Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 12. kole KP

 
středa, 20. října 2021, 13:17

Jihočeský kraj – V pátek došlo v krajském přeboru na první trenérskou výměnu. Proběhla v Milevsku, kde na vlastní žádost skončil Miroslav Strnad (klub vedl od pádu z divize v roce 2016) a vystřídal jej trenér dorostu vzduchotechniků a bývalý výborný zadák Milevska Martin Petr. S Třeboní měl vítěznou premiéru. Hitem víkendu byl souboj dvou nejlepších, krumlovského Slavoje s Tatranem Prachatice. V podzámčí rozhodli domácí až dvěma zásahy v závěru.

Výsledky 12. kola krajského přeboru


FK Protivín – Sokol Sezimovo Ústí 7:1 (3:1)

Góly: 38., 62., 65. a 83. J. Vorel, 4. Kvasnička, 42. Dan, 68. Hrynevich – 22. J. Škarda. Rozhodčí: Krčín – Albert, Klátil. Delegát: Haškovec. ŽK: 1:2 (Dan – Prokeš, V. Škarda). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Dan, Uhlík (76. Hála), Štěpka, Zach (84. Sháněl) – Kvasnička (24. Hrachovec, 64. Hrynevich), Bečvář, Zb. Vorel, Nedvěd (73. Barbotkin), Říha – J. Vorel. Trenér Říha.

S. Ústí: Sedloň - Prokeš, Trantýr, Brůžek, V. Škarda – Bartáček (62. Procházka), J. Škarda Říha (65. Kutner), Hoffmann, Hladík – Irsa. Trenér Barteska.

Nejlepší hráč: J. Vorel – Irsa.

Miroslav Říha (trenér Protivín): „Již ve 4. minutě jsme šli do vedení, ale paradoxně nám vedení spíše uškodilo, než aby nás povzbudilo. Přestali jsme běhat, nefungovala nám organizace hry a soupeř si během dvaceti minut vytvořil tři gólové šance a ve 22. minutě po zásluze vyrovnal. Až po té jsme si zřejmě uvědomili, že se  nikdo neporazí sám, jsme přidali na aktivitě a podařilo se nám vstřelit dva góly těsně před přestávkou. Do druhého poločasu jsme šli s cílem přidat čtvrtý gól a definitivně zlomit soupeře. A to se nám v rozmezí mezi 62. a 68. minutou třemi góly povedlo. A protože Míra Vorel měl svůj den a apetit, v 83. minutě přidal svůj čtvrtý gól a stanovil tak výsledek na konečných 7:1.“

Ladislav Šebek (předseda klubu): „První půle byla z naší strany dobrá, měli jsme šance my i Protivín, bylo to, kdo z koho. Na konci prvního poločasu jsme obdrželi branku na 3:1 a to určilo ráz zbytku utkání. Druhý poločas skončil pro nás ostudou. Kluci jsou psychicky dole, my se teď nesmíme dívat na tabulku, ale jít zápas od zápasu dál.“


SK SIKO Čimelice – TJ Blatná 6:0 (1:0)

Góly: 44. Petřík, 48. Káš, 52. Hegenbart, 57. Šťástka, 59. F. Hrádek (vlastní), 90. Maršík. Rozhodčí: Izugrafov – Dunovský, Žurek. Bez karet. Delegát: Brož. Diváků: 70.

Čimelice: Javorský – Smetana, Pšenička, Listopad, Hegenbart – Petřík, Káš (83. Nekl), Maršík, Hák (78. Pavlíček) - Šťástka (65. Nosek), Říha (64. Mezera). Trenér Smrčina.

Blatná: Chlanda - F. Hrádek, Hlaváč, Bláha, Levý (43. Míka) - Šimůnek, Vacek (70. A. Hrádek), Prokopec, Král – Kůst (75. Antoš), Jiřinec. Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: Smetana, Maršík, Petřík, Pšenička – nikdo.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Utkání nezačalo podle našich představ. S ohledem na kádr, který jsme měli k dispozici, jsme začali v rozestavení 3-5-2 a nutno říct, že naše hra nefungovala. Nedařil se nám přechod z obrany do středové řady a hosté si vytvořili v prvních pětiminutovce dvě velké šance. Po 20 minutách jsme rozestavení změnili a naše hra se zlepšila, i když bez větších šancí. Ujal se až rohový kop Petříka. Povedl se nám vstup do druhé půle, kdy jsme během devíti minut vstřelili tři góly a tím jsme zápas zlomili. Na druhou stranu je třeba uznat, že výsledek je pro Blatnou poměrně přísný a během zápasu naštěstí pro nás nedokázali proměnit své šance.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „V Čimelicích jsme odehráli zatím nejlepší poločas podzimní části. Měli jsme více ze hry, vytvořili si brankové příležitosti, ale žádná z nich neskončila v síti. V jeho závěru bohužel došlo ke srážce našich bránících hráčů a ošetřování Levého. Navíc jsme ve 44. minutě inkasovali přímo z rohu. V úvodu druhé půle jsme opět zaspali a inkasovali podruhé. V následující desetiminutovce probraní domácí jasně převzali iniciativu a čtyřmi góly utkání rozhodli.“


TJ Dražice – FK Olympie Týn n/Vlt. 5:0 (3:0)

Góly: 36. (pen.) a 76. M. Stuchlík, 5. Bareš, 32. Mareš, 47. J. Štecher. Rozhodčí: Vican – Žemlička, Ondřej. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:3 (M. Stuchlík, Veselý – Dumbrovský, Štos, Mravec). Diváků: 130.

Dražice: Baka – Bareš, Hojdar, Veselý (75. Turek), Novotný – D. Štecher, Šimák (82. Machart), J. Štecher, Studenovský – Mareš (55. Pinc), M. Stuchlík (66. Běhoun). Trenéři Hořejší a Kodad.

Týn: Kubík – Mravec (46. Šálený), Vařil, Dumbrovský, Meidl – Stoklasa, Dobal, T. Maxa, Hudeček – Štos (62. Dvořák). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Bareš, Mareš, M. Stuchlík, J. Štecher, celý tým – nikdo.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V tomto domácím zápase jsme chtěli konečně změnit naše ofenzivní trápení a prosadit se gólově. Podařilo se nám to už v 5. minutě, kdy se individuálně prosadil T. Bareš mezi třemi hráči a zavěsil pod břevno. Hosté tam měli poté dvě příležitosti srovnat Štosem, Meidlem, ale střely neskončily ani mezi tyčemi. To bylo z jejich strany v první části vše. Naopak naši kluci přidali gól ve 32. min po střele M. Stuchlíka a J. Štechera, kdy hostující gólman jen vyrazil míč a z dorážky se prosadil M. Mareš a za čtyři minuty poté z penalty M. Stuchlík 3:0. Hned v úvodu druhé části jsme zvýšili po ose M. Mareš, J. Štecher, M. Stuchlík na 4:0 a bylo prakticky rozhodnuto. Konečné navýšení skóre přišlo v 75. minutě, kdy z pravé strany se uvolnil Pinc a našel v malém vápně J. Štechera a ten prostřelil obránce i s gólmanem 5:0. Hosté mohli korigovat v 84. minutě Dvořákem, ale i jeho střela skončila vysoko nad brankou a tak jsme zaslouženě zvítězili výrazným gólovým rozdílem.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Dražice byly celý zápas jasně lepší, jejich hráči hráli agresivně, bojovali a po zásluze zvítězili. Nám se zápas vůbec nepovedl. Citelně nám chyběli Boček a L. Maxa. Na tenhle zápas musíme rychle zapomenout a připravit se na další utkání.“


FK Olešník – Junior Strakonice 4:2 (2:1)

Góly: 17. a 68. Miklík, 22. Toth, 63. Lafata – 65. Máška, 78. Krejčí. Rozhodčí: Kaštánek – Jevčák, Jarolím. Delegát: Eibl. ŽK: 0:3 (Zelenka, Krejčí, Nosek). Diváků: 130.

Olešník: Miřátský - Nýdl, Rožboud, Kalášek, Vojta – Miklík (85. K. Pícha), Szó (72. Řehoř), Nohava, Toth (72. Beko) - Lafata, Dudek (85. Rys). Trenér Chlumecký.

Strakonice: Kozlík – Šimek, Žáček, Rozhoň, Říha – Nosek, Benedikt, Zelenka (72. Míčka), Zahrádka (82. Zoubek) – Krejčí – Krýsl (61. Máška). Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Miklík – Nosek.

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „První poločas jsme sehráli kvalitně a po dvou pěkných akcích šli do vedení. V kabině jsme si řekli pár poznatků z první půle a důraz byl kladen na "Csaplárovu past". Vstřelením třetí branky jsme si mysleli, že je hotovo, ale hosté nás z toho hned po rozehrání vyvedli vstřelením branky na 3:1. Bohužel se to samé opakovalo ještě jednou, kdy jsme opět nebyli koncentrovaní a ještě slavili. Je to varování pro příště. Jinak si myslím, že to byla zasloužená výhra proti snaživému soupeři.“

