Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prachatice prodloužily domácí suverenitu. Jankov školily z brejků

 
úterý, 26. října 2021, 13:12

Tatran Prachatice byl před utkáním 13. kola krajského přeboru jediným mužstvem v soutěži, který na svém domácím trávníku nepřišel ani o jeden jediný bod. A to platilo i po duelu s Jankovem. Ten přijel do Prachatic s dvěma výhrami z posledních dvou zápasů, kde navíc udržel čisté konto. Jenže v prachatické okresní metropoli zažil nejhorší poločas ve své historii a nakonec odjel s nečekaným debaklem.

Přitom vstup do zápasu měli hosté velmi dobrý. Zamkli Tatran před vlastní šestnáctkou a téměř vůbec mu nepůjčili míč. Jenže pak přišla 9. minuta, ztráta míče Kollára na útočné polovině, Pravdův pas na polovině hřiště nezachytil Fajtl a následný rychlý brejk v podání Ilieva a zakončujícího Matyáše Babky zahráli domácí útočníci na jedničku – 1:0.

Ve 13. minutě přišla podobná akce se stejným koncem. Hosté svou útočnou akci zakončili ztrátou míče, přišel protiútok vedený Babkou, který Jankovští stačili ještě zbrzdit, leč v samém závěru se dostal míč opět k Matyáši Babkovi a ten technickou střelou k tyči nedal Šturmovi, který zaskakoval za nemocného Komárka, sebemenší šanci – 2:0.

 V 19. minutě zahrával Jankov rohový kop, místo ohrožení domácí branky přišel rychlý kontr čtyři na tři, který do úspěšného gólového konce dotáhl Marek Sedláček – 3:0. Uběhly dvě minuty a Tatran se opět radoval. Jan Makoš dostal moře prostoru v hostující šestnáctce a nadvakrát Šturmu překonal – 4:0.

Rozdíl v kvalitě zakončení útočných akcí byl viditelný až z vesmíru. Mezitím, co domácí proměnili každou návštěvu soupeřova vápna v gól, hosté, v případě 24. minuty, zakončili Klímou svou velkou šanci střelou dva metry nad branku. 29. minuta přinesla standardní situaci Prachatic, krásný střílený centr Pecky a gólová hlavička Matyáše Babky, který se po necelé půlhodině hry mohl radovat z hattricku – 5:0.

Na co se hosté nejvíce připravovali, na tom nejvíce shořeli. O tom, že rychlé protiútoky jsou největší zbraní Prachatic, hráči věděli moc dobře, přesto se jim vůbec nedařilo je eliminovat. Jeden z dalších přišel ve 33. minutě, v jehož závěru byl Pecka, ale Šturma si připsal výborný zákrok. 37. minuta přinesla první radost hostujících fotbalistů. Kollárův průnik zastavil v pokutovém území nedovoleným zákrokem Kupka a Jan Schönbauer proměnil i třetí, letos zahrávaný pokutový kop – 5:1.

 Jenže radosti si Jankovští příliš neužili. Vzápětí totiž demonstrovali jejich přístup, spíše nepřístup, k bránění. Stoper Pravda si udělal útočný výlet, na levé straně si narazil míč s Babkou, odcentroval a na malém vápně zcela osamocený Tomáš Pecka dovršil nejhorší jankovský poločas v historii – 6:1. Nic na něm nezměnil ani Kroneislův oblouček v závěru, který Hopfinger vytáhl na roh.

Za rozhodnutého stavu se druhý poločas hrál v podstatě z povinnosti. Také ubylo zajímavých akcí a příležitostí. Zmínit lze Peckův centr, hlavičku Babky a dobrý zákrok Šturmy z 57. minuty. Další centr do pokutového území Jankova přišel v 63. minutě, ve snaze odvrátit míč však Pavel Mizera zamířil hlavou do vlastní branky – 7:1.

I přes otřesně vypadající skóre lze hosty za něco pochválit. V 76. minutě předvedli akci, na jejímž začátku byl Šturma, přes Sypala a Jirkovského se míč dostal ke Kočerovi, ten pěkným pasem vysunul Voráčka, jenž před vybíhajícím Hopfingerem ještě stačil sklepnout na Martina Bendu, který celou pohlednou akci zakončil střelou do prázdné branky – 7:2. Pyrrhovo vítězství, dalo by se říci….

Na nepovedeném utkání nic nezměnil ani Sypal, jehož akce v závěru zakončená střelou na přední tyč skončila úspěšným zákrokem domácího brankáře Hopfingera. Tatran potvrdil ofenzivní sílu a s Jankovem si notně vylepšil skóre.

FK Tatran Prachatice – SK Jankov 7:2 (6:1)

Branky: 9., 13. a 29. Babka, 19. Sedláček M.,21. Makoš, 39. Pecka, 63. Mizera vlastní – 37. Schönbauer, 76. Benda. Rozhodčí: Mach – Brom, Žurek. Delegát: Brož. Bez ŽK. Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:7. Diváci: 40.

Prachatice: Hopfinger – Rauscher (73. Sedláček D.), Kupka, Pravda, Makoš – Kasík (66. Kovář), Pecka, Hornát, Sedláček M. – Iliev (63. Luňáček), Babka.

SK Jankov: Šturma – Řehoř (46. Jirkovský), Lošek, Fajtl, Schönbauer – Sypal, Kollár (46. Mizera), Kroneisl, Voráček, Lovička (46. Kočer) – Klíma (54. Benda).

Nejlepší hráči: Babka – nikdo.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle