Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov v generálce nadělil Vimperku půltucet

 
neděle, 1. srpna 2021, 21:08

Jankov - Na závěr letní přípravy si Jankov do domovské Precis arény pozval Šumavan Vimperk, který v nedohrané minulé sezóně vévodil své skupině I.A třídy. Domácí splnili roli favorita, zároveň potvrdili slušnou ofenzivní sílu. V každém poločase zatížili konto Šumavanu třemi góly, o které se postaralo šest různých střelců. Mohlo jich být i více, přesto před startem nové sezóny krajského přeboru dali vzkaz svým soupeřům, že se s nimi musí počítat.

Přestože jako první zahrozili na své útočné polovině hosté, Koloušek branku minul a za minutu přišla první trefa Jankova. V 6. minutě se po Loškově přihrávce prosadil střelou, na kterou si gólman Winter sáhl​, Martin Lovička – 1:0. Ve 13. minutě to vyzkoušel střelou ze střední vzdálenosti Martin Kollár, Winter si opět na míč sáhl, ale Kollárova nepříjemná střela přesto skončila v síti – 2:0.

Domácí byli střelecky hodně aktivní, jenže následující pokusy mířily mimo tři tyče. Hüttner pálil dva metry nad, stejně jako Lovička. Ve 20. minutě opět nemířil přesně Hüttner, o minutu později měl gólovku na noze po pěkném uvolnění Benda, avšak Winter zakročil parádně. Druhý tutový gól měl na noze mladý útočník Jankova Benda ve 27. minutě, tentokrát z malého vápna zacílil překvapivě nad branku Vimperku. Největší šanci měl Šumavan ve 29. minutě po Loškově chybné rozehrávce. Koloušek se řítil sám na Komárka, který ale potvrdil své kvality a nadvakrát hostujícího útočníka vychytal.

Kvalitu zápasu mírně otupilo nezaviněné a smolné zranění hostujícího Uhlíka, a tak další výraznější momenty přišly až v samém závěru poločasu. Opět je měli na svědomí Jankovští, jmenovitě Petr Řehoř, který v pokutovém území obešel protihráče a přízemní střelou na zadní tyč nedal Winterovi žádnou šanci – 3:0. Navýšit domácí vedení mohl po spolupráci mladíků Schönbauera se Sypalem matador Kroneisl, leč zamířil pouze do boční sítě.

Po obrátce naplnili třígólovou normu

Ve druhém poločasu měl Jankov ještě drtivější převahu, ale například střelecká aktivita Hüttnera sice nepolevila, bohužel pro domácí přesnost technického fotbalisty tentokrát vázla. Jeho několikátý pokus v utkání opět směřoval nějaké dva tři metry nad branku. To v 54. minutě se vyhnuli ofsajdové pasti střídající Pavlové Prenner s Mizerou a druhý jmenovaný skóre navyšoval na čtyřgólový rozdíl – 4:0. O čtyři minuty později centroval právě Mizera, Schönbauer sklepl míč Pavlu Beránkovi a ten zavěsil – 5:0.

Postupem času tempo zápasu sláblo, přesto si svěřenci Petra Kadlece vytvářeli další šance. Mizera šel sám na Wintera, ten však jeho pokus o kličku vystihl a míč mu z kopaček sebral. Střelu Bendy ze 70. minuty Winter pokryl, jenže o šest minut později neudržel přímý kop Hüttnera a Antonín Sypal se z dorážky nemýlil – 6:0. Chvíli na to narýsoval fantastickou kolmici Prenner na Sypala, ten obešel gólmana Vimperku, ale míč poslal jen do boční sítě. Hosté se dopředu v podstatě nedostávali. Výjimkou byla 86. minuta a brejk Potůčka zakončený střelou vedle.

Jankovští ve čtyřech přípravných zápasech vstřelili 21 gólů a před prvním ostrým zápasem v Českém Krumlově se příjemně naladili.

SK Jankov – TJ Šumavan Vimperk 6:0 (3:0)

Branky: 6. Lovička, 13. Kollár, 42. Řehoř, 54. Mizera, 58. Beránek, 76. Sypal. Rozhodčí: Krčín. Diváci: 60.

SK Jankov: Komárek – Řehoř, Fajtl, Lošek, Schönbauer – Sypal, Kollár, Kroneisl, Lovička – Hüttner – Benda. Střídali: Havlíček, Jirkovský, Mizera, Beránek, Prenner, Honner.

Vimperk: Winter – Vintr, Pospíchal, Uhlík, Matoušek – Žofka, Rod, Pankratz, Vondrášek, Málek – Koloušek. Střídali: Novotný, Chvosta, Hejtmánek, Potůček.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová