Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pro druhou výhru v sezoně si Jankovští dojeli k rybníku Svět

 
neděle, 26. září 2021, 21:59

Třeboň - V osmém zápase této sezóny se Jankov dočkal teprve druhé výhry. Sama o sobě je sladká, o to více, že přišla na hřišti Třeboně, tedy v zápase, které můžeme nazvat derby. Po bezbrankové první půli zúročili hosté svou mírnou převahu dvěma góly v části druhé a po dobrém týmovém výkonu berou zasloužené tři body.

Zápas se v nedělním dopoledni v krásném sportovním areálu Hliník rozjížděl pozvolna. Během prvních deseti minut se sice Jiskra dostala třikrát k zakončení, ovšem pokaždé k velice nepřesnému a zcela neškodnému. Proto první vážnější ohrožení registrujeme až v 16. minutě, kdy si Hromádkův pas po lajně převzal Tůma, Honnerovi nasadil “jesle”, ale střelou z úhlu Komárka nepřekvapil.

Hosté si na první ohrožení branky Třeboně počkali do 23. minuty. Klímova střela z dvaceti metrů splňovala parametry střely zvané jako nepříjemné, avšak Skála jí s problémy vyrazil. Jankov předvedl pohlednou akci, která začala u gólmana Komárka, ve 29. minutě. Ve finále poslal pěkný centr do vápna Schönbauer, Klíma v pokusu o rybičku nedokázal míč usměrnit do prostoru branky.

Po další povedené kombinaci na pravé straně v 32. minutě poslal střílenou nabídku na zadní tyč Kollár, dobře zabíhající Beránek ve skluzu dopravil balón do sítě, jenže zvednutý praporek asistenta rozhodčího signalizující ofsajd hostujícím fotbalistům radost pokazil. Ve 36. minutě trenér Jankova Petr Kadlec zestárl o pár let, když viděl, jak gólman Komárek začal hrát kličkovanou s útočníkem Třeboně Tůmou. Zisk míče slavil domácí forvard, avšak následné zakončení k úspěšnému konci nedotáhl.

Po vyrovnané první půli byla po změně stran k vidění větší aktivita hostujícího výběru, podpořená několika dobrými akcemi a především i góly. V 53. minutě nepříliš vydařenou střelu Beránka přizvedl Bartl tak nešikovně, že míč doputoval na hlavu osamoceného Mizery, avšak ten ve velmi dobré příležitosti branku minul. Stejně si hned po výkopu vedl střílející Schönbauer, jenž těžil z velmi dobré práce Mizery, Voráčka a do palebné pozice přihrávajícího Kollára.

Výhru završil kapitán

Dobrá pasáž Jankova vygradovala v 58. minutě a první trefou zápasu, byť mírně komickou. Po zisku míče na útočné polovině přišel centr Schönbauera, hlavičku Mizery Skála vyrazil, Loškem zablokovaný Cimerhanzlův odkop skončil na břevně a z gólu se tak radoval až dorážející Lukáš Voráček – 0:1.

Hostujícímu týmu rázem vycházelo to, co v předchozích zápasech ne. Aktivní hra v pohybu, povedené kombinace, radost ze hry. Ukázkovou akci předvedli Jankovští v 63. minutě. Rozjel jí včasným vyhozením Komárek, přes Beránka, Kollára a Loška doputoval míč na pravou stranu ke Klímovi, ten balón vrátil pod sebe na nabíhajícího Kollára, jehož střelu směřující do branky v pádu zastavil rukou obránce Bartl. Píšťalka sudího Izugrafova zůstala k nelibosti hostů němá.

Byť Jiskra gól ztrácela, na dobře fungující týmový výkon Jankova nemohla zcela nic vymyslet. A tak se spíše bránila. Kroneislův pokus z přímého kopu Skála dokázal chytit, ale o minutu později, v 75. minutě, už skákal marně a míč ze své branky vyndaval podruhé. Kollár na polovině hřiště vhodil autové vhazování na střed hřiště na Loška, ten předal míč do pravé strany na Klímu a pokračoval v pohybu do pokutového území. Následoval přesný centr a hlavička kapitána Františka Loška, která skončila u tyče za bezmocným Skálou – 0:2.

 Že ne vše se hostům povedlo demonstrovala 82. minuta. Po dlouhém nákopu a propadnutí domácích zadáků šli Lošek s Mizerou sami dva na osamoceného gólmana Skálu. V hlavě předchozího střelce Loška se střetlo několik myšlenek, ale z téměř jistého gólu sešlo, jelikož stoper Jankova ani nevystřelil, ani přesně nepřihrál a míč skončil v zámezí. Naštěstí pro hosty to nemělo žádné následky. Střela střídajícího Ježka v závěru zápasu byla sice nebezpečná, ale Komárek jí dokázal vyrazit. Poslední slovo měl Jankov. V 89. minutě narýsoval přesnou kolmici Voráček, zakončujícího Kollára úspěšně vychytal Skála. Minimálně za skvěle zvládnutý druhý poločas si hosté dvougólovou výhru jednoznačně zasloužili.

TJ Jiskra Třeboň – SK Jankov 0:2 (0:0)

Branky: 58. Voráček, 75. Lošek. Rozhodčí: Izugrafov – Žurek, Klátil. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:1 (J. Skála – Beránek). Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:1. Diváci: 150.

Třeboň: Skála – Bartl (82. Dušek), Cimerhanzl, Collin, Bartoš – Radosta, Hromádka, Kubata (75. Ježek), Týnavský (65. Matoušek) – Franěk (46. Pancíř), Tůma.

SK Jankov: Komárek – Fajtl, Honner, Lošek, Beránek – Lovička (36. Mizera), Kroneisl, Voráček, Kollár, Schönbauer (85. Kočer) – Klíma (90. Benda).

Nejlepší hráči: Tůma – Lošek, celý tým.

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov