Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ke spokojenosti je daleko, říká trenér Jankova Petr Kadlec

 
čtvrtek, 23. prosince 2021, 17:47

Jankov - Předsezonním cílem zástupce fotbalového Českobudějovicka bylo umístění v první třetině tabulky, ale ani pětice letních posil (tři navrátilci) nepomohla ke zdařilému vstupu do sezony. Jankovští v prvních sedmi zápasech vyhráli jen jednou a bodové manko umazávali až ve druhé půlce podzimu. „Na jaře se chceme postupně posunout tabulkou na vyšší pozice,“ poznamenal v rozhovoru kouč Petr Kadlec.

Jak byste zhodnotil podzimní výsledky a postavení svého týmu v polovině soutěže?
Nepovedený začátek soutěže, kdy jsme po  sedmi kolech měli 4 body, jsme těžko doháněli. Naše výkony v průběhu podzimní části byly značně nevyrovnané. Tomu svědčí fakt, že jsme nedokázali bodovat více než dvakrát po sobě. Nakonec jsme uhráli 20 bodů, což z celkového pohledu musíme brát, ale spokojeni rozhodně nejsme.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco? 
Bylo otázkou, co dlouhá pauza s jednotlivými účastníky soutěže udělá. V mnoha týmech došlo k velkým změnám. První čtyřka týmů v tabulce asi není překvapením pro nikoho, k tomu měl povedený podzim Rudolfov. Některé týmy od sebe jistě čekaly víc a to včetně nás.

Soutěž se kvůli brzkému začátku stihla dohrát. Naštěstí…
Pro výkonnostní fotbal to je samozřejmě dobře, ale důsledky dlouhé pauzy si celý amatérský sport ještě nějakou dobu ponese.

Jak hodnotíte výkony jednotlivců? Šel někdo výkonnostně nahoru či vyčníval nad ostatními?
Že by někdo vyloženě vyčníval, bych neřekl, určitě jsem rád, že se někteří hráči po zranění úspěšně vrátili. Obměněný tým si celkově v průběhu podzimu sedal a stejně tak jak byly výkony týmy nevyrovnané, tak to platí i pro jednotlivé hráče.  

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a naopak trápilo?
Jednoduchá odpověď. Potěšil mě každý zápas, který jsme herně i výsledkově zvládli. Mrzí mě, že jsme se všemi týmy z první pětky v podstatě nedokázali uspět jak herně, tak ani výsledkově. 

Poohlížíte se po posilách? Dojde v zimě k nějakým změnám v týmu?
Nějaké významné změny úplně neplánujeme. Kádr je dostatečně široký, spíš bych si přál, aby bylo co nejméně odchodů a hráčům drželo zdraví a chuť na sobě pracovat v tréninkovém procesu. Můžu ale sdělit, že jednu zajímavou posilu v našem týmu přivítáme. 

Kdy plánujete zahájení zimní přípravy pro jarní část sezóny a jak bude probíhat?
Přípravu zahájíme třetí týden v lednu a odehrajeme pět přípravných utkání. Kombinovat budeme terén, silové tréninky v tělocvičně a hřiště s umělou trávou. 

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v jarních bojích?
Rozhodně bychom se chtěli postupně posunout tabulkou na vyšší pozice. 

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michaela Mikešová