Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Junior Strakonice přezimuje po přestavbě týmu osmý

 
sobota, 11. prosince 2021, 22:21

Strakonice – Na Křemelce došlo v létě k velké hráčské obměně. Do mužstva přišlo tucet nových tváří, ale na sehrání už nemělo tolik času, což se projevilo na startu soutěže. Junior zůstal v domácích zápasech nepřemožen, měl pátou nejlepší ofenzívu, po 15. kolech skončil přesně v polovině krajského pelotonu. „Ke spokojenosti mi chybí pár bodů,“ uvedl kormidelník Luděk Cimrhanzl mladší, které trénuje Junior od jeho vzniku a postupu z okresní IV. třídy.

Jak byste zhodnotil podzimní výsledky a postavení svého týmu v polovině soutěže?
Úvod soutěže nás nezastihl v top formě. Trvalo to déle, než jsem očekával. V průběhu jsme se nastartovali a 8. místo v polovině soutěže je uspokojivé. Mrzí nás dvě domácí remízy, kde jsme v součtu přišli o čtyři body. Postavení v tabulce by mohlo být následně o něco lepší.

Co říkáte na celkový průběh soutěže a podzimní tabulce? Překvapilo vás něco?
Ani moc ne. Lídr soutěže Krumlov je podle očekávání na prvním místě a akorát mě překvapilo poslední místo Blatné, která neuhrála ani bod.

Soutěž se kvůli brzkému začátku stihla dohrát. Naštěstí...
Jsme za to rádi, že jsme si mohli zahrát se všemi účastníky soutěže a že se podzim po všech těch opatření mohl dohrát. Snad se povede i jaro.

Jak hodnotíte výkony jednotlivců? Šel někdo výkonnostně nahoru či vyčníval nad ostatními?
Dobře se nám sehrála stoperská dvojice Žáček - Rozhoň, výborně se prezentoval brankář Lízal a hodně nám pomohly góly Krejčího.

Co se vás během podzimní části nejvíc potěšilo a naopak trápilo?
Začnu tím trápením. Ne vždy jsme hráli v optimální sestavě a bylo to hodně znát. Jednak se projevila absence zápasové praxe a mnohdy chyběla dostatečná fyzická kondice. Z toho vyplývala četná zranění a následné změny v sestavě. A co mě potěšilo? To jak fungovala chemie zkušených hráčů s mladíky v týmu. Z toho mám skutečně největší radost! Tým si sednul za pár měsíců opravdu náramně. Na této fotbalové úrovni je to jeden z nejdůležitějších prvků. Týmová součinnost je skvělá.

Poohlížíte se po posilách? Dojde v zimě k nějakým změnám v týmu?
Ano, poohlížíme se a uvidíme.

Kdy plánujete zahájení zimní přípravy pro jarní část sezóny a jak bude probíhat?
Zimní přípravné období začínáme 14.1.2022. Převážnou část strávíme v areálu na Sídlišti, kde budeme využívat UMT a tartanový ovál. V únoru absolvujeme soustředění ve Lhotě nad Rohanovem. V plánu je také několik přípravných utkání. Postupně zatím narazíme na Katovice, Dobříš, Čkyni.

Jak vidíte vyhlídky vašeho týmu v jarních bojích?
Před zahájením jsme si dali za cíl skončit do pátého místa.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle