Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonice udržely domácí neporazitelnost, s Jankovem ale braly jen bod

 
pondělí, 8. listopadu 2021, 18:34

Strakonice - Definitivní tečku za podzimní částí krajského přeboru udělalo nedělní odpolední střetnutí Junioru Strakonice s Jankovem. Zápas to byl velice atraktivní, se spoustou šancí. Góly padly nakonec pouze dva, po jednom na každé straně, díky čemuž si oba celky připsaly do tabulky po jednom bodu a zůstaly díky tomu v poměrně nahuštěném středu tabulky.

V první půli byl mírně aktivnější Jankov, jenž měl první příležitost ke skórování po Kollárově rohu ve 4. minutě a následném zblokovaném zakončení Bláhy. Přesto šel hostující tým do vedení celkem záhy. V 8. minutě se prosadil na levé straně v souboji jeden na jednoho Mizera, poslal přihrávku do pokutového území a Antonín Sypal svou čtvrtou brankou v sezóně zamířil přesně k tyči – 0:1.

Junior vyrovnal ze své první střely v utkání, leč ta stálo opravdu za to a byla ozdobou nedělního odpoledne na Křemelce. Míč se od Kroneisla odrazil šťastně k Jakubu Krýslovi, který ho z voleje napálil z nějakých třiadvaceti metrů nechytatelně za marně letícího gólmana Šturmu – 1:1.

Jankovští si mohli vzít vedení zpět ve 24. minutě po krásné akci Sypala s Bendou, který našel ve výborné pozici Kollára, avšak zkušený středopolař domácí branku v obrovské příležitosti přestřelil. O chvilku později to zkoušel z přímého kopu Kroneisl, Lízal vytáhl balón nad břevno na rohový kop. Ten domácí zadáci odvrátili a založili tím rychlý protiútok, na jehož konci byl Nosek, jenže i tato velká možnost ke skórování nebyla využita.

Ve 29. minutě si navedl míč do palebné pozice Sypal, pěkně vypálil, ale Lízal předvedl výborný zákrok. Strakonice se dostaly o dvě minuty později opět do přečíslení, opět situaci do gólového úspěchu dotáhnout nedokázaly.

Pohledné utkání pokračovalo šancí Bendy, který se dokázal obtočit kolem bránícího soupeře, jenže v zakončení zacílil nad branku. Po další akci svých spoluhráčů, jmenovitě Fajtla se Sypalem na pravé straně měl Benda další šanci v 37. minutě. Tentokrát zamířil přesně, ale v brance čaroval Lízal. Domácí opora v brance se činila i při střele Mizery čtyři minuty před pauzou.

Po změně stran aktivita Jankova viditelně opadla a rázem toho domácí využili k převzetí iniciativy a z toho vyplývající převahy. Krejčího přímý kop Šturma zneškodnil. V 59. minutě už domácí obecenstvo slavilo gól po nádherném centru Zoubka a fantastické střele Krejčího uvnitř hostující šestnáctky. Jenže proti byl gólman Šturma, který vytáhl zákrok z říše snů a hosty výrazně podržel. Strážce jankovské svatyně byl pozorný i při střele Mášky z 65. minuty.

Tlak Junioru v závěru hosté otupili a sami byli blízko vstřelení vítězné branky. Po Kollárově pasu mířil Sypal vedle. Agilní Sypal to zkoušel o minutu později znovu, tentokrát zakročil Lízal. Největší šance hostů ve druhé půli přišla v 81. minutě, kdy měl rozhodnutí na kopačce Řehoř, avšak razantní střelou zamířil zhruba metr nad. Stejná vzdálenost chyběla v 90. minutě také střílejícímu Zoubkovi na druhé straně, a tak si oba soupeři rozdělili zřejmě zasloužený jeden bod.

FK Junior Strakonice – SK Jankov 1:1 (1:1)

Branky: 19. Krýsl – 8. Sypal. Rozhodčí: Polák – Žurek, Votava. Delegát: Brož. ŽK: 0:2 (Lošek, Mizera). Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:6. Diváci: 92.

Strakonice: Lízal – Říha (46. Zoubek), Rozhoň, Šimek, Zahrádka – Nosek (73. Doležal), Benedikt, Chalupa (46. Zelenka), Máška – Krejčí, Krýsl.

Jankov: Šturma – Fajtl, Lošek, Bláha, Klíma – Řehoř (90. Jirkovský), Kollár, Kroneisl, Sypal, Mizera (78. Lovička) – Benda.

Nejlepší hráči: Lízal, Krejčí – Sypal, Benda, Šturma.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle