Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník poprvé padl v Oseku, Týn zužitkoval poločasovou přesilovku. Blatná utržila debakl se Strakonicemi

 
neděle, 10. října 2021, 22:08

Jihočeský kraj – První dva celky přeboru venku nebodovaly. Krumlovský lídr nenašel na Soukeníku recept na obranu táborské rezervy a po trefě domácího Škrlety prohrál 0:1. Olešník okusil na horké půdě v Oseku první hořkost porážky, byť dokázal v závěru vyrovnat Lafatou, ale gól pro sporný ofsajd neplatil… Týn po vyloučení protivínského brankáře Hanuse využil početní výhodu dvěma góly. Tabulkou propadají po dalších porážkách Milevsko s Čimelicemi.

Po třech nedělích se představilo na Soukeníku béčko Táborska, které hostilo vedoucí Č. Krumlov. Táborští ve vyrovnaném střetnutí vyhráli nejtěsnějším rozdílem. Jedinou branku zápasu obstaral v 58. minutě Marek Škrleta po Čapkově přihrávce. Velkou oporou byl brankář Zadražil, který pochytal velké šance hostujících slavojáků. „Konec zápasu nás soupeř zatlačil na naši polovinu, ale těsné vítězství jsme si pohlídali. Pochválit musím celou obranu za druhou nulu v řadě,“ řekl kouč Táborska Miroslav Jelen.

„Zápas s Protivínem moc fotbalové krásy nenabídl. Z předvedené hry samozřejmě radost nemám, ale i taková utkání prostě bývají,“ poznamenal po výhře 3:1 trenér Týna Václav Mareš. Olympie nezachytila začátek, po faulu prohrávala proměněnou penaltou novomanžela J. Vorla. Za dvacet minut vyrovnal po Meidlově rohu hlavou Dobal. Po vyloučení brankáře Hanuse za faul na Dvořáka získali domácí početní výhodu, vysvobození přinesla Hudečkova střela k tyči a Maxova pojistka v poslední minutě.

Na domácím stadionu suverénní Prachatice pokračovaly ve vítězné šňůře i proti Čimelicím. Do rychlého vedení je poslal již ve 3. minutě Babka, jenž pronikl do šestnáctky a prostřelil Noska v brance. A byl to právě střelec úvodního gólu, který po hodině hry přidal přesnou střelou za vápnem pojistku a definitivně tím pohřbil naděje Čimelic. Po pěti minutách je dorazil M. Sedláček a čtvrtý gól přidal Pecka. 

Šlágrem kola byl duel mezi Osekem a Olešníkem. Hosté přišli o punc neporazitelnosti. Krátce po změně stran prohrávali již o dva góly, ale když Osek nepřidal pojistku, převzali taktovku do svých rukou hosté. Z penalty za faul na Šímu snížil z penalty Toth, ale i přes další šance a neuznaný Lafatův gól už ztrátu nedohnali. „Bylo to vydřené vítězství, které stálo všechny hráče mnoho sil. Celý tým zaslouží velkou pochvalu,“ uvedl osecký trenér Josef Mráz.

Strakonice měly s Blatnou nabito a připsaly si historicky nejvyšší vítězství v krajském přeboru. Okresní derby zcela jasně ovládly a otevřely si střelnici. Po dvou trefách zaznamenali útočníci Krejčí s Krýslem, střídající Máška stihl dva góly v posledních minutách. Mezi střelce se v rozmezí šesti minut zapsal tandem Zahrádka – Rozhoň. Blatná korigovala na 1:4 z trestného kopu nechytatelnou střelou Čadka.

​Jankov zvládl roli favorita na hřišti předposledního Sokolu Sezimovo Ústí. V podprůměrném utkání vstřelil tři branky, dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci a několikrát ztroskotal na gólmanu Vanýskovi. Do tabulky krajského přeboru přidal tři body a poskočil na jedenácté místo. Více v samostatné reportáži.

Fotbalisté Milevska pokračují v mizerné výsledkové sérii. Neuťali ji ani na hřišti Rudolfova, byť bylo utkání otevřené až do konce. O vítězi rozhodla 45. minuta, kdy se po trestném kopu domácích prosadil Štěpán Prokeš, který hlavičkoval za záda brankáře Dvořáka. Po přestávce měli vzduchotechnici převahu, ale když Barda nedal ani penaltu, zůstaly tři body na "Perštátě".

V nedělní dopolední dohrávce mezi Třeboní a Dražicemi se zrodila bezgólová remíza. Oba celky toho 120 divákům moc nepředvedly. Pro Dražice, remízového krále soutěže, to byl již sedmý nerozhodný výsledek během probíhajícího podzimu.

Výsledky 11. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – Slavoj Č. Krumlov 1:0 (0:0)

Góly: 58. Škrleta.
Rozhodčí: Jevčák - Němec, Lepič. Delegát: Brož. ŽK: 4:0 (Činčura, Voneš, Brabec, Lazarchyk). Diváků: 175.


TJ Osek – FK Olešník 2:1 (1:0)

Góly: 40. Sigmund, 49. (pen.) J. Říský - 58. (pen.) Toth.
Rozhodčí: Polák – Panský, Votava. Delegát: Němeček. ŽK: 1:6 (Němeček – Vojta, Řehoř, Šíma, Miklík, na střídačce Chlumecký a Toth). Diváků: 150.


SK Rudolfov – FC ZVVZ Milevsko 1:0 (1:0)

Góly: 45. Prokeš.
Rozhodčí: Přibyl - Mach, Votava. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:1 (Kovačič, Teringl – Kálal). Diváků: 100. Hostující Barda nedal penaltu.


FK Olympie Týn n/Vlt. – FK Protivín 3:1 (1:1)

Góly: 22. Dobal, 73. Hudeček, 90. T. Maxa - 5. (pen.) J. Vorel.
Rozhodčí: Lepič - Němec, Jevčák. Delegát: Přibyl. ŽK: 2:1 (Dvořák, T. Maxa – Kvasnička). ČK: 0:1 (46. Hanus). Diváků: 180.


Sokol Sezimovo Ústí – SK Jankov 0:3 (0:1)

Góly: 38. Kollár, 52. Voráček, 90. Mizera.
Rozhodčí: Dunovský - Krčín, Kollmann. Delegát: Bicek. ŽK: 2:0 (J. Škarda, Říha). Diváků: 60.


FK Tatran Prachatice – SK SIKO Čimelice 4:0 (1:0)

Góly: 3. a 62. Babka, 67. M. Sedláček, 78. Pecka.
Rozhodčí: Klátil - Albert, Izugrafov. Delegát: Albrecht. ŽK: 3:0 (Hornát, M. Sedláček, Babka). Diváků: 100.


TJ Blatná – Junior Strakonice 1:8 (0:3)

Góly: 58. Čadek – 19. a 47. Krejčí, 21. a 26. Krýsl, 88. a 90. Máška, 72. Zahrádka, 76. Rozhoň.
Rozhodčí: Žemlička - Brom, Žurek. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:1 (Peleška, Čadek, Král, Kůst – Rozhoň). Diváků: 150.


Jiskra Třeboň – TJ Dražice 0:0

Rozhodčí: Brom - Peterka, Albert. Delegát: Vrchota. ŽK: 2:2 (Zavadil, Tůma - M. Stuchlík, J. Štecher). Diváků: 120.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Ján Honza