Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zabojujeme, slibují v Blatné a věří, že jim nezůstane Černý Petr

 
čtvrtek, 16. prosince 2021, 13:21

Blatná - Jako bodově neposkvrněni, tak pojmenoval podzim z blatenského pohledu její kouč Jaroslav Voříšek, který se po řadě let vrátil do Blatné po skončené štaci v Oseku. V patnácti kolech nezískal jeho staronový tým po podzimu ani bod. Paradoxně není situace ztracená, aby klub z města růží nadále setrval v krajském přeboru.

„Znalci zdejšího prostředí museli po tak razantním úbytku hráčské kvality před sezónou očekávat, že nastanou problémy,“ vysvětluje trenér Voříšek nelichotivé postavení po podzimu. „Na druhé straně nemohu upřít snahu těm, kteří se více či méně začali objevovat nově v sestavě A-týmu,“ doplňuje. Navíc Blatenští hned v úvodu soutěže postrádali pro dlouhodobější svalová zranění poslední zkušené hráče Machovského, Kůsta a Čadka a na výsledcích týmu se i tohle podepsalo.

Podle slov trenéra Voříška se později začaly projevovat vedlejší zájmy hráčů, na jeho vkus byly až příliš. Nicméně doufá, že po vyléčení všech šrámů a uvědomění si vzniklé situace se v hráčích probudí bojovný duch a snaha se poprat o body. „Přesto věřím tomu, že většina z nás v Blatné o zachování KP na jaře ještě zabojuje,“ zdůrazňuje, že rozhodně nehází flintu do žita.

Jak na čele, tak i na konci tabulky bude do konce sezony o co hrát. „Přeboru zaslouženě vévodí Český Krumlov, trojlístek Prachatice, Olešník a Osek zdatně sekundují díky stabilním výkonům. My a Sezimovo Ústí jsme na chvostu tabulky takoví bodoví žebráci. Naše ztráta je ale naštěstí pouze tři body, je stále o co hrát, a uvidíme, komu zůstane v ruce Černý Petr,“ hodnotí Voříšek situaci v tabulce.

Mladé mužstvo se s nejvyšší soutěží v kraji teprve seznamuje. „Co se většiny hráčů týká, získávají cenné zkušenosti a věřím, že se postupem času budou zlepšovat. Přesto jedno jméno zmíním, a to je Milan Hlaváč, srdcař a bojovník. Bez toho si v současné době nedokážu představit základní sestavu,“ odpovídá na otázku, zda by někoho vyzdvihnul.

Během první poloviny si staronový kormidelník moc radosti neužil. „Moc věcí mě v podzimní části nepotěšilo, vzhledem k našim výsledkům. Mrzí mě, že mnoho hráčů má na této úrovni fotbal hodně nízko na žebříčku hodnot,“ říká o přístupu některých svěřenců.

Druhý týden v lednu, to je plán Blatenských začít s přípravou, do které by chtěli přivést nějaké posily. „Je ale hodně těžké získat kvalitu,“ ví Voříšek. V plánu mají mimo přípravy na umělce využívat i místní fitko a na konci ledna čtyřdenní soustředění v Sušici, kde jsou pro tyto potřeby ideální podmínky.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle