Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Strakonice porazily o pouti táborskou rezervu góly Rozhoně a Zahrádky

 
neděle, 26. září 2021, 22:19

O Strakonické pouti se Junior představil doma v nových modrobílých dresech netradičně v nedělních dopoledních hodinách. Táborští mu vyhověli v pořadatelství s podmínkou hrát dopoledne, protože jejich druholigové A-mužstvo hrálo odpoledne doma s Chrudimí.

Zápas začal pro Strakonické nešťastně, když se ve 2. minutě zranil Butnaru a musel být odnesen na nosítkách. Táborští hned z prvního protiútoku mohli zasadit domácím úder, ale stálo při nich štěstí, když na noze z malého vápna měl stoprocentní šanci Zeman, ale trefil na brankové čáře obránce Fundu. Ve 12. minutě Žáčkova hlavička mířila po rohovém kopu nad.

Od této chvíle to byl jen taktický boj mezi vápny. Až do 40 minuty, kdy vyslal Krejčí z rohu vápna pěknou střelu, kterou s námahou Lukeš odvrátil na rohový kop. Po jeho zahrání Zahrádkou vyskočil nejvýše Rozhoň a hlavou poslal domácí do vedení.

Druhý poločas byl opět víceméně o taktickém boji, brankových příležitostí bylo poskrovnu. Ve 49. minutě Lízal chytil hlavičku Máchy po rohovém kopu Činčury. V 53. minutě předvedli domácí husarský kousek, ale neskončil gólem. Krejčí si zaběhl 10 metrů za hostující obranu při vlastním výkopu od branky. Žáček mu poslal balon za obranu (při výkopu od branky není ofsajd) a jeho střelu z úhlu mu Lukeš vyrazil nohama.

V 73. minutě mohlo být vyrovnáno, když Škrleta z velké dálky poslal lobem balon na branku a Lízal měl co dělat, aby střelu stačil vyrazit na rohový kop.

Osm minut před závěrem se domácím ulevilo, když rozjeli pěknou akci, u které byl Chalupa, přesně přihrál na vápno Krejčímu a ten přistrčil ještě Zahrádkovi, který balon uklidil do protipohybu Lukeše. Což byla pojistka ke třem bodům. Domácí tak po několika letech přerušili tradici, když si o pouti odváželi body hosté.

FK Junior Strakonice - FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Góly: 41. Rozhoň, 82. Zahrádka. Rozhodčí: Albert - Přibyl, Polák. Delegát: Eibl. ŽK: 0:2 (Lazarchyk, Mácha). ČK: 0:1 (89. Škrleta). Diváků: 100.

Strakonice: Lízal – Funda, Žáček, Rozhoň, Říha – Zahrádka, Benedikt, Chalupa (85. Krýsl), Nosek (70. Máška) – Butnaru (9. Zelenka, 84. Doležal), Krejčí (85. Šimek).

Táborsko B: Lukeš - Pajer, Lazarchyk, Mácha, Voneš (76. Marcolla) – Ott (84. Fišer), Kabeš, Činčura, Zeman – Kubovský (46. Koblasa), Škrleta.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle