Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 1. kole KP

 
středa, 11. srpna 2021, 17:01

Jihočeský kraj - Velká spokojenost zavládla po úvodním vystoupení v Prachaticích. Nově utvořené mužstvo porazilo oseckého favorita. Drtivou porážku musel spolknout na domácí trávníku Za řekou sezimovoústecký Sokol. Pod staronovým trenérem Milanem Barteskou držel s Třeboní krok jen část prvního poločasu. Po obrátce rezignoval a hosté nastříleli další čtyři góly. Navíc sokolové přišli o vyloučeného brankáře Vanýska. Obdobný a krutý výsledek se zrodil v derby Olešníka s Týnem.

Výsledky 1. kola krajského přeboru


FK Olešník - FK Olympie Týn n/Vlt. 6:0 (1:0)

Góly: 45. (pen.) Szó, 50. Toth, 52. Štěch, 81. Dudek, 85. Šíma, 88. Rys. Rozhodčí: Kollmann - Mach, Albert. Delegát: Němeček. ŽK: 0:1 (Dumbrovský). Diváků: 100.

Olešník: Miřátský - Nýdl, Heller, Tomášek, Miklík - Šíma, Szó (81. Rys), Lafata (65. Řehoř), Nohava (61. Dudek) – Štěch (81. Rožboud), Toth (61. Beko). Trenér Chlumecký.

Týn: Kubík - Mravec, Vařil, L. Maxa, Meidl – Boček, Dobal, Dumbrovský, T. Maxa (79. Procházka) - Mezera (61. Dvořák), Štos (76. Mich. Šálený). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Nýdl – nikdo.

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „První mistrovské utkání skoro po roce. Ze začátku opatrné, poněvadž to bylo derby a všichni se navzájem známe. V prvních 30 minutách měla Olympie dva nebezpečné brejky a nebezpečnou hlavičku Radima Štose, která skončila mimo bránu. Pak jsme začali více běhat a věděli jsme, že to Týn celý zápas nevydrží posouvat se bez míče. Určitě nám pomohla penalta do šatny, kterou s přehledem proměnil Robert Szó. Druhý poločas a celé utkání rozhodla pětiminutovka, kdy jsme dali dva góly (Kuba Toth, Dominik Štěch) a dle mého bylo po zápase. Prostřídali jsme a ještě přidali tři branky (Lukáš Dudek, Martin Šíma, Zbyněk Rys). Vítězství zasloužené a věnoval bych ho našemu bývalému trenérovi, kamarádovi Milanu Borovému "tam nahoru, odkud se na nás určitě díval a fandil nám.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Ten první jsme neodehráli vůbec špatně. Hráli jsme zodpovědně, dobře jsme bránili a nepouštěli jsme domácí do žádné vyložené šance. Naopak jsme to byli my, kdo se dostávali do brankových příležitostí, a kdybychom alespoň jednu z nich proměnili, mohl by pro nás zápas vypadat jinak. Ve 44. minutě jsme udělali zbytečnou chybu v pokutovém území a rozhodčí nařídili pokutový kop, který domácí proměnili. Myslím si, že nás tato branka do druhé poloviny hodně poznamenala. Přesto jsem doufal, že bychom mohli s výsledkem něco udělat a pokusit se o vyrovnání, ale během pěti minut jsme obdrželi dvě branky a bylo po zápase. Myslím si, že výsledek je pro nás velice krutý.“


FC MAS Táborsko B - SK Rudolfov 1:1 (0:1)

Góly: 67. (pen.) Schramhauser - 18. Sládek. Rozhodčí: Kaštánek - Němec, Brom. Delegát: Kučera. ŽK: 0:2 (Keřka, Hajný). Diváků: 120.

Táborsko B: Cízler - Fišer, Brabec, Mácha (61. Jelen), Koblasa - Ott, Schramhauser, Drozd (60. Švec), Činčura, Kabeš – Škrleta (46. Zeman). Trenéři Jelen a Vesecký.

Rudolfov: Keřka – Dvořák, Novotný, Hajný, Hrbáč – Pouzar, Kovačičín (76. Janák), Říha, Vejvar (70. Rampa), Sládek – Šindelář. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Schramhauser – celý tým

Miroslav Jelen (hrající trenér Táborska B): „Do utkání jsme vstoupili aktivněji a vytvořili jsme si hned několik šancí, které jsme bohužel neproměnili. Soupeř nás poté potrestal, když po chybě našeho gólmana šel do vedení. Celý první poločas se hrál na soupeřovu bránu, ale bez gólového efektu. Druhý poločas byl vyrovnaný a nám se podařilo srovnat z penalty. I Rudolfov si vypracoval šance, při kterých nás naopak brankář podržel. Myslím, že remíza odpovídá průběhu utkání, ale bohužel pro nás je to v domácím prostředí ztráta.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Táborští mladíci, posíleni o dva hráče áčka, nastoupili velmi sebevědomě a především prvních patnáct minut nás přehrávali. Vytvořili si několik nadějných příležitostí, ale do vyložené šance jsme je nepustili. Naopak, po našem prvním rohu uspěl v souboji s domácím brankářem Marek Sládek a poslal nás do vedení. Táborsko pokračovalo ve své nátlakové hře, ale z tlaku vytěžilo pouze několik standardních situací, kdy z jedné z nich nastřelili tyč. My jsme kontrovali povedenou individuální akcí Radima Pouzara, ale jeho přihrávku nikdo nedokázal na zadní tyči uklidit do prázdné brány. Druhý poločas už byl vyrovnaný. Táborsko vyrovnalo z penalty, ale v poslední dvacetiminutovce, kdy už jsme byli lepší a domácí přehrávali, jsme se dostali do dvou vyložených šancí. Kdybychom je dokázali proměnit, tak jsme si odvezli tři body, ale bohužel ani Šindelář, ani Kovačičin nebyli v zakončení úspěšní. Vzhledem k průběhu zápasu je asi remíza spravedlivá.“


SK SIKO Čimelice - FK Protivín 1:2 (0:0)

Góly: 77. Š. Říha - 70. Jiskra, 73. Hrachovec. Rozhodčí: Albert - Mach, Kollmann. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Maršík – Bečvář, Hrachovec). Diváků: 100.

Čimelice: Javorský - Smetana (86. Klimeš), Listopad, Bednařík, Pšenička, Maršík, Káš (54. Š. Říha), Petřík, Hegenbart, Varhan (62. Viták), Šťástka (75. Nosek).

Protivín: Hanus – Vojta, Zb. Vorel, Zach – Hála (63. Kvasnička), Bečvář, Urban (58. Štěpka), Jiskra (77. Buko Leroy) – Hrachovec, J. Vorel, Kasík. Trenér Říha.

Nejlepší hráči: Maršík, Káš, Hegenbart - Hanus, Hrachovec, Jiskra.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Takový zápas se nehodnotí úplně snadno. Sedmdesát minut ze zápasu jsme podle mě lepším týmem a po zápase nemáme ani bod. Protivín trpělivě čekal na naši chybu a ty jsme bohužel udělali. V prvním poločase jsme měli tři velké šance dostat se do vedení, ale když nedáme gól do odkryté brány ani z malého vápna, tak nemůžeme chtít bodovat. Klukům nemám na výkonu úplně moc co vyčíst. Fotbal je občas takový. Snad se nám to vrátí v dalších zápasech.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Do Čimelic jsme jeli s respektem. Jednak se nám tam dlouhodobě nedaří a za druhé domácí měli výborný loňský podzim. S vědomím, že Čimelice mají rychlé útočníky a zkušenou obranou čtveřici, chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany na protiútoky. Bohužel kvůli našemu nedůrazu a pasivitě nás domácí v první půli jasně přehrávali a jenom díky fantastickému výkonu našeho brankáře Máry Hanuse se šlo do kabin za stavu 0:0. Od 60. minuty jsme po prostřídání změnili rozestavení a byli domácím vyrovnaným soupeřem. V 70. minutě se nám povedl rychlý protiútok, který přesně zakončil Lukáš Jiskra. Klíčový moment přišel o tři minuty později, kdy důsledný Patrik Hrachovec potrestal chybu domácího brankáře a zvýšil naše vedení. Domácím se podařilo už jen snížit krásnou brankou z trestného kopu. Pro Čimelice krutá porážka a pro nás šťastná výhra, která hřeje o to více.“


TJ Blatná - FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:1)

Góly: 63. Levý - 4. Kortan, 53. Bártík. Rozhodčí: Krčín - Klátil, Kaštánek. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:2 (Prokopec, Čadek – Bártík, Málek). ČK: 0:1 (16. Marvan). Diváků: 250.

