Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lídr poprvé klopýtl na Rudolfově, S. Ústí přenechalo černého Petra Blatné. Na Soukeníku se žlutilo a červenalo

 
neděle, 12. září 2021, 21:39

Jihočeský kraj – Bitva celků z konce tabulky o první body v podzimní části zvládl lépe sezimovoústecký Sokol, který porazil Blatnou a přenechal jí poslední pozici. Překvapením kola je porážka doposud suverénního Č. Krumlova. Na Rudolfově pocítil první hořkost porážky zásluhou jediného gólu domácího Rampy. Do třetice remizoval Olešník v Dražicích, Strakonice získaly první bod zvenku v Týně. Deset žlutých a čtyři červené karty rozdal sudí Mach na Soukeníku ve vyhroceném duelu béčka Táborska s Prachaticemi. Tatran se cennou výhrou bodově dotáhl na lídra tabulky a je společně s Rudolfovem velkým překvapením první poloviny podzimu.

Doposud neporažené béčko Táborska si na Prachatice věřilo, ale magnet kola na Soukeníku nezvládlo. Hostující Tatran v pátek získal na přestup z Protivína odchovance Adama Kasíka (22), který nastoupil v základní sestavě, jíž chyběla pětice hráčů. Táborské namíchlo brzké vyloučení Škrlety, který během minuty viděl dvě žluté. „Musím kluky pochválit, že zápas nevzdali a že i v deseti byli více na balonu. Nějaké gólovky jsme si ještě vytvořili, škoda, že jsme je neproměnili,“ litoval domácí trenér Miroslav Jelen, který byl také vyloučen. „Myslím, že základem úspěchu byla naše disciplína. Domácí se více věnovali výrokům rozhodčích než sami sobě a to je dle mého stálo body,“ podotkl prachatický lodivod Josef Raušer.

Jak to podle průběhu divize vypadá, letos by žádný z jihočeských zástupců nemusel sestupovat, a to by znamenalo, že krajský přebor opustí jen poslední celek konečné tabulky. Těžkému boji o záchranu se zřejmě nevyhnou Sokol S. Ústí a Blatná. Oba celky na sebe narazily v sobotním utkání na hřišti Za řekou. Blatná prodloužila čekání na první letošní body. Sice po aktivním nástupu domácích, který korunovali vedoucí brankou V. Škardy, vyrovnala Kůstem, ale vše podstatné se odehrálo v nervóznější druhé půlce. Pavelka po rohu poslal Sokol podruhé do vedení, které v na konci pečetil Kavka. Blatná z tlaku nic nevytěžila.

Týnská Olympie si na Strakonice věřila a také měla převahu, ale skvělého Lízala v brance Junioru nedokázala překonat. Dobal trefil z přímých kopů dvakrát brankovou konstrukci, ostatní pochytal nejlepší muž na trávníku Lízal. Kolem 70. minuty měli dvě velké šance hosté, ale čerstvý „ženáč“ Vachuta Olympii podržel. „Hráčům za předvedený výkon nemůžu nic vytknout. I kdybychom dnes hráli celý den, tak gól nedáme. Troufám si říct, že jsme ztratili dva body,“ poznamenal týnský trenér Václav Mareš.

Rudolfov (stále bez Pouzara) se rychle oklepal z čimelického půltuctu a proti prvnímu Č. Krumlovu se postaral o senzaci kola. V létě nezískal žádnou posilu, po minulém nedohraném podzimu nasbíral v 9 zápasech pouhých pět bodů a skončil poslední. A přesto udělal takový výrazný posun, že mu teď patří čtvrté místo se ziskem 13 bodů. Nad tím si drbe hlavu nejeden příznivec jihočeského fotbalu. Rudolfov doma vyhrál i potřetí v sezoně, gólem do šatny se o to postaral po standardce zblízka dorážející Rampa. Krumlovští přerušili pětizápasovou vítěznou sérii a jsou první jen o skóre.

Osek i Jankov si představovaly daleko lepší vstup do sezony. S jednou výhrou na kontě si ani jeden nemohl vyskakovat. Hosté bez několika stálic sestavy šli do vedení už ve 4. minutě Bendou, ale domácí do poločasu stav zvrátili. Nejprve Čapek z první vážnější šance vyrovnal a čtyři minuty nato skóroval po kontroverzní penaltě J. Říský. Podprůměrný druhý poločas se odehrál téměř bez příležitostí. Až v posledních minutách zvýšil po rohu stoper Carda, Jankovští stihli už jen korigovat Mizerou a z posledních tří zápasů získali jen bod.

