Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Komárek vychytal Protivín, tři body zůstaly v Jankově

 
pondělí, 23. srpna 2021, 22:54

Jankov - Pavel Prenner ve 37. minutě vstřelil první gól Jankova v nové sezóně. Jak se později ukázalo, byl to gól vítězný. Protivín měl sice v Precis aréně řadu šancí, ale selhal v koncovce. Výhru zelenobílých v poměru 2:0 pečetil šest minut před koncem Martin Kollár. Jankov po vydřeném vítězství získal první tři body!

Ve 2. a 6. minutě se do prvních zakončení dostal domácí kapitán Kroneisl, jenž nastoupil na pozici stopera. V obou případech zakončoval po rohových kopech, v obou případech nepřesně. To šance oslavence Kasíka, jenž v den zápasu slavil dvaadvacáté narozeniny, ve 12. minutě byla vyložená. Po centru Vorla z pravé strany hlavičkoval z malého vápna, ale Komárek předvedl fantastický zákrok. Po čtvrthodině hry pronikl po levé straně až do šestnáctky Hrachovec, jeho střelu levačkou Komárek vytěsnil na rohový kop.

Poté se pokoušel o překvapivou střelu Prenner, ale neuspěl. Stejně dopadl i Voráček, jehož střela ve 22. minutě z hranice pokutového území mířila nějaké tři metry nad branku. Ve 31. minutě vyvezl balón Kroneisl, po narážečce s Prennerem míč doputoval přes Sypala až k Řehořovi, který Barbotkina v hostující brance nepropálil. Největší starosti přinášel domácí obraně rychlonohý Říha, jehož vysunul Vorel, ale Říhovo zakončení se v dobré příležitosti do prostoru branky nevešlo.

Výbuch emocí nastal v Precis aréně ve 37. minutě, kdy po akci Schönbauera se Sypalem nejprve Voráček neproměnil tutovou šanci, ovšem Barbotkinem vyražený míč doputoval k Pavlu Prennerovi, jenž ho obratem vrátil do branky – 1:0. Z gólu se radoval i Protivín, konkrétně ve 40. minutě, kdy po standardní situaci dopravil balón do sítě J. Vorel, leč zvednutý praporek asistenta rozhodčího signalizující ofsajd radost z gólu překazil.

Vzápětí nejlepší hráči hostů Vorel s Říhou opět překombinovali domácí zadáky, jenže druhý jmenovaný branku přestřelil. A když ve 43. minutě Komárek vyrazil Vorlovu střelu, šlo se do kabin za těsného vedení Jankova.

Vítěznou pečeť dal Kollár

V 56. minutě měl regulérní vyrovnání na svých kopačkách Říha, ale gólovku z malého vápna neproměnil. Opět se zaskvěl Komárek. O tři minuty později předvedli hosté ukázkový rychlý protiútok, na jehož závěru připravil Říha dobrou pozici Hrachovcovi, ale ten jí zužitkovat nedokázal. A znovu Říha. V 67. minutě po přihrávce koho jiného, J. Vorla, pálil z osmi metrů nad.

Čím více se blížil konec duelu, tím více se otvírala zadní vrátka v hostující defenzivě a domácí fotbalisté měli několik velkých možností, jak utkání rozhodnout. V 74. minutě po Kollárově pasu nedokázal potrestat Barbotkinovo vyběhnutí Mizera. Míč skončil zhruba dva metry vedle opuštěné branky.

Ani narůstající silný déšť nerozhodil z pohody chytajícího Komárka, který si bezpečně poradil se střelou Vorla. V 81. minutě po Honnerově pasu upaloval sám na bránu střídající Benda, rozhodnutí ale nepřišlo. A to ani o dvě minuty později, kdy Řehoř připravil tutovku Mizerovi, který napálil balón do břevna a dorážející Benda branku přestřelil.

Jenže o minutu později se Benda vydal za nákopem Jirkovského, unavený Zach ho zastavit nedokázal a Benda přihrávkou do druhé vlny vybídl Martina Kollára, který s chladnou hlavou poslal míč přesně k tyči – 2:0. To byla definitivní tečka, závěr se dohrál už v klidu a Jankov si tak připsal vydřené, ale důležité vítězství.

SK Jankov – FK Protivín 2:0 (1:0)

Branky: 37. Prenner, 84. Kollár. Rozhodčí: Žemlička – Kaštánek, Lepič. Delegát: Skalák. ŽK: 1:0 (Řehoř). Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 7:7. Rohy: 5:6. Diváci: 176.

SK Jankov: Komárek – Jirkovský, Honner, Kroneisl, Schönbauer (46. Mizera) – Řehoř, Kollár, Voráček (82. Fajtl), Klíma – Prenner (74. Benda), Sypal (90. Lovička).

FK Protivín: Barbotkin – Dan, Hála, Vojta, Zach – Vorel J., Štěpka (69. Buko Leroy), Bečvář, Říha, Hrachovec – Kasík.

Nejlepší hráči: Komárek, Voráček, Kollár – Říha, J. Vorel.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Naty Kočerová a Míša Mikešová