Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Magnet v podzámčí bez vítěze, tři body zvenku odvezly jen Prachatice

 
úterý, 28. září 2021, 19:04

Jihočeský kraj – Téměř tři stovky diváků si nenechaly ujít tahák kola v Č. Krumlově, kam přijel neporažený Olešník. Utkání první dvojice skončilo smírně. Slavojáci hráli hodinu bez vyloučeného kanonýra Růžičky. Na svátek svatého Václava v dohrávaném 1. kole získaly venku tři body pouze Prachatice po dvougólovém zvratu v poslední desetiminutovce proti Milevsku. Tatran se tak vrátil na druhou příčku tabulky. Nejtěsnější vítězství 1:0 si připsaly Protivín a Rudolfov, naopak jasné partie se shodným výsledkem 4:1 sehrály nabuzený Jankov a Dražice, které už po půl hodině smázly poslední Blatnou 4:0.

Vložené kolo odstartoval dopolední duel na Rudolfově. Svěřenci trenéra Nárovce se chtěli rehabilitovat za blamáž v závěru zápasu s Protivínem, ale bez zkušených opor se dlouho nemohli proti předposlední sezimovoústeckému Sokolu prosadit. Jedinou a vítěznou trefu obstaral v 64. minutě Marek Sládek, který střelou z první proměnil přesnou Kovačičovu přihrávku do vápna. Vzápětí trefili hosté tyč Teringlovy branky a snažili se vyrovnat. Pojistku nepřidali ani Rudolfovští a utkání bylo otevřené až do závěrečného hvizdu.

Protivínští stále bez několika hráčů nastoupili téměř ve stejné sestavě jako v Rudolfově, jen Z. Vorel nahradil Hryneviche, plnícího pracovní povinnosti. Diváci viděli průměrný fotbal. Urputný boj o střed hřiště, obrany jasně převyšovaly útoky a vyložených příležitostí bylo na obou stranách jako šafránu. V prvním poločase byla hra vyrovnanější, ve druhé získali hosté územní převahu, ale do vyložených šancí se nedostávali, kromě rybičky Fundy na zadní tyči v úvodu druhé části, která skončila těsně vedle. Domácí se snažili poctivě a soustředěně bránit a vyrážet do brejků, pár se jim podařilo realizovat, ale s koncovkou nebo spíše s finální přihrávkou byli na štíru. O výsledku tak rozhodl Hrachovcův vydařený obstřel obránce z hranice velkého vápna, který zapadl přesně k tyči.

Béčko Táborsko cestovalo během 48 hodin podruhé na Strakonicko. Po nedělní porážce Na Křemelce se představilo v Oseku a v základní sestavě mělo pět druholigových pendl. Na trávníku se kvalita potvrzovala především v prvním poločase. Už v 8. minutě otevřel skóre Portugalec Ricardo Rafael Costa Miranda „Rafa“. „V prvním poločase jsme byli lepší, dobře jsme kombinovali, drželi balon. Bohužel jsme vsítili pouze jeden gól,“ mrzelo trenéra Miroslava Jelena. Po přestávce si Osečtí vytvořili převahu, David Říský dvacet minut do konce srovnal manko. Trenér Mráz měl opět šťastnou ruku při střídání, 36letý navrátilec Maroušek skóroval po třech minutách na hřišti, když Táborští zaspali po vhazovaném autu.

Třeboň měla proti Týnu (měl také 8 bodů) co napravovat. Ze čtyř posledních zápasů nasbírala jediný bod. Na výhru čekala přesně měsíc, kdy doma zdolala Blatnou. Další kořistí měl být Týn. Vítězné plány začal naplňovat již v 5. minutě Leoš Hromádka, který dorazil brankářem Vachutou vyraženou střelu. Jenže pět minut před pauzou vyškolil domácí zadáky Vladimír Dobal a střelou po zemi k tyči vyrovnal. Po hodině hry nastal klíčový okamžik zápasu. Sudí Adam nařídil penaltu a Hromádka ji proměnil ve tři body. „Neproměňujeme šance, proto jsme prohráli. Penaltu viděl asi jenom pan rozhodčí,“ hledal příčiny porážky hostující trenér Václav Mareš.

Vzduchotechnikům se lepí smůla na kopačky. Potřetí za sebou prohráli po výsledku 1:2, aniž by byli horším celkem. Úterní porážka je mohla mrzet o to víc, že ještě deset minut před koncem vedli… Náskok získali velmi lacino, když brankář Tatranu Pícha střelu z dálky jen vyrazil a dobíhající Souček měl lehkou roli. Prachatice s přibývajícím časem získaly převahu, v 81. minutě měly výhodu pokutového kopu za faul na Pecku, který potrestal Marek Sedláček. Zápas směřující k remíze nakonec ještě jednou měnil stav, když Jakub Rauscher dostal přesný pas za domácí beky, šikovně přehodil brankáře Dvořáka a se svlečeným dresem mohl běžet slavit.

Dražice jsou v laufu a do poslední Blatné se zakously hned od začátku. Neuběhla ani první desetiminutovka a stav byl již 2:0! Z penalty za faul brankáře Peroutky mířil přesně Matyáš Stuchlík, útok po pravém křídle dorážel zblízka do prázdné branky Jiří Štecher. „A když domácí vedení zkušenými Horkou a Veselým vedli ve 34. minutě o čtyři branky, bylo rozhodnuto. Našim hráčům se nedá upřít snaha, ale herní rozdíl byl viditelný,“ uvědomoval si blatenský kouč Jaroslav Voříšek. Druhá půlka se dohrávala jen z povinnosti. O třetí čisté konto přišel domácí brankář Baka po pohledné akci zakončenou Kůstem na 4:1.

Střelecky bylo utkání v Jankově otevřeno ve 22. minutě, kdy Voráčkovu střelu gólman neudržel a Pavel Mizera z dorážky skóroval. Ani ne po minutě navštívili Jankovští opět šestnáctku soupeře a z malého vápna zacílil pod klacek Lukáš Fajtl. Na drama si zadělali domácí sami, když ještě před pauzou doslova darovali gól Danielu Petříkovi a do poločasové přestávky se šlo za stavu 2:1. Jenže vstup do druhé půle vyšel Jankovu skvěle. Po dvou minutách se blýskl individuální akcí Antonín Sypal a v 54. minutě po příhře Schönbauera skóroval podruhé - 4:1. O výsledku bylo rozhodnuto. Přestože bylo k vidění ještě několik šancí, skóre zůstalo neměnné. Jankov se bodově dotáhl na úterního soupeře.

Magnet kola se hrál v Č. Krumlově. Olešník pronásleduje marodka a na lavičku náhradníků usedli, kdo měl ruce a hlavně nohy. Tzn. jak sám trenér Chlumecký, tak trenér B-týmu Novák, sekretář klubu J. Pícha či veterán Rys. Slavojáci měli do 30. minuty převahu, ale pak přišli o zbytečně a možná i přísně vyloučeného Růžičku a karta se obrátila. Míč držel pro změnu Olešník, domácí spoléhali na brejky a standardky. První velká možnost byla k vidění až po přestávce, ale olešnický Toth volil místo střely přihrávku. Po hodině poslal v oslabení hrající domácí do vedení Kabele hlavou po rohu. Hosté odpověděli za deset minut ze stejné parkety Kaláškem. Do konce ještě domácí Tůma trefil tyč a pak sudí Lepič neposoudil zákrok na hostujícího Totha jako penaltový (84.). 

Kompletní výsledky 1. kola krajského přeboru


SK Rudolfov – Sokol Sezimovo Ústí 1:0 (0:0)

Góly: 64. Sládek.
Rozhodčí: Žurek - Panský, Polák. Delegát: Třeštík. ŽK: 3:3 (Klympush, Sládek, Kocina – J. Škarda, V. Říha, Trantýr). Diváků: 100.


FK Protivín – FK Junior Strakonice 1:0 (1:0)

Góly: 26. Hrachovec.
Rozhodčí: Polák - Panský, Žurek. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:2 (Zoubek, Mir. Říha). Diváků: 251.


TJ Dražice – TJ Blatná 4:1 (4:0)

Góly: 6. (pen.) M. Stuchlík, 9. J. Štecher, 20. Horka, 34. Hojdar - 70. Kůst.
Rozhodčí: Klátil - Vican, Přibyl. Delegát: Skalák. ŽK: 0:1 (Peroutka). Diváků: 100.


FC ZVVZ Milevsko – Tatran Prachatice 1:2 (1:0)

Góly: 11. Souček - 81. (pen.) M. Sedláček, 88. Jakub Rauscher.
Rozhodčí: Krčín - Izugrafov, Kollmann. Delegát: Brož. ŽK: 3:3 (Málek, Barda, Kálal – Hornát, M. Sedláček, Jakub Rauscher). Diváků: 92.


TJ Osek – FC MAS Táborsko B 2:1 (0:1)

Góly: 70. D. Říský, 82. Maroušek - 8. Da Costa.
Rozhodčí: Němec - Brom, Mach. Delegát: Grobár. ŽK: 2:2 (Krejčí, Hoch – Jansa, Rydval). Diváků: 100.


Jiskra Třeboň – FK Olympie Týn/Vlt. 2:1 (1:1)

Góly: 5. a 63. (pen.) Hromádka - 40. Dobal.
Rozhodčí: Ondřej - Albert, Šimek. Delegát: Šnajder. ŽK: 0:4 (Mravec, T. Maxa, Dumbrovský. Mezera). Diváků: 155.


Slavoj Č. Krumlov – FK Olešník 1:1 (0:0)

Góly: 63. Kabele - 76. Kalášek.
Rozhodčí: Lepič - Žemlička, Votava. Delegát: Dvořák. ŽK: 4:2 (Růžička 2, Kuna, V. Beránek – Beko, Toth). ČK: 1:0 (30. Růžička). Diváků: 295.


SK Jankov – SK SIKO Čimelice 4:1 (2:1)

Góly: 22. Mizera, 23. Fajtl, 47. a 54. Sypal - 35. Petřík.
Rozhodčí: Dunovský - Peterka, Jevčák. Delegát: Šafránek. ŽK: 2:2 (Kroneisl, Benda - Káš, Petřík). Diváků: 88.


Napsal(a) Redakce | Foto Michaela Mikešová