Olešník trápí velká marodka a do Dražic jel s posilou Tomášem Maruškou z Veselí, který po hodině naskočil do hry. Na střídačce zbývali jen trenér Chlumecký a zraněný Lafata. Začátek patřil Olešníku, měl převahu, ale do vedení šli domácí proměněnou penaltou M. Stuchlíka. Po přestávce získali hosté velkou převahu, smolař Szó nastřelil tyč a zahodil penaltu, kterou mu Baka vyrazil. Vyrovnal až Heller po Štěchově centru. Na konci střetnutí plály emoce. Horka podrazil Vojtu a viděl rovnou červenou kartu. Body se nakonec dělily na obě strany. Pro Olešník to byla již třetí remíza v řadě.

U rybníka Svět v nedělním dopoledni zahrávali domácí od úvodního hvizdu řadu rohových kopů, tlačili se před branku Čimelic a odměny za aktivitu se dočkali po půl hodině, když Matouškovu střelu Javorský neudržel a Franěk dorazil do prázdné branky. Stav 1:0 svítil na ukazateli do 86. minuty, kdy o třetí čisté konto připravil brankáře Jakuba Skálu čimelický Šťástka, který dostal přihrávku do uličky a brejk zakončil střelou k tyči. SIKO bylo po přestávce daleko nebezpečnější, domácí pohříchu pojistku nepřidali.

Milevsku stačilo podat průměrný výkon k dosažení výhry s Protivínem, protože ten podal podprůměrný. Stačila na něj pozorná obrana organizovaná Vakočem a Bardovy dlouhé nákopy na rychlonohá křídla. Protivínským se nedá upřít snaha, možná, že měli míč častěji na svých kopačkách, byli však pomalí, nepřesní a bez nápadu. Oba góly inkasovali po ztrátách míče při vlastním vhazování, ten druhý dokonce po ztrátě 70 metrů od vlastní branky. Bojovali až do konce, měli i několik dobrých šancí, ale prostě jim nelepilo. Vzduchotechnici byli rychlejší, přesnější a dokázali soupeřovy chyby využít. Ostatní šance také neproměnili.

Výsledky 7. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - FK Tatran Prachatice 1:2 (0:1)

Góly: 83. Havrda - 20. Babka, 67. (pen.) Pecka.
Rozhodčí: Mach - Votava, Klátil. Delegát: Bicek. ŽK: 5:5 (Škrleta 2, Mácha, Havrda, Jansa – Babka 2, Kasík, Pícha, Makoš). ČK: 3:1 (23. Škrleta, 25. Jelen na střídačce, 82. Jansa – 74. Babka). Diváků: 65.


SK Rudolfov - FK Slavoj Č. Krumlov 1:0 (1:0)

Góly: 45. Rampa.
Rozhodčí: Polák - Panský, Ondřej. Delegát: Kučera. ŽK: 0:2 (Růžička, Vávra). Diváků: 130.


TJ Osek - SK Jankov 3:2 (2:1)

Góly: 27. Čapek, 31. (pen.) J. Říský, 87. Carda - 4. Benda, 90. Mizera.
Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Lepič. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Šrámek – Honner, Klíma, Fajtl). ČK: 0:1 (58. Beránek st. na střídačce). Diváků: 120.


Sokol Sezimovo Ústí - TJ Blatná 3:1 (1:1)

Góly: 11. V. Škarda, 53. Pavelka, 85. Kavka - 28. Kůst.
Rozhodčí: Dunovský - Mach, Brom. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:4 (Hlaváč, Prokopec, Kůst, Sedláček). Diváků: 100.


FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Junior Strakonice 0:0

Rozhodčí: Němec - Vican, Klátil. Delegát: Skalák. ŽK: 1:2 (Dumbrovský – Funda, Benedikt). Diváků: 200.


TJ Dražice - FK Olešník 1:1 (1:0)

Góly: 31. (pen.) M. Stuchlík - 69. Heller.
Rozhodčí: Izugrafov - Albert, Votava. Delegát: Dvořák. ŽK: 4:3 (Veselý, Novotný, Běhoun, M. Stuchlík – Nýdl, Štěch, Maruška). ČK: 1:0 (72. Horka). Diváků: 100. V 56. min. neproměnil hostující Szó penaltu.


TJ Jiskra Třeboň - SK SIKO Čimelice 1:1 (0:0)

Góly: 34. Franěk – 86. Šťástka.
Rozhodčí: Žurek - Peterka, Votava. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:2 (Kubata, Matoušek – Káš, Viták). Diváků: 220.


FC ZVVZ Milevsko - FK Protivín 2:0 (1:0)

Góly: 18. Süsmelich, 53. Souček.
Rozhodčí: Krčín - Mach, Brom. Delegát: Přibyl. ŽK: 1:3 (Kálal – Dan, Zb. Vorel, Buko Leroy). Diváků: 156.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák