Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 5. kole KP

 
středa, 8. září 2021, 21:22

Jihočeský kraj – Krumlovský Slavoj stále neohroženě prochází fotbalovým podzimem. Ve šlágru kola si poradil i s Osekem, byl mimořádně produktivní, a nadále zůstává bez bodové ztráty. Střeleckou smůlu prolomily Čimelice, které vyprovodily Rudolfov půltuctem. Mladíci Táborska překvapili remízou v Olešníku, Jankov se po domácí porážce s Milevskem propadl až na 14. místo před bezbodovou dvojici Blatná – S. Ústí. V příštím kole se oba týmy z chvostu utkají na ústeckém hřišti Za řekou.

Výsledky 5. kola krajského přeboru


FK Protivín - TJ Dražice 0:0

Rozhodčí: Mach - Ondřej, Albert. Delegát: Němeček. ŽK: 3:3 (Bečvář, J. Vorel, Hrachovec – Mareš, Studenovský, Novotný). Diváků: 300.

Protivín: Hanus – Dan (46. Štěpka), Vojta, Hála, Zach (46. Jiskra) - Říha (52. Buko), Bečvář, Zb. Vorel, Hrachovec (85. Urban) - Kasík (67. Kvasnička), J. Vorel. Trenér Říha.

Dražice: Baka – Turek, Veselý, Štecher, Bareš (21. Studenovský) – Novotný, L. Stuchlík, Pinc, Böhm (70. Tůma) – M. Stuchlík, Mareš (88. Běhoun). Trenéři Hořejší a Kodad.

Nejlepší hráči: nikdo – Baka.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Jednalo se spíš o bojovné utkání, které nepřineslo mnoho šancí, ani pohledných akcí a proto zápas skončil spravedlivou bezbrankovou remízou. V prvním poločase byli aktivnější hosté, ale větší šance jsme měli my, když Kasíkovu hlavičku z malého vápna brankář vyrazil a dále tentýž hráč o několik minut později z dvaceti metrů nastřelil břevno. Dražičtí hrozili převážně ze standardních situací. Ve druhém poločase jsme byli již aktivnější, ale vyloženou šanci jsme si my ani hosté již nevytvořili.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Zápas začal z naší strany ve výborném tempu. Avšak z našeho tlaku jsme nevytěžili skoro nic, kromě rohových kopů a závarů v protivínském vápně. To domácí z jednoho z protiútoků mohli jít do vedení, ale zastavil je výborný zákrok Baky. Po přestávce převzali iniciativu Protivínští, ale k žádným stoprocentním šancím to nevedlo. Druhý poločas byl spíše ve znamení častých soubojů a přerušení. Vyhrocený závěr utkání už nenabídl žádné vyložené šance a tak zápas skončil férovou remízou.“


SK SIKO Čimelice - SK Rudolfov 6:1 (3:0)

Góly: 11. a 21. Petřík, 45. a 55. Smetana, 63. Hajný (vlastní), 68. Mezera - 89. L. Bláha. Rozhodčí: Brom - Kaštánek, Kollmann. Delegát: Dvořák. ŽK: 1:3 (Rambous – Hlavatý, Keřka, Dvořák). Diváků: 80.

Čimelice: Nosek – Pšenička, Listopad, Bednařík, Rambous – Smetana (64. Dubský), Káš (55. Mezera), Maršík, Šťástka (86. Kulas), Varhan (79. Kuchejda) – Petřík. Trenér Smrčina.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Gerstner – Hrbáč, Rampa, Sládek, Hlavatý, Peiger (60. P. Bláha) – Keřka (77. L. Bláha). Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Káš, Listopad, Bednařík, Petřík, Smetana - nikdo.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Soupeř přijel v oslabené sestavě bez několika důležitých hráčů a na jeho hře to bylo znát. My jsme se museli zase obejít bez Nekla, Hegenbarta, Vitáka, Říhy a brankáře Javorského. Podle mě jsme měli zápas po celou dobu pod kontrolou a zaslouženě jsme vyhráli. Soupeř hrozil hlavně z centrů do vápna, kde nám dělali problém vysocí hráči Rudolfova. Zápas působil místy bez náboje a hrálo se spíš ve volném tempu. Nám se dařilo kombinovat a trpělivě si připravovat šance hlavně přes křídelní hráče. Oproti předchozím zápasům se nám dařilo proměňovat šance a zaslouženě jsme vyhráli.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Já vlastně nemám co hodnotit… Čimelice byly po celý zápas jednoznačně lepší a zaslouženě zvítězily. My jsme bohužel nedokázali navázat na předchozí zápasy, a mizerným výkonem, který nelze omluvit ani absencemi několika hráčů, jsme jim k tomu výrazně pomohli. Teď máme týden na to, abychom se z toho otřepali a dali se dohromady před těžkým zápasem s favoritem z Českého Krumlova.“


TJ Blatná - FK Olympie Týn n/Vlt. 1:2 (0:0)

Góly: 87. Čadek - 74. Liška, 81. Dobal. Rozhodčí: Panský - Žemlička, Žurek. Delegát: Vrzal. ŽK: 4:1 (Peleška, Kůst, Čadek, Říha – Mezera). Diváků: 200.

Blatná: Chlanda – F. Hrádek, Hlaváč, Sedláček, Peleška – Král (61. Stulík), Prokopec, Čadek, Říha (78. A. Hrádek) – Kůst (72. Jiřinec), Šimůnek. Trenér Voříšek.

Týn: Vachuta – Boček, Vařil, L. Maxa, Meidl – Dvořák (68. Procházka), Mezera (84. Stoklasa), Dobal, T. Maxa - Hudeček, Liška (89. Klein). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Čadek - Dobal, Hudeček.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Hráči Týna vedeni dirigentem Dobalem působili fotbalovějším dojmem a měli více ze hry. Náš už tradičně nekompletní tým, ale už s navrátilcem po svalovém zranění Kůstem, se snažil celý poločas najít skulinu v organizované obraně hostí. Vše podstatné se událo až ve druhém poločasu. Největší vzruch a diskuze vyvolala situace v 63. minutě, trma vrma v malém vápně hostů a několik rychle za sebou blokovaných střel. Kromě blatenských hráčů snad i někteří hráči Týna viděli míč za brankovou čárou. Ke změně skóre však došlo za několik minut. Roh na zadní tyč a špatně pokrytý hráč. Ještě hůře pro nás, když Dobal rychle rozehrál standardku z půli hřiště a načapal brankáře Chlandu na dozrávajících švestkách… Přesto jsme byli ve druhém poločase vyrovnaným soupeřem a jen škoda, že gól Čadka z přímého kopu nepřišel dříve. Náš závěrečný tlak k vyrovnání nevedl a soupeř si odvezl všechny body. Přes prohru musím tým pochválit za bojovnost a nasazení.“

Václav Mareš (trenér Týna): „V Blatné nás čekal souboj o šest bodů. Ze zápasu jsem měl trochu obavy, protože z různých důvodů nám chyběli čtyři hráči základní sestavy (Štos, Mravec, Stoklasa a Dumbrovský). V první půli jsme měli herní převahu, ale kvůli špatné předfinální fázi jsme nedokázali skórovat. Druhý poločas se nesl především v duchu osobních soubojů a byl o prvním gólu. Ten jsme naštěstí vstřelili my, když si na roh Dobala naskočil Liška. Druhý gól přidal Dobal, který využil nepozornosti domácího gólmana a z půlky se trefil do brány. Domácí závěr zápasu zdramatizovali, když se pěknou ranou z přímého kopu trefil Čadek. Vyrovnání jsme už ale nepřipustili a odvážíme si tvrdě vydřené tři body!“


FK Slavoj Č. Krumlov - TJ Osek 3:0 (1:0)

Góly: 41. a 51. Tůma, 66. Kabele. Rozhodčí: Vican - Votava, Izugrafov. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Růžička, V. Beránek – D. Říský, J. Říský). Diváků: 158.

Č. Krumlov: Š.  Beránek - Paráček, Kabele, Švec – Strapek (88. Kordík), Gelnár, Kuna, Novák, Vávra (88. Šára) – Růžička (82. V. Beránek), Tůma (65. Poláček). Trenér Domin.

Osek: Křížek - Brabec, Krejčí, Carda, Němeček - Hosnedl, Hoch (13. Gondek), Šrámek, Sigmund - J. Říský, D. Říský (73. Čapek). Trenér Mráz.

Nejlepší hráč: celý tým - Říský Jakub, Němeček, Šrámek.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Myslím, že utkání splnilo předpověď zápasu kola. Osek potvrdil svou kvalitu a do prvního gólu dodržoval zvolenou taktiku dobré defenzivy a rychlých kontrů. Naše mužstvo hrálo trpělivě a snažili jsme obranu překonat křídelní hrou. Celé utkání se muselo divákům líbit. Myslím, že hru soupeře ovlivnilo zranění kapitána Hocha. Přeji mu brzké uzdravení. Musím pochválit celý náš kolektiv, že jsme i za stavu tři nula hráli naplno celých devadesát minut. Za zmínku stojí další ukázková branka Kabeleho.“

Josef Mráz (trenér Oseka): „O tom, že mají Krumlovští formu, jsme věděli a potvrdili to i v zápase s námi. Hráli velmi dobře, výborně kombinovali a věděli o sobě. V prvním poločase jsme ale domácím nic nedovolili až do 42. minuty, kdy jsme nebyli důrazní v osobním souboji a odražený míč  Tůma první střelou na branku překonal Křížka. V úvodu druhého poločasu náš obránce místo odkopu míče do autu, volil kličku přes dva hráče, o míč přišel, stoper Carda ještě podklouzl a Tůma se opět nemýlil a druhou střelou na branku zvýšil vedení domácích. V 66. minutě domácí zahrávali roh a odražený míč napálil křížnou ranou domácí Kabele z třiceti metrů do šibenice. To byla třetí střela domácích na branku. Pak se hra otevřela a i my jsme měli šance. Jednu chytil domácí brankář a další skončila na tyči a pak trefili domácí vlastní břevno. V závěru chytil Křížek velkou šanci domácímu Růžičkovi. Krumlovští vyhráli zaslouženě, byli velmi produktivní a těžko budou hledat konkurenty.  Nám se ještě zranil v 10. minutě kapitán Hoch, doufejme, že jeho zranění nebude tak vážné, jak se zdálo.“


FK Olešník - FC MAS Táborsko B 1:1 (0:0)

Góly: 57. Dudek - 83. (pen.) Tijani. Rozhodčí: Přibyl - Němec, Polák. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:2 (Tomášek, Szó – Jelen, Mácha). Diváků: 100.

Olešník: Miřátský - Nýdl, Tomášek, Kalášek, Vojta (77. Nohava) – Miklík (65. Beko), Heller, Szó, Tóth – Štěch (85. Řehoř), Lafata (46. Dudek). Trenér Chlumecký.

Táborsko B: Lukeš – Fišer (67. Koblasa), Mácha, Brabec, Voneš (80. Marcolla) - Ott, Jansa, Činčura (60. Zeman), Kabeš - Škrleta, Tijani. Trenéři Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: Vojta - Lukeš, Mácha, Brabec, Tijani.

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Věděli jsme, že přijedou běhaví mladíci s pendly z áčka. Zápas měl kvalitu z obou stran, na rozdíl od hlavního rozhodčího, kterému se zápas vůbec nepovedl. Šli jsme do vedení po individuální akci Kuby Tótha, který míč předložil před prázdnou bránu Lukáši Dudkovi a ten se nemýlil. Hosté vyrovnali v 82. minutě penaltou. Chtěli jsme získat doma tři body, ale bohužel se to nepovedlo. Je třeba se poučit a dohrát zápas klidně na 1:0 než se nechat pobláznit a chtít za každou cenu dát druhý gól. Což beru i na sebe.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do utkání jsme vstoupili se zbytečným respektem k soupeři, hlavně v osobních soubojích naši mladíci tahali za slabší konec. Nicméně na šance byla první půle vyrovnaná. Ve druhé měli domácí převahu, kterou zúročili gólem, nám se nedařilo na delší dobu podržet míč na našich kopačkách, z toho vyplynulo, že šli v 60. minutě domácí do vedení. My jsme hrozili z brejků, po jednom z nich byl faulován útočník Škrleta ve vápně, k penaltě se postavil Tijani a bezpečně proměnil. Bod s takto zkušeným soupeřem je pro nás dobrý.“


FK Tatran Prachatice - Sokol Sezimovo Ústí 4:3 (2:3)

Góly: 28. J. Pravda, 45. (+1) Pecka, 59. a 71. Babka - 11. a 30. Irsa, 40. Hladík. Rozhodčí: Lepič - Jevčák, Dunovský. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Iliev, Hornát, Pravda – Irsa). Diváků: 100.

Prachatice: Pícha – Jar. Rauscher, Pravda, Kupka, Makoš (72. Kovář) – Fürbach (59. D. Sedláček), Hornát, Pecka, Hušek - Babka, Iliev. Trenér Raušer.

S. Ústí: Vanýsek – J. Škarda, Brůžek, Trantýr, Sazma – Šebek – V. Škarda, Koníř, Kavka, Hladík (54. Doubek) - Irsa. Trenér Barteska.

Nejlepší hráči: Makoš, Hornát, Babka – celý tým.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Sehráli jsme další divoký zápas, který se svým vývojem musel divákům líbit. Ač jsme před zápasem přišli o tři hráče základní sestavy (M. Sedláček, Sova, Jakub Rauscher), kteří ulehli s horečkami, tak jsme věděli, že zápas bude o tom, jak k němu přistoupíme. Bohužel jsme k tomu v první půli přistoupili úplně obráceně, než jsme si v kabině říkali. Bylo to bez pohybu a nasazení a hosté, kteří chtěli hrát, nám po našich hrubých chybách vstřelili tři branky. O poločase jsme si museli dostatečně hlasitě vysvětlit, co nás dovedlo k devíti bodům. Druhá půle již byla v naší režii, a ač jsme nepodali stoprocentní výkon, kluci dokázali zápas otočit. Jinak hosté hráli sympatický otevřený fotbal a klobouk dolů před Láďou Šebkem a Ivo Konířem co v jejich letech na hřišti předvedli. Za naše mužstvo bych chtěl smeknout před trojicí Makoš, Fürbach a Kovář. Kluci odehráli celý zápas za B mužstvo se Čkyní a po jeho konci hned nastoupili do zápasu se Sokolem, Makoš s Fürbachem opět do základní sestavy, a ukázali tak opravdu výborný charakter.“

Milan Barteska (trenér S. Ústí): „Utkání jsme odehráli se ctí. Vedli jsme 3:1, domácí snížili gólem ve 47. minutě, který asi rozhodl o osudu utkání. Ve druhé půli byl soupeř lepší. Když dáme venku tři góly, měli bychom bodovat. Dostáváme hrozně laciný branky.“


FK Junior Strakonice - TJ Jiskra Třeboň 3:1 (1:1)

Góly: 44. Rozhoň, 69. Nosek, 87. Zoubek - 18. Franěk. Rozhodčí: Peterka - Krčín, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 3:2 (Funda, Nosek, Benedikt – J. Skála, Kubata). ČK: 0:1 (90. Průcha). Diváků: 156. Ve 37. min. neproměnil domácí Zahrádka penaltu.

Strakonice: Lízal – Říha, Žáček, Rozhoň, Čapek (60. Chalupa) – Nosek (79. Krýsl), Funda, Benedikt (86. Zelenka), Zoubek (89. Kočí) – Zahrádka – Šimek (60. Máška). Trenér Cimrhanzl.

Třeboň: J. Skála – Bartl, Collin (77. Zavadil), Bartoš, Týnavský – Matoušek, Kubata, hromádka, Radosta – Franěk (70. Cimerhanzl), Průcha. Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: Rozhoň – nikdo.

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Hosté sehráli první dvacetiminutovku ukázkově. Bylo jich plné hřiště, působili sebevědomě a domácí nepouštěli vůbec k ničemu. Vyprodukovali 4 rohy a ten čtvrtý zakončil přesně hlavou Franěk. Po gólu zřejmě jejich koncentrace polevila a my jsme zlepšili hru. Po Rozhoňově trestném kopu byl ve vápně faulován Benedikt a nařízenou penaltu Zahrádka trefil do tyče. Mezi 32. a 38. minutou se hra malinko přiostřila a začalo se žlutit na obou stranách. Ve 44. minutě jsme se už trefili do černého, když Rozhoň ukázkově trefil trestný kop z 20 metrů přesně k tyči. Celý druhý poločas jsme byli mnohem aktivnější než hosté a přišly i góly. Ten druhý zařídil Nosek, když se zbavil svého strážce a přesně zakončil. Naše aktivita pokračovala a v 87. minutě dal pojistku Zoubek hlavou po výborném centru Mášky.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Domácí vyhráli zaslouženě, předčili nás svým důrazem, nasazením a větší touhu zvítězit. Mrzí mně vyloučení našeho hráče, který se nezachoval dobře!“


SK Jankov - FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:1)

Góly: 90. (pen.) Schönbauer - 17. Velek, 56. Málek. Rozhodčí: Albert - Dunovský, Kaštánek. Delegát: Třeštík. ŽK: 0:2 (Hejl, Sedláček). Diváků: 88.

Jankov: Komárek – Lošek (51. Mizera), Honner, Kroneisl (70. Fajtl), Schönbauer – Sypal (78. Řehoř), Kollár, Voráček (66. Prenner), Klíma – Hüttner, Benda. Trenér Kadlec.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Marvan, Hejl – Souček (46. Süsmelich), Málek, Barda, Kortan (71. Přibyl) – Velek (46. Sedláček, 88. Novotný), Hadáček. Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Voráček, Sypal - Kálal, Hejl, Málek.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „V domácím prostředí jsme chtěli uspět, ale bohužel se nám toto utkání nepovedlo. Hosté přijeli s účelnou taktikou, kdy se dobře posouvali a po zisku míče šli jednoduchým přechodem nahoru. My naopak hráli pomalu a do konsolidované obrany se nám nedařilo dostat ani po zemi, ani vzduchem. Vodou na mlýn hostům byla naše chyba v rozehrávce, ze které jsme po samostatném úniku inkasovali. Vzápětí tu samou chybu zopakujeme znovu, ale tentokrát hosté vysokým lobem naší branku minuli. Do zápasu nás mohl vrátit gól, který padl po naší hezké akci, ale bohužel nebyl uznán pro údajný aut. Tato situace měla rozhodující vliv na další vývoj utkání. Druhý poločas začne nesmyslnou srážkou hostujícího hráče s naším kapitánem. Výsledek je takový, že náš hráč odjíždí sanitkou do nemocnice s otřesem mozku a hostující hráč zůstává dál na hřišti. Následuje kuriózní branka, kterou obdržíme z nějakých pětatřiceti metrů. V závěru korigujeme z penalty, bohužel na pokus o vyrovnání nám nezbývá čas, protože utkání je nastaveno jen o další dvě minuty. Náš herní projev v tomto utkání byl celkově sterilní a neúčelný.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Minulý týden jsme prohráli a dnes jsme chtěli získat body a to se nám povedlo. Tři body, které si odvážíme, jsou naprosto zasloužené. Utkání jsme začali tak, jak jsme si v kabině řekli a hráli zodpovědně. Po gólu Velka jsme se dostali do vedení a hru kontrolovali. Po velké šanci Hadáčka jsme ale trochu zbytečně znervózněli a domácí měli míč více na svých kopačkách. Do druhé půle jsme udělali dvě změny a byli lepším mužstvem. V 55. minutě přišla takzvaná fotbalová pohádka, když Málek televizním gólem ze 35 metrů z voleje vrátil míč pod břevno a vedli jsme 2:0. Poté přišly i další šance, ale bohužel jsme je nevyužili. Domácí hrozili standartními situacemi, ty jsme ale eliminovali. Na závěr zápasu Jankov snížil po zbytečném faulu Süsmelicha na 1:2. Mrzí nás zranění domácího hráče a přejeme mu brzké uzdravení a návrat na trávník.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama