Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lafata oslavil čtyřicátiny gólem, Dražice otočily duel s Milevskem

 
neděle, 19. září 2021, 15:06

Jihočeský kraj – Olešník udržel neporazitelnost i po souboji s rozjetými Prachaticemi a vítězstvím 3:0, které završil oslavenec David Lafata, je vystřídal na druhém místě. Vedoucí Č. Krumlov se dokonale rehabilitoval za porážku na Rudolfově a v podzámčí to v roli obětního beránka odnesla pěti góly Třeboň. Týn dvakrát dotahoval v Čimelicích, Dražice dokázaly po přestávce zvrátit nepříznivý průběh zápasu s Milevskem. Osek ovládl utkání v Protivíně. V neděli se marně snažila bodovat trojice mužstev z konce tabulky.

Po třech remízách za sebou hostil neporažený Olešník druhé Prachatice a zaslouženě si připsal tři body, když trestal soupeřovy chyby v zadní linii. Zaváhání obránce Tatranu, jenž přišel o míče před vápnem, ztrestal po necelé půlhodině Toth. Pár minut před poločasem chyboval prachatický gólman Trnka, špatný odkop zachytil Toth, namazal před prázdnou branku Štěchovi, který si při gólové oslavě málem zlomil nohu… Hosté draze zaplatili za dvě hrubice, sami nastřelili Sovou tyč. Po přestávce měl Olešník hru ve své moci. Po hodině naskočil do hry sobotní oslavenec Lafata a v 74. minutě po ideální Štěchově přihrávce si dal dárek v podobě třetího gólu.

Protivínští se potýkají s obrovskou marodkou. Trenér Říha lepil sestavu, jak se dalo. V obraně nastoupil náhradní brankář Barbotkin, v 75. minutě odkulhal Vojta a premiéru si odbyl 16letý dorostenec Sháněl. O utkání bylo rozhodnuto již v prvním poločasu. Hned v 1. minutě postupoval sám na branku hostí Dan, míč však na prsou dobře neztlumil a hosté se ubránili. Ve 2. minutě byl domácí obranou podražen hostující útočník a z nařízené penalty skóroval Hoch. Ve 21. minutě vstřelili hosté D. Říským další branku a ve 41. zvýšili svůj náskok po rychlém protiútoku Brabcem – 0:3. Domácí byli na ručník a vysvobodil je poločasový hvizd. I ve druhé části utkání měli hosté jasně navrch. Protivínu se v 82. minutě podařilo snížit. Buko po pasu Kvasničky nejdříve nastřelil brankáře, ale odražený míč už nasměroval do branky.

Po absenci distancovaného Horky vypomohl v dražické obraně trenér Hořejší, který měl šťastnou ruku při střídání a čerstvý Běhoun svým prvním gólem v kraji tři minuty před koncem odvrátil čtvrtou remízu Dražic v řadě. Vzduchotechnici drželi domácí na uzdě a před odchodem do kabin získali vedení po rohu Kutilem. Dražice odpověděly devět minut po změně stran Matyášem Stulíkem, jenž proměnil přihrávku z křídla. Když už utkání směřovalo do nerozhodného konce, udeřili domácí zmiňovaným Běhounem, jemuž po rohu matadora Veselého stačilo jen nastavit nohu.

Bilanci na venkovních hřištích si vylepšila vltavotýnská Olympie. V Čimelicích dvakrát úspěšně smazávala náskok domácích. SIKO se chopilo vedení po dorážce osamoceného Šťástky. Týnští zakrátko vyrovnali po rychlé kombinaci, kterou zakončili Štosem, ale domácím vrátil náskok Petřík po pěkné individuální akci a ranou na zadní tyč. „Ve druhém poločase jsme hru hodně zjednodušili a snažili se o vyrovnání. Na konci nás ještě podržel výborným zákrokem Vachuta. Hodně bojovný zápas skončil dle mého názoru zaslouženou remízou,“ řekl týnský trenér Václav Mareš. Vyrovnání zařídil čtvrt hodiny před závěrem po nepřímém kopu Meidl, když po přiťuknutí Dobala ranou pod břevno vyrovnal.

Č. Krumlov hodil za hlavu předchozí nezdar a pojistil si první příčku tabulky. V týdnu získal z Lokomotivy ČB teprve 18letého útočníka Patrika Vaňka. Před návštěvou kola (214 diváků) nasměroval Slavoj za očekávaným vítězstvím kanonýr Růžička, který se během čtyř minut trefil hned dvakrát a zaokrouhlil svůj účet na deset. Nejprve se prosadil po přesném pasu mezi obránce a přesnou střelou k tyči, podruhé po Novákově rohu hlavou. Šest minut po přestávce se prosadil Vávra, čtvrtý gól vsítil Strapek a skóre završil z penalty Kuna. „Č. Krumlov vyhrál zaslouženě,“ uznal třeboňský kouč Petr Skála.