Blatná: Chlanda - F. Hrádek, Hlaváč, Uldrich (56. Vanduch), Míka (75. Brabec) - Král, Prokopec, Peleška (62. Jiřinec), Říha (79. Habada, 90+1. A. Hrádek) - Čadek, Levý. Trenér Voříšek.

Milevsko: Dvořák – Kálal (81. Hejl), Marvan, Vakoč, P. Novotný - Přibyl (9. Bártík), Málek, Barda, Kortan (90+2. M. Novotný) – Hadáček (86. Pich), Sedláček (46. Süsmelich). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Hlaváč – celý tým.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „V utkání s Milevskem jsme předvedli asi maximum při aktuální situaci a složení týmu, které jsme měli právě k dispozici. Kvůli zdravotním potížím ještě nemohli hrát Kůst, Šimůnek, Jícha a chyběl i Sedláček. Někteří hráči se s KP teprve seznamují a nabírají cenné zkušenosti. Právě díky školácké chybě v obranné činnosti jsme dovolili hostům hned v úvodu skórovat. Bohužel jsme nevyužili téměř celozápasovou početní převahu. V některých momentech nám chybělo více odvahy, určitě sebevědomí a klid. Přesto musím říci, že většina hrála na hranici svých možností a je předpoklad dalšího zlepšování. Po změně stran a obdrženém gólu do otevřené obrany jsme dokázali ještě po pěkné akci a zakončení Levého snížit. Po zvýšené aktivitě jsme si vytvořili i několik slibných momentů. V 75. minutě se po přihrávce Prokopce výborně uvolnil Král, ale ve stoprocentní šanci minul bránu. Hosté byli o branku lepší a zaslouženě i přes početní oslabení zvítězili.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Na první zápas do Blatné jsme jeli uhrát důležité první body... Momentálně hrajeme v hodně slepené sestavě a po tom zápase bude ještě hůře. Marvan vyfasoval hodně přísnou červenou kartu a přibyli i další zranění hráči. Nicméně samotný zápas pro nás začal velmi dobře a už ve čtvrté minutě jsme vedli 1:0 po individuální akci Kortana. Hráli jsme aktivně, ale v 18. minutě přišel pro nás malinko šok, když Marvan vyfasoval červenou kartu. Hru jsme museli rychle přeskupit a začít improvizovat, protože přišlo i zranění Přibyla. První poločas jsme zvládli a šli se připravit na druhý. Ten byl pro náš tým hodně náročný. Domácí začali hrát dlouhé balony za naši obranu a my hrozili rychlými kontry a z jednoho se trefil Bártík. Zanedlouho ale domácí snížili na rozdíl branky. Kluci ale bojovali a Hadáček s Kortanem si vytvořili velké brankové příležitosti. Domácí ale dvě také neproměnili a tak jsme tříbodový zisk všemi silami uhájili.“


Sokol Sezimovo Ústí - TJ Jiskra Třeboň 0:6 (0:2)

Góly: 20. a 39. Radosta, 53. Průcha, 56. Matoušek, 75. (pen.) P. Tůma, 83. Týnavský. Rozhodčí: Žemlička - Dunovský, Vican. Delegát: Šafránek. Bez ŽK: ČK: 1:0 (74. brankář Vanýsek). Diváků: 60.

S. Ústí: Vanýsek - Kubec, Pavelka, Škrábek, Brůžek (70. Hladík) – Bartáček (58. M. Doubek), Podroužek (87. Sazma), Koníř (58. Irsa), J. Škarda, Hoffmann - Kavka. Trenér Barteska.

