Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov držel krok s Olešníkem hodinu, pak čtyřikrát kapituloval

 
úterý, 17. srpna 2021, 10:55

Hodinu se v Jankově před krásnou diváckou návštěvou hrál vyrovnaný zápas. Poté přišla hrubá chyba domácího gólmana a Olešník nastartovala k exhibičnímu závěru. Výsledkem je jednoznačná výhra hostujícího celku a hrozivé jankovské skóre 0:7 ze dvou úvodních kol nového ročníku krajského přeboru.

Že je v Jankově po fotbale hlad, dokazovaly zaplněné ochozy. Do Precis arény si našlo cestu přes 350 diváků. Bohužel pro většinu z nich taková chuť po fotbalu nesálá z domácích hráčů. Ti navázali na nemasný, neslaný výkon z úvodního kola, opět neskórovali, sami přitom čtyřikrát inkasovali. Od souboje těchto rivalů se čekala hezčí podívaná.

Oba celky spoléhaly na dlouhé nákopy za obranu, které ovoce nenesly. Slabá střela Schönbauera doprostřed, nepříliš nebezpečný přímý kop Dudka. Jediné dva momenty za úvodních čtyřicet minut hry.

Až v závěru prvního poločasu se do větší příležitosti dostali Jankovští. Nejprve pálil razantně, leč nepřesně Řehoř. Ve 45. minutě přišla hezká kombinace na pravé straně v podání Řehoře, Kollára, Hüttnera a centrujícího Mizery. V šestnáctce se dostal k balónu Benda, avšak jeho „gólové“ zakončení zhatil skluzující Heller. Po následném rohu pálil ještě na zadní tyč Kollár, Miřátský se překonat nenechal.

Na konci dostali lekci

Patnáct minut ve druhém poločasu to vypadalo, že se Jankov nadechuje k větší aktivitě, jenže ve finální fázi, podobně jako před týdnem v Krumlově, si nebyl schopen vytvořit zhola nic. A pak přišla 62. minuta a rozhodující okamžik, který naklonil misky vah na stranu Olešníka. Miklík poslal do velkého vápna neškodný centr, po kterém se vydal z branky gólman Komárek, u balónu byl dříve Robert Szó a po brance do sítě Týna nad Vltavou se prosadil také v Jankově – 0:1.

Od té doby bylo na hřišti pouze jedno mužstvo, které bez větších potíží nejen že dovedlo utkání do vítězného konce, ale ještě z něho udělalo exhibici. V 70. minutě předvedli domácí, jak ukázkově darovat soupeři gól ze standardní situace. Matúš Beko se dlouho přemlouvat nenechal a po Dudkově sklepnutí zblízka potrestal stojné sloupy v zelenobílých barvách – 0:2. Jankov vystrašil Miřátského po centru Schönbauera a střele Lovičky, ale aby to vedlo ke snížení nepříznivého skóre, to bylo zoufale málo.

To šance hostujících fotbalistů byly mnohem nebezpečnější. Velkou zazdil v 79. minutě dobře hrající Toth, který si jí svou dravostí sám vypracoval, aby jí ve finále také sám zazdil. Pět minut před koncem se na zteč vydali Nýdl s Tomáškem, střelu prvně jmenovaného ale Komárek zneškodnil. Jenže vzápětí přišla ztráta na vlastní polovině, Dominik Štěch využil otevřeného prostoru v obraně a kolem Komárka zvýšil vedení hostů – 0:3. Kalich hořkosti přišel ještě v 90. minutě, Šíma vysunul Matúše Beka, který ze samostatného nájezdu upravil na konečných 0:4.

SK Jankov – FK Olešník 0:4 (0:0)

Branky: 70. a 90. Beko, 62. Szó, 85. Štěch. Rozhodčí: Peterka – Izugrafov, Klátil. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:2 (Lovička – Miklík, Rys). Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:7. Diváci: 358.

SK Jankov: Komárek – Řehoř, Fajtl, Lošek (90. Jirkovský), Schönbauer – Kroneisl (70. Voráček), Kollár – Sypal (67. Lovička), Hüttner (46. Prenner), Mizera – Benda (46. Klíma).

FK Olešník: Miřátský – Miklík, Heller, Tomášek, Šíma – Toth, Štěch (85. Rys), Nohava, Szó (90. Studnička), Beko – Dudek (78. Nýdl).

Nejlepší hráči: Schönbauer – Szó, Toth.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Naty Kočerová a Míša Mikešová
 


 
Reklama