Krize fotbalistů Jankova pokračuje, stejně jako spanilá jízda Rudolfova. Ten se dokázal v Precis aréně prosadit ve 20. minutě Markem Sládkem po standardní situaci a po půl hodině hry zvýšil hostující vedení důrazný Lukáš Janák - 0:2. Jankov působil bezradně. Druhou půli měl sice platonický tlak, ale bez jediné výrazné šance. Vítězství Rudolfova je zasloužené, svěřenci Jiřího Nárovce jsou v laufu a toto období si užívají, kdežto domácím začíná boj o záchranu. „Já už ani z našeho výkonu překvapený nejsem. Na nás stačí hrozně málo, ale tím nechci snižovat výkon soupeře, který byl velmi dobrý. Dal nám dvě branky a bez potíží si vítězství pohlídal,“ uvedl Petr Maxa, vedoucí jankovského týmu.

Fotbalisté Junioru si byli vědomi, že pokud uspějí proti S. Ústí za plný počet, vzdálí se spodku tabulky. Polovinu první půle se hrálo bez šancí, pak dvakrát zahrozili hosté, brankář Lízal zlikvidoval jak Hofmanovu hlavičku, tak tutovku Kavky. Domácí zahrozili Benediktem a Zahrádkou. Ve 27. minutě byl ve velké příležitosti opět Kavka, ale neprosadil se. Když se blížil závěr prvního poločasu, P. Baloušek našel na vápně Krejčího, který prostřelil hostujícího gólmana a poslal domácí do šatny s jednogólovým náskokem. Po přestávce zahodil dvě slibné možnosti sezimovoústecký Kavka. Trest přišel v 68. minutě, kdy se podruhé překonal Vanýska Karel Krejčí, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem Junioru.

Poslední Blatná na první vítězství v sezoně nedosáhla. V sobotním odpoledni přivítala béčko Táborska, které přijelo bez pendlů s omlazenou sestavou. V průměrné první půli se dlouho hrálo bez gólů, až pět minut do pauzy poslal hosty do vedení Marek Škrleta, který v 77. minutě přidal pojišťovací druhou branku a byl nejlepším táborským hráčem. „Druhou půli se naše hra zlepšila, vypracovali jsme si gólové příležitosti a tři z nich jsme proměnili. Jsem rád že jsme zápas, ke kterému jsme odjeli se čtyřmi dorostenci, zvládli,“ pochvaloval si trenér béčka Táborska Miroslav Jelen. Na 3:0 zvýšil v 87. minutě chvilince na hřišti teprve 16letý Michal Fejtl a v samém konci se přidal Matyáš Ott.

Výsledky 7. (8.) kola krajského přeboru


FK Olešník - FK Tatran Prachatice 3:0 (2:0)

Góly: 26. Toth, 37. Štěch, 74. Lafata.
Rozhodčí: Votava - Vican, Němec. Delegát: Vrchota. ŽK: 2:3 (Štěch, Toth – Hornát, Iliev, Pecka). Diváků: 50.


FK Protivín - TJ Osek 1:3 (0:3)

Góly: 81. Buko - 2. Hoch (pen.), 21. D. Říský, 41. Brabec.
Rozhodčí: Ondřej - Kaštánek, Panský. Delegát: Dvořák. ŽK: 4:1 (Zb. Vorel, Vojta, Jiskra, Pat. Hrachovec – Sigmund). Diváků: 100.


SK SIKO Čimelice - FK Olympie Týn n/Vlt. 2:2 (2:1)

Góly: 15. Šťástka, 32. Petřík - 22. Štos, 76. Meidl.
Rozhodčí: Panský - Ondřej, Kollmann. Delegát: Němeček. ŽK: 2:2 (Hegenbart, Maršík – Dobal, Dumbrovský). Diváků: 41.


FK Slavoj Č. Krumlov - TJ Jiskra Třeboň 5:0 (2:0)

Góly: 14. a 18. Růžička, 51. Vávra, 74. Strapek, 82. (pen.) Kuna.
Rozhodčí: Polák - Dunovský, Izugrafov. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 1:3 (Tůma – Bartoš, Hromádka, Týnavský). Diváků: 214.


TJ Dražice - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (0:1)

Góly: 54. M. Stuchlík, 87. Běhoun - 41. Kutil.
Rozhodčí: Brom - Lepič, Jevčák. Delegát: Tupý. ŽK: 5:3 (Veselý, Štecher, L. Stuchlík, Hořejší, M. Stuchlík – Novotný, Marvan, Dvořák). Diváků: 100.


TJ Blatná - FC MAS Táborsko B 0:4 (0:1)

Góly: 40. a 77. Škrleta, 87. Fejtl, 90. Ott.
Rozhodčí: Klátil - Dunovský, Izugrafov. Delegát: Chlaň. ŽK: 3:3 (Peleška, Hlaváč, Prokopec – Škrleta, Pajer, Kupka). Diváků: 120.


FK Junior Strakonice - Sokol Sezimovo Ústí 2:0 (1:0)

Góly: 45. a 68. Krejčí.
Rozhodčí: Jevčák - Němec, Lepič. Delegát: Skalák. ŽK: 2:0 (Krejčí, Funda). Diváků: 101.


SK Jankov - SK Rudolfov 0:2 (0:2)

Góly: 20. Sládek, 31. Janák.
Rozhodčí: Vican - Peterka, Krčín. Delegát: Eibl. ŽK: 2:2 (Beránek, Bláha - Dvořák, Kocina). Diváků: 118.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama