Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Podzimním mistrem se stal Č. Krumlov, poslední přezimuje Blatná

 
neděle, 31. října 2021, 20:25

Jihočeský kraj – Předposlední kolo určilo nejlepší tým podzimní části a také posledního. Krumlovští porazili Strakonice a jedenáctou podzimní výhrou si s předstihem zajistili vítězství v první polovině soutěže. Dlouhá neporazitelnost Dražic skončila v derby s béčkem Táborska. Na druhé místo se vrátil Olešník, který využil ztráty Prachatic v Protivíně. Těsné porážky si připsaly oba celky z chvostu tabulky.

V Dražicích se hrála vyrovnaná partie a řadou osobních soubojů. Domácí, kteří deset kol po sobě neprohráli, nastříleli v minulých dvou kolech dohromady deset gólů, ale tentokrát jim proti připraveným mladíkům z Táborska nebylo přáno. „Jsme rádi, že naši kluci odehráli celý zápas jako dospělí, zodpovědně s nulou vzadu a nebáli se v osobních soubojích,“ těšilo trenéra vítězů Miroslava Jelena, jehož tým si vypracoval více gólových příležitostí. Jediný gólový moment nastal v 60. minutě, kdy Mirandův rohový kop lehce tečoval na před tyči Jansa a brankář domácích Baka byl bez šance.

Olešník měl v domácí rozlučce s Čimelicemi daleko více práce, než jak ukazuje konečné skóre. Hosté dvakrát využili rychlých protiútoků Smetanou a Hegenbartem a byť za domácí vyrovnal Szó, do kabin šli za vedení 2:1 spokojenější hráči Čimelic. Domluva v domácí kabině zabrala, Olešník po přestávce výrazně přidal a zanedlouho otočil stav po dvou zásazích Totha. Po hodině mohli hosté srovnat po rohu, ale domácí zachránila tyč a takřka z protiútoku udeřil hlavou Lafata. Nejlepší střelec české ligy pak zacílil přesně z trestného kopu a zvýšil už na 5:2. Deset minut před koncem se poprvé trefil za Olešník obránce Vojta, který ranou z vápna stanovil výsledek 6:2.

Solidní partii sehrál Týn na horké půdě Oseka. V závěru poločasu se dokonce ujal vedení zásluhou Štose, který se trefil po Meidlově centru. „Neodehráli jsme vůbec špatné utkání, především v prvním poločase jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, hráli jsme organizovaně v obraně a nepouštěli jsme domácí do žádné vyložené šance. Naopak jsme to byli my, kdo vstřelil první branku,“ řekl trenér Týna Václav Mareš, jehož svěřenci slibný náskok po deseti minutách druhé půle promrhali. Po přestávce úřadovali domácí v čele s dvougólovým Jakubem Říským, obrat dokonal třetí zásahem Hosnedl. V závěru stačila Olympie už jen korigovat nejlepším hráčem Meidlem. „Prohra nás mrzí, protože si myslím, že tentokrát byl Osek hratelný,“ dodal Mareš po těsné porážce 2:3.

První poločas měl krumlovský lídr se Strakonicemi optickou převahu a do vedení šel po jediné střele na hostující branku. Lišák Tůma z poloviny hřiště překonal Lízala stojícího mezi penaltou a velkým vápnem. Střela trefila tyč a od ní skončila v brance. Druhý poločas byl ve stejném módu, akorát domácím vyšly dvě pěkné kombinace, které skončily gólem a třetí skončila na tyči. Ale ještě předtím v 53. minutě Strakoničtí vyrovnali pěknou akcí. Máška si narazil s Krejčím a přesnou střelou na zadní tyč srovnal skóre. V 63. minutě se domácí prokombinovali do vápna, střelu ze strany stačil Lízal vyrazit, ale na dorážku Vaňka už nestačil. V 70. minutě měla domácí akce parametry s přesným zakončením na zadní tyči Vávrou na konečných 3:1.

V prvním poločase se v Protivíně hrál líbivý fotbal. Třicet minut to byl boj o střed hřiště, v poslední půlhodině to hřmělo před oběma brankami. Obě mužstva v pohybu, obě několik šancí, bylo se na co dívat. Protivínské šance byly vyložené a jejich neproměnění je možná stálo vítězství.  Oba góly padly v rychlém sledu. Ve 31. min. Zb. Vorel zachytil přihrávku z domácí obrany, všiml si gólmana hostí před brankou a střelu poslal přesně k tyči. Hned po rozehrávce se obrana Protivína špatně přeskupila, hosté pronikli po levém křídle, centr našel nabíhajícího exprotivínského Kasíka, který z voleje nedal Hanusovi šanci. Ve druhé části domácí ze své aktivní hry trochu slevili, hosté převzali iniciativu, byli nebezpeční, a domácím bod zachránil dvěma skvělými zákroky brankář Hanus.

V nedělním sychravém dopoledni hostil Rudolfov Třeboň. Nerozhodný souboj skončil remízou 1:1. Lépe začali Třeboňští, kteří se již po sedmi minutách ujali vedení. Za přihlížení domácích obránců pronikl do šestnáctky Hromada a jeho akci zakončil přesnou přízemní střelou Radosta. Dobře fungující obrana Třeboně dlouho odolávala, ale deset minut před koncem se nechal vyloučit po druhé žluté Hromádka a Rudolfov získal do závěrečného tlaku výhodu přesilovky. V předposlední minutě se na domácí usmálo štěstí, když jeden z třeboňských hráčů zahrál po trestném kopu rukou a kapitán Novotný z nařízené penalty nezaváhal a vyrovnal na 1:1.

Utkání probíhalo přesně v duchu, v jakém se očekávalo. Tedy s tlakem domácího celku, který však měl dlouho problém s koncovkou a proměňováním šancí. Na Kroneislův gól ze 14. minuty hosté zareagovali ve 26. minutě, kdy po standardní situaci srovnal Hrádek. Velké šance Bendy a Voráčka gólem neskončily, přesto dvě minuty před pauzou zúročil tlak Jankova Voráček - 2:1. Když na začátku druhého poločasu zvýšil na dvoubrankový rozdíl Benda, zdálo se, že si Jankovští dokráčejí v klidu pro tři body. Jenže o chvilku později snížil Peleška a ve zbytku duelu to byla poměrně vyrovnaná partie. Nutno však dodat, že hostující Chlanda i ve druhé půli chytil zhruba tři jasné góly. Jankov splnil povinnost, ale k výhře se spíše protrápil.

Vzduchotechnici i bez absentujícího nového trenéra Petra, jenž si plnil hráčské povinnosti v Sepekově, využili opět výhodu domácího trávníku, ale s předposledním sezimovoústeckým Sokolem měli více práce než sami čekali. Před hrstkou diváků se totiž dočkali pouze hubeného vítězství 1:0, o němž navíc rozhodl „vlastenec“. Celý první poločas se domácím nedařilo pokořit hostující obranu. Až devět minut po změně stran centr Kortana z pravé strany odkopával zkušený zadák Škrábek tak nešťastně, že míč zapadl k tyči zkoprnělého brankáře Sedloně. Žádnou další možnost Milevsko neproměnilo a tak utkání bylo otevřené až do konce.

Výsledky 14. kola krajského přeboru


FK Protivín – FK Tatran Prachatice 1:1 (1:1)

Góly: 31. Zb. Vorel - 32. Kasík.

Rozhodčí: Žurek - Panský, Mach. Delegát: Holub. ŽK: 3:2 (Bečvář, Dan, Zb. Vorel – Sova, Makoš). Diváků: 100.


FK Olešník – SK SIKO Čimelice 6:2 (1:2)

Góly: 55. a 57. Toth, 66. a 76. Lafata, 21. Szó, 80. Vojta - 15. Smetana, 36. Hegenbart.

Rozhodčí: Hrkal - Albert, Brom. Delegát: Brož. Bez karet. Diváků: 150.


TJ Osek – FK Olympie Týn n/Vlt. 3:2 (0:1)

Góly: 52. a 55. J. Říský, 76. Hosnedl - 38. Štos, 84. Meidl.

Rozhodčí: Němec - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:3 (Dobal, Dvořák, Dumbrovský). Diváků: 100.


TJ Dražice – FC MAS Táborsko B 0:1 (0:0)

Góly: 57. Jansa.

Rozhodčí: Lepič - Dunovský, Jevčák. Delegát: Bicek. ŽK: 1:1 (Veselý – Kubovský). Diváků: 90.


Slavoj Č. Krumlov – Junior Strakonice 3:1 (1:0)

Góly: 20. Tůma, 63. Vaněk, 70. Vávra - 54. Máška.

Rozhodčí: Votava - Izugrafov, Krčín. Delegát: Večerník. ŽK: 2:3 (Kuna, Tůma – Říha, Benedikt, Chalupa). Diváků: 150.


SK Rudolfov – Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Góly: 89. (pen.) Novotný - 7. Radosta.

Rozhodčí: Panský - Polák, Ondřej. Delegát: Haškovec. ŽK: 2:6 (Kocina, Říha – Hromádka 2, Schneider, Matoušek, Tůma, Kubata). ČK: 0:1 (80. Hromádka). Diváků: 100.


SK Jankov - TJ Blatná 3:2 (2:1)

Góly: 14. Kroneisl, 43. Voráček, 51. Benda - 26. A. Hrádek, 54. Peleška

Rozhodčí: Kaštánek - Peterka, Votava. Delegát: Albrecht. ŽK: 1:2 (Mizera - Hlaváč, Král). Diváků: 138.


FC ZVVZ Milevsko – Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (0:0)

Góly: 54. Škrábek (vlastní).

Rozhodčí: Vican - Přibyl, Polák. Delegát: Hruška. ŽK: 1:3 (Kortan – Hladík, J. Škarda, Říha). Diváků: 61.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach, Michaela MIkešová