Třeboň: J. Skála – Schneider (66. Kubata), Cimerhanzl, Bartoš, Týnavský – Matoušek, Collin, Hromádka, Radosta (61. Bartl) – Průcha, P. Tůma (77. Franěk). Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým.

Milan Barteska (trenér S. Ústí): „Od 20 minuty bylo na hřišti jen jedno mužstvo, takhle se o body nehraje…“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Pochvalu zasluhuje celé mužstvo, vyhrát venku 6:0 hovoří samo za sebe.“


FK Slavoj Č. Krumlov - SK Jankov 3:0 (2:0)

Góly: 14. Kabele, 24. (pen.), Kuna, 62. Strapek. Rozhodčí: Hrkal - Polák, Přibyl. Delegát: Bicek. ŽK: 3:2 (Růžička, Gelnar, Svoboda – Klíma, Lošek). Diváků: 270.

Č. Krumlov: Š. Beránek – Paráček, Kabele, Švec – Vávra (84. Šára), Novák, Strapek (71. Tůma), Svoboda, Kuna – Gelnar, Růžička (61. Poláček). Trenér Domin.

Jankov: Komárek – Jirkovský, Fajtl, Lošek, Schönbauer – Řehoř, Kollár, Kroneisl (46. Benda), Hüttner (64. Prenner), Lovička (46. Klíma) – Sypal (79. Voráček). Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: Kabele, Gelnar, celý tým - Lošek.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „V první řadě jsme rádi, že můžeme znovu hrát soutěž. Jako každý trenér má radost z vítězství. Jsem rád, že jsme se vyvarovali zbytečných chyb, které nás trápily v přípravě, a dohráli zápas s nulou, i když proti nám stál kvalitní soupeř. Myslím. že pochvalu zaslouží Kabele, který svůj výkon korunoval krásným gólem. Dále musím pochválit ještě dorostence Gelnara, pro kterého to byla premiéra mezi muži, a celé mužstvo, protože to byl kolektivní výkon.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Po oboustranně opatrném úvodu utkání se po čtvrt hodině hry prosadili domácí, když po odraženém rohu vyslal Kabele z pětadvaceti metrů nechytatelnou dělovku do šibenice. Než jsme se stihli oklepat, tak domácí kopali penaltu, kterou s přehledem proměnil Kuna. Od této chvíle nám toho v pohodě hrající Krumlov mnoho nedovolil. Ve druhém poločase jsme chtěli s výsledkem zápasu něco udělat, ale i přes dvě střídání a změnu v rozestavení jsme se nedokázali do utkání zpět dostat. Půl hodiny před koncem jsme obdrželi třetí branku a domácí si tak připsali zasloužené vítězství a celkově tak potvrdili předpoklady, že budou patřit ke špičce přeboru.“


FK Tatran Prachatice - TJ Osek 3:1 (1:0)

Góly: 10. M. Sedláček, 55. Pecka, 81. Babka - 65. Hosnedl. Rozhodčí: Votava - Panský, Lepič. Delegát: Albrecht. ŽK: 3:1 (Jakub Rauscher, Sova, Jar. Rauscher – J. Říský). Diváků: 120.

Prachatice: Trnka – Jar. Rauscher, Kupka, Pravda, Hušek – M. Sedláček, Hornát, Sova (89. Fürbach), Jakub Rauscher (75. Linhart) - Iliev (63. Babka), Pecka (75. Luňáček). Trenéři Raušer, Pravda, Kupka.

Osek: Křížek – Rybák, Krejčí, Kubiš, Hromíř – Brabec (46. Hosnedl), Šrámek, Hoch, Sigmund (79. Čapek) – J. Říský, D. Říský (89. Gondek). Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „K prvnímu mistrovskému utkání s ambiciózním Osekem jsme poprvé nastoupili téměř kompletní, chyběli pouze dovolenkáři Makoš, Škopek a Kovář. V týdnu se nám pak ještě podařilo doplnit kádr o gólmana Vaška Pýchu z Písku a z juniorky Dynama ČB se vrátil Dominik Sedláček. Na to, že šlo o mistrovské utkání pro oba týmy téměř po roce, hrál se dle mého fotbal na velmi dobré úrovni. Zápas měl tempo i náboj a musel diváky bavit. My jsme předvedli týmový zodpovědný výkon a myslím, že vcelku zaslouženě vyhráli. Všechny hráče musím pochválit, splnili přesně stanovené pokyny a na hřišti nechali vše. Nejvíce si pak cením, že v době, kdy se Osek vrátil kontaktním gólem do hry, jsme hráli dál aktivně a utkání rozhodli střídajícím Babkou. Jinak musím pochválit i Osek, má zkušené mužstvo s výborným Křížkem a určitě bude patřit k těm nejlepším mužstvům v soutěži.“

Josef Mráz (trenér Oseka): „Zápas se nám vůbec nepovedl. Hlavně v prvním poločase nás domácí předčili ve všech činnostech a jejich náskok mohl být ještě větší. Do druhé půle jsme vstoupili dobře a domácí zatlačili, ale v době největšího tlaku jsme udělali další chybu a domácí nás krásnou střelou potrestali. Pak se nám podařilo snížit, ale místo vyrovnání přišel nedůraz v malém vápně a soupeř svůj náskok opět navýšil. Prachatičtí vyhráli zaslouženě. My jsme jim ale svým výkonem k vítězství hodně pomohli.“


FK Junior Strakonice - TJ Dražice 1:1 (1:1)

Góly: 7. Krejčí – 42. Turek. Rozhodčí: Němec - Peterka, Žurek. Delegát: Vrzal. ŽK: 3:1 (Funda, Mir. Říha, Zelenka – Bareš). ČK: 0:1 (70. M. Ursacher, zdravotník). Diváků: 131.

Strakonice: Lízal – Funda, Žáček, Rozhoň, Čapek (46. Kočí) – Nosek, Říha, Chalupa (64. Zelenka), Máška – Krejčí – Šimek (80. Šourek). Trenér Cimrhanzl.

Dražice: Baka - D. Štecher, Hořejší (78. D. Tůma), Bareš, Novotný - Pinc, Veselý, Šimák, Turek (80. Studenovský) - Mat. Stuchlík (88. Běhoun), Luk. Stuchlík. Trenéři Hořejší a Kodad.

Nejlepší hráči: Žáček, Šimek - Turek, celý tým.

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „V prvním utkání tohoto ročníku byl začátek zápasu z našeho pohledu výborný. V 7. minutě jsme předvedli rychlou akci, když Nosek vysunul Krejčího za obranu hostí a ten přesnou střelou ke vzdálenější tyči dal na 1:0. O minutu později rozjel další pěknou akci Chalupa, přesnou přihrávkou do lajny na Noska, ten přesně přihrál do vápna na Šimka, ale jeho střelu se štěstím vyrazil gólman nohou na rohový kop. Hra se vyrovnala a zahrozili také hosté. Na konci poločasu kopali dva trestné kopy ze stejného místa a ten druhý bohužel skončil po Turkově hlavičce za Lízalovými zády. Druhý poločas byl do 75. minuty vyrovnaný, náznaky šancí se střídali na obou stranách. Posledních 15 minut bylo v naší režii, ale dobře bránící hosté nás do gólovek nepustili. Za zmínku stojí pouze 84. minuta, kdy se dopředu vydal Žáček a z voleje tvrdou střelou mířil těsně nad.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Začátek zápasu jsme nezačali dobře, když z našeho autu se domácí dostali dlouhým nákopem do brejku a Krejčí skóroval. Jinak byla hra vyrovnaná a na obou stranách bylo několik akcí zakončených střelou bez efektu. Na konci poločasu se nám povedla standardka a Turek hlavou svým prvním gólem v KP srovnal. Ve druhém poločase se domácí snažili strhnout zápas opět na svoji stranu, hlavně poslední desetiminutovku byli nebezpeční. Kluci to odmakali a soupeře k ničemu, co by vedlo ke změně skóre, nepustili a tak si z venku vezeme bodík.“


Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař