Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník spoléhá na mix zkušenosti a dravého mládí

 
úterý, 21. prosince 2021, 22:47

Olešník – Pouze v jediném střetnutí uplynulého podzimu přeboru našli olešničtí fotbalisté přemožitele. Po výtečném startu, následné sérii remíz a plichtě u vedoucího Č. Krumlova poznali hořkost porážky až po deseti kolech v Oseku. Na domácím trávníku mimo ztráty s Táborskem B naplňovali roli favorita. Tým trenéra Romana Chlumeckého, který provázela velká marodka, přečká zimu na třetí příčce.

V konečném účtování jste nasbírali rovných 30 bodů. Jak z pohledu výsledků hodnotíte skončený podzim?
Před začátkem sezony jsem chtěl být do třetího místa. Což jsme splnili, i když si myslím, že při troše štěstí bylo navíc. Nikdo nás mimo prvního poločasu v Oseku na podzim nepřehrával.

Co říkáte na průběh přeboru? Kdo byl největším překvapením?
Průběh byl takový, jaký byl. Po covidové přestávce jsme se všichni těšili, ale bude to ještě nějaký čas trvat, aby tam bylo od všech to správné zapálení a chuť jako dřív. Určitě mi to kluci z Rudolfova prominou, ale nečekal jsem, že uhrají tolik bodů.

Dvě předchozí sezony předčasně ukončila pandemie koronaviru. Do třetice to snad platit nebude…
Je dobře, že se podzim dohrál. Doufejme, že soutěž bude na jaře pokračovat.

Jak se dařilo jednotlivým hráčů, vyčníval někdo nad ostatními?
Jednotlivce moc rád nehodnotím. Potřebujete každého hráče v kádru. Jednou se daří tomu, podruhé tomu. Každý by měl vědět, zda v zápase udělal maximum nebo mohl udělat něco navíc. Můžu se spolehnout v kádru na dravé mládí a zkušené plejery.

Z čeho jste měl v podzimní části největší radost a co vás naopak mrzelo?
Jsem rád za nové hráče, kteří velmi dobře zapadli do kolektivu a přinesli i kvalitu na hřiště. Kdo z trenérů sledoval naše zápasy a studoval sestavu, tak v tom musel mít pěkný hokej (usměje se). Poněvadž každý zápas kvůli různým okolnostem byla minimálně na třech postech rozdílná. Ale cením si, jak jsme se s tím popasovali. Trápila mě účast na tréninkách, ale to řešíme a pracujeme na tom. Další problém je zranění některých hráčů, bohužel i dlouhodobé.

Plánujete přivést posily?
Posily hledáme pořád. Mám nějaké hráče oslovené a uvidíme, jak se to vyvine. Někteří hráči ale jsou pohodlnější a nechtějí vystoupit ze své komfortní zóny. A zase pokud by hráč chtěl k nám, tak narazíme na jiné problémy. Proto pokud by měl některý z hráčů zájem hrát v Olešníku nebo zkusit s námi zimní přípravu, tak ať se mi ozve.

Kdy skončí hráčům volno a zahájíte zimní přípravu?
Začneme poslední týden v lednu popř. první týden v únoru. Mám domluvených pět přáteláků (mj. Kaplice, Eggenburg, Netolice, Katovice). Budeme trénovat podle počasí (UMT, spinning).

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?
Věřím tomu, že pokud se nám podaří dobře potrénovat a posílit kádr, tak jsme schopni uhájit třetí flek a možná i zabojovat o vítěze KP.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák