Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Týnská Olympie velkolepě oslavila 100 let se stovkami fanoušků

 
úterý, 13. července 2021, 18:34

Fotbalový klub Olympie letos slaví 100 let od svého založení a celý rok si společně s fanoušky připomíná toto jedinečné jubileum. Vrcholem výročního roku byla celodenní oslava přímo na stadionu FK Olympie, kam se sjelo několik set gratulantů.

Fotbalové fajnšmekry nejprve navnadili talentovaní hráči týnské přípravky. Následovalo utkání legend FK Olympie, které vyzvaly někdejší hráče budějovického Dynama. Kvalitu týnského trávníku otestovala ex-dynamácká esa jako Benát, Vácha, Křížek či Šíma, které do utkání vedl jako trenér bývalý úspěšný kouč FK Olympie Jiří Orlíček. Také sestava Olympie byla prošpikována hvězdami minulosti. Stačí se podívat na fotografii a člověk si řekne „co jméno, to pojem“. Týnští pod vedením rovněž legendární trenérské dvojice Mařík, Rataj st. předvedli výborný výkon, nicméně ligová kvalita se přece jen projevila a Dynamo zvítězilo 6:2. Obě branky FK Olympie zaznamenal vyhlášený střelec Milan Tomka.

Během poločasové přestávky se svým projevem vystoupil majitel budějovického Dynama JUDr. Vladimír Koubek, který v 60. letech nastupoval za tehdejší týnskou Jiskru.

Po týnských hvězdách minulosti se představili borci, kteří hájí týnské barvy v současnosti v krajském přeboru. Jejich soupeřem byl výběr bývalých hráčů pražské Slavie. V sešívaném dresu svůj fotbalový um předváděli borci jako Skácel, Kalivoda, Došek, Klinka nebo Volešák. Hrálo se ve svižném tempu a Olympie v některých pasážích slavistické hvězdy dokázala zatlačit do defenzivy. Nakonec domácí po srdnatém výkonu prohráli poměrem 5:0, vysloužili si ovšem potlesk plných týnských tribun.

Po fotbalovém programu následovala hudební část. Fanoušky rockové hudby potěšil Aleš Brichta, který na pódiu předvedl, že stále umí. Jeho nestárnoucí hity jako například „Nechte vlajky vlát“ si každý rád zanotoval. Týnské diváky si získalo také strhující vystoupení taneční skupiny Verona a hned poté dostal rozjetý dav do varu DJ Mistrgal. I po půlnoci zůstaly v areálu FK Olympie takřka dvě stovky natěšených fanoušků, které bavilo závěrečné vystoupení v podání týnské kapely Nová Věc.

„Poslední hosté odcházeli domů až po třetí hodině ranní, ani jsme je nemohli z areálu FK Olympie dostat. Byla to velká party. Myslím, že taková se vidí jednou za 100 let,“ spokojeně hodnotí oslavy Jaroslav Brom z pořádajícího Studia Olympie a dodává: „Děkujeme všem partnerům, kteří akci podpořili, v čele se společností ČEZ a městem Týn nad Vltavou, konkrétně panu starostovi Machálkovi a panu radnímu Moravcovi, kteří nad našimi oslavami převzali záštitu. Jsme moc rádi, že FK Olympie je v Týně dlouhodobý fenomén, který dokáže bavit stovky fanoušků. Je to pro nás velký závazek do druhého století naší existence.“

Soupisky týmů FK Olympie:

Výběr legend FK Olympie: Rataj, Švejda – Adámek, Chlumecký, Szó, Hrdina, Šonka, Marhoun, Hodný,
F. Hudeček, Lukeš, L. Ponec, J. Maruška, Novák, Tomka, Dumbrovský, A. Mravec, V. Lisner.

Trenéři: Mařík, Rataj st.

A-tým FK Olympie: Vachuta, Kubík – Vařil st., Vařil ml., Boček, Mezera, Dvořák, L. Mravec, Procházka, Mich. Šálený, Houska, L. Maxa, T. Maxa, Meidl, J. Hudeček, Stoklasa, Dobal.

Trenér: Mareš.

Napsal(a) FK Olympie Týn nad Vltavou | Tisková zpráva | Foto Lukáš Mrkvička