Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Josef Mráz: Jaro bývá těžší. Věřím, že se v zimě dobře připravíme a postavení v tabulce udržíme

 
úterý, 14. prosince 2021, 20:37

Osek – Po šestileté odmlce se v letní přestávce vrátil na střídačku TJ Osek Josef Mráz, který přešel od rezervy strakonického Junioru s Romanem Malým. Byl to právě trenérský navrátilec, který v sezoně 20014/15 sahal s Osekem do posledního kola po historickém vítězství v krajském přeboru, ale bodová shoda a lepší vzájemné zápasy přály J. Hradci. Umístění na medailových pozicích by rád zopakoval i v letošním. Po první polovině skončil jen o skóre čtvrtý.

Jak byste zhodnotil podzimní výsledky a postavení svého týmu v polovině soutěže?
Výsledky i postavení v tabulce hodnotím kladně. Samozřejmě je vždycky možnost být na tom lépe. Takže i já bych chtěl mít o nějaký ten bod více. Některé zápasy se nám vydařily, v jiných jsme mohli zahrát lépe. Ale v kontextu všeho jsem spokojen.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?
Překvapily mě Prachatice. Nově vzniklý tým hrál dobře a dotáhl to až na druhé místo tabulky. Překvapil mě také Rudolfov, který se dal dohromady a předváděl velmi dobré výkony. Možná jsem trochu více čekal od Protivína a od Jankova. Podzimní tabulka odpovídá tomu, jaké podávaly týmy výkony.

Soutěž se kvůli brzkému začátku stihla dohrát. Naštěstí…
Přesně tak, jak říkáte. Naštěstí. Pokud by se soutěž opět nedohrála (a obecně všechny soutěže), bylo by to velice špatné.

Jak hodnotíte výkony jednotlivců? Šel někdo výkonnostně nahoru či vyčníval nad ostatními?
Každý v týmu odváděl to, na co v danou chvíli měl. Každý v týmu si vybral dobré chvíle, ale i ty slabší. Od toho jsme ale tým, abychom se navzájem radovali nebo „kousali“ neúspěch. Pokud bych měl přeci jenom někoho vyzdvihnout, tak asi Honzu Hocha, který vstřelil 11 branek a u 12 asistoval. Stále má ale co zlepšovat. Pořád je to ale mladý kluk, takže prostor pro další zlepšování tam je. Ještě bych měl asi vyzdvihnout výkony Lukáše Němečka, který rostl zápas od zápasu. Jenom doufám, že oba dva a samozřejmě i všichni ostatní odolají přestupním „lasům“.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a naopak trápilo?
Potěšilo mě, že se nám několikrát podařilo otočit zápas, když jsme po poločase prohrávali. Potěšily mě i některé výkony mladých hráčů. Občas nás trápily nezvládnuté vstupy do utkání. Dále neproměňování stoprocentních šancí a individuální chyby. Na všem budeme muset přes zimu zapracovat.

Poohlížíte se po posilách? Dojde v zimě k nějakým změnám v týmu?
Po posilách se samozřejmě poohlížíme. Momentálně jsme s jedním hráčem domluveni. Uvidíme, zda se dohodnou kluby.

Kdy plánujete zahájení zimní přípravy pro jarní část sezóny a jak bude probíhat?
Zimní přípravu začínáme 11. ledna 2022. Budeme trénovat třikrát týdně, v plánu je soustředění v Prachaticích, atletická dráha ve Strakonicích, samozřejmě osecká hala s umělým trávníkem a možná hráčům připravíme i nějaké překvapení. Sehrajeme pět přátelských zápasů v pořadí Čkyně, Nýrsko, Semice, Klatovy a Strunkovice. Tyto zápasy sehrajeme jak u soupeřů, tak na strakonické umělce.

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v jarních bojích?
Jaro je vždycky těžší. Hrajeme i více zápasů venku. Přesto věřím, že se přes zimu dobře připravíme a postavení v tabulce udržíme.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama