan Šíma