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Trenéři Tomáš Čakrt a Luděk Cimrhanzl ctili zásadu, že vítězná sestava se nemění a tak proti lídrovi soutěže poslali stejnou sestavu jako před týdnem v Blatné. Cílem bylo vybojovat bod, i když statistiky jasně hovoří ve prospěch domácích, kteří na domácí půdě neztratili ani bod a dostali pouze jednu branku. Od úvodního hvizdu převzali iniciativu domácí, ale až do 17 minuty branku Kozlíka neohrozili. V 18. minutě, ale předvedli hodně rychlou kombinaci a po Lafatově centru dává Miklík hlavou na 1:0. V 21. minutě přišla chyba v obraně (špatný odkop) a Toth toho využil ke vstřelení druhé branky 2:0.  Do poločasu se už toho moc před brankami neudálo. My jsme podnikli pár rychlých protiútoků, ale do zakončení tomu něco chybělo. Druhý poločas byl zajímavější. První příležitost měli domácí z trestného kopu v 50. minutě a Kozlík předvedl výborný zákrok. V 61 minutě mohl snížit náskok Nosek, ale brankář byl proti. V 63 minutě ukázal Lafata své kvality. Sám si rozjel akci a po centru ze strany nedal Kozlíkovi šanci 3:0. V 64 minutě jsme předvedli pěknou akci po pravé straně Noskem a jeho přesnou příhru do vápna zužitkoval Máška 3:1. O minutu později opět krásná akce Junioru tentokráte po druhé straně Máška přihrál na střed vápna Krejčímu, ten ještě posunul do vápna na Noska a ten z tutové pozice dává vedle. Po rozehrání od domácí branky se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš a domácí Miklík střílí svůj druhý gól na 4:1. V 77. minutě po centru Noska se k míči dostal Krejčí a snižuje na 4:2. Nejhezčí moment přišel v 80. minutě, když Krejčí zacentroval do vápna a Žáček vystřihl parádní nůžky, avšak brankář stačil střelu vyrazit. Tomuto momentu zatleskala celá tribuna.“


TJ Osek – SK Rudolfov 2:1 (1:0)

Góly: 17. a 55. Hoch – 75. Keřka. Rozhodčí: Panský – Brom, Hrkal. Delegát: Dvořák. ŽK: 1:4 (Šrámek – Dvořák, Hlavatý, Rampa, Kocina). Diváků: 130.

Osek: Křížek - Brabec, Krejčí, Kubiš, Němeček – Čapek (46. D. Říský), Hoch, Šrámek, Sigmund (86. Rybák) – J. Říský, Hosnedl (67. Maroušek). Trenér Mráz.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hlavatý (85. Šindelář), Hajný, Prokeš – Rampa, Kovačič, Sládek, Kocina, Peiger (46. Keřka) – Janák. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráč: Hoch, celý tým - Janák.

Josef Mráz (trenér Oseka): „Rudolfov potvrdil své postavení v tabulce. Hrál velmi dobře a jen velice těžko jsme se dostávali přes jeho defenzívu. Tentokrát jsme si nevypracovali tolik brankových příležitostí jako v jiných zápasech. Proto rozhodli standardní situace, ze kterých jsme vstřelili dvě branky. Hosty jsme do žádné vyložené šance nepustili. Až čtvrt hodiny před koncem snížili tečovanou střelou. Zápas jsme ale už dohráli do vítězného konce. Diváci viděli velmi dobrý zápas a já musím mužstvo opět za předvedený výkon pochválit.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „První poločas byl z naší strany velmi špatný a Osek nás jednoznačně přehrál. Zaslouženě se také dostal do vedení po chytře zahrané standardní situaci. Úvod druhého poločasu patřil nám, ale naši aktivitu zmrazil po deseti minutách druhý gól domácích. Hra se potom vyrovnala, a čtvrt hodiny před koncem oživil naše naděje kontaktní brankou David Keřka. V závěru jsme měli několik příležitostí k vyrovnání, ale kýžený gól se nám již vstřelit nepodařilo. V součtu obou poločasů Osek vyhrál zaslouženě.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Tatran Prachatice 2:0 (0:0)

Góly: 85. Vávra, 89. Růžička. Rozhodčí: Přibyl – Němec, Stach. Delegát: Kučera. ŽK: 3:3 (Gelnar, Vávra, Tůma – Hornát, Rauscher, Sedláček). Diváků: 245.

Č. Krumlov: Št. Beránek - Švec, Kabele, Kuna - Strapek, Novák, Tůma, Gelnar, Vávra - Růžička, Vaněk. Trenér Domin.

Prachatice: Hopfinger – Jarda Rauscher, Kupka, Pravda, Hušek - Hornát, Makoš, Sova (77. Kasík), M. Sedláček - Babka, Pecka. Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: celý tým - Hopfinger, Pravda, Makoš

Jiří Černý (asistent trenéra Č. Krumlova): „Souboj prvního s druhým byl od začátku jízdou obou mužstev nahoru dolů.  Prachatičtí hrozili vždy ze standardky, náš tým měl v první půli více ze hry i více brankových situací. Druhý poločas hosté měli dobrých patnáct minut mírnou převahu, ale bez výrazných brankových šancí. V závěru jsme vystupňovali výkon a brankou v 85. minutě se ujali vedení 1:0 Vávrou. To hosty podlomilo a inkasovali od kanonýra Růžičky druhou branku. Trenér Domin pochválil celý tým za kvalitní zápas a trpělivým fotbalem si kluci došli pro vítězství. Hosty zachránilo jednou břevno a tyč a výborný brankář Hopfinger a v poli Pecka.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas měl za mě vcelku dobrou úroveň, kdy obě mužstva chtěla vyhrát. V první půli bylo lepší domácí mužstvo a mělo lepší pohyb a vytvořilo si více gólových šancí, které vyřešil výborně chytající Hopfinger. Ve druhé půli jsme zase převzali otěže zápasu my a své šance jsme nedotáhli do gólového zakončení. Když už vypadalo, že se rozejdeme smírně, udělali jsme hloupou chybu, kterou Krumlov potrestal. Myslím, že Krumlov vyhrál zaslouženě, bylo vidět, že mužstvo je dlouho spolu, má zažité návyky a výborný pohyb. Zatím nejtěžší soupeř a pro nás nastavení zrcadla, že musíme ještě více pracovat, abychom mohli tyto mužstva porážet.“


SK Jankov – FC MAS Táborsko B 3:0 (3:0)

Góly: 9. Klíma, 22. Kroneisl, 25. Sypal. Rozhodčí: Peterka - Klátil, Kollmann. Delegát: Třeštík. ŽK: 3:1 (Fajtl, Kollár, Beránek – Brabec). ČK: 0:1 (66. Voneš). Diváků: 108.

Jankov: Komárek – Řehoř, Fajtl, Lošek, Beránek – Sypal, Kroneisl (62. Benda), Voráček, Kollár, Lovička (46. Kočer) – Klíma (77. Mizera). Trenér Kadlec.

Táborsko B: Lukeš – Kabeš (82. Koblasa), Mácha, Fišer, Voneš – Ott, Jansa, Brabec, Činčura – Škrleta, Zeman (74. Marcolla). Trenéři Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: Fajtl – nikdo.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Do utkání jsme dobře vstoupili a odměnou nám bylo brzké vedení, které nás tentokrát v našem výkonu neukolébalo, ale naopak jsme v dalších dvaceti minutách přidali další dvě branky. Mladý tým Táborska do druhého poločasu nesložil zbraně, hra v poli se opticky vyrovnala a po čtvrt hodině hry mohli hosté výsledek korigovat, ale proti tomu byl brankář Komárek. V závěru utkání jsme měli dvě dobré příležitosti, když v té největší hosté vykopávali míč z prázdné branky. Zasloužené a velmi důležité vítězství, kterého si ceníme.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do zápasu jsme vstoupili hodně vlažně a do 25 minuty třikrát inkasovali, čímž bylo utkání rozhodnuto. Druhou půli jsme již odehráli lépe, bohužel bez gólového efektu. Soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:1)

Góly: 8. Süsmelich, 82. Kutil – 10. Málek (vlastní). Rozhodčí: Ondřej – Krčín, Albert. Delegát: Skalák. ŽK: 2:3 (Barda, Hejl – Hromádka, Týnavský, Collin). Diváků: 101.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Hejl (77. Kutil), Málek – Marvan, Süsmilich – Souček (90. P. Novotný), Barda, Kortan (85. Přibyl) – Hadáček (87. Velek). Trenér Petr.

Třeboň: J. Skála – Schneider, Zavadil, Cimerhanzl, Bartoš – Radosta (61. Kubata), Collin, Matoušek, Týnavský – Tůma (82. Franěk), Hromádka (84. Pancíř). Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: Dvořák – J. Skála.

Martin Petr (trenér Milevska): „Utkání bylo vyrovnané, ujali jsme se vedení, ale Třeboň rychle vyrovnala. V první půli nám Třeboň dělala problémy hlavně směrem dopředu. Ve druhé půli jsme přidali na důrazu a byli o něco lepší. Utkání rozhodla krásná hlavička Kutila, která nám zařídila vybojované tři body.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Do zápasu jsme vstoupili špatně  a již v 8. minutě jsme inkasovali po zaváhání obrany, ale za dvě minuty se nám podařilo srovnat z rychlého protiútoku. Domácí byli aktivnější a mohli přidat další branku. Druhý poločas už byl vyrovnanější, a když už to vypadalo na remízový zápas, tak jsme v 82. minutě dostali branku z jednoduché akce.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák