Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov v přípravě vysoko vyhrál na Hluboké

 
neděle, 30. května 2021, 12:10

Čtyři dny po výhře s rezervním týmem nastoupili Jankovští k dalšímu přípravnému utkání „pokoronavirové éry“. V krásném areálu Hluboké nad Vltavou je čekal domácí tým, který, ať už zázemím či složením kádru, by měl patřit do vyšší soutěže než je I. A třída. Nicméně rozdíl jedné soutěže byl ve hře znát a hosté si dokráčeli pro zasloužené vítězství v poměru 5:1.

Zápas první nebezpečnou akcí zahájili fotbalisté Jankova, jmenovitě Kollár s Bendou, jenže střelu druhého jmenovaného Konečný dokázal vyrazit. Skóre se v podzámčí měnilo celkem brzy, přesně v 9. minutě, kdy po rohu hostů domácí míč odvrátili až na útočnou polovinu, tam zachyboval Lošek, jehož malou domů vystihl Kryštof Kadlec a po kličce Hučíkovi poslal Hlubokou do vedení – 1:0.

Hned po rozehrávce nacentroval Klíma přesně ke kopačkám Bendy, tomu ale v obrovské šanci vystavil stopku Konečný. Poté úřadovala dvojice Hüttner – Bláha. V 17. minutě po centru Hüttnera hlavičkoval zkušený stoper Jankova do horní tyče branky. O čtyři minuty později přišlo repete. Další pěkný balón poslal do pokutového území Hüttner, míč si opět našel Bláha a opět ho poslal na břevno.

Po půl hodině vyslal kolmicí Kollár do samostatného úniku Bendu, leč Konečný chytal skvěle a svůj tým znovu podržel. Jenže v pokračující akci Jankova se od Mizery dostal míč na malé vápno k nepokrytému Lukáši Voráčkovi a ten srovnal – 1:1. Aktivnější a lepší hosté obrat dokonali záhy. V 35. minutě využil chyby v domácí defenzivě Martin Benda a v další svojí šanci tentokrát Konečného překonal – 1:2.

Kössl měl na noze vyrovnání

Druhý poločas se na vstřelenou branku čekalo necelé dvě minuty. Po faulu Jonáše na Rytíře byl odpískán pokutový kop, který chladnokrevně proměnil Martin Hüttner – 1:3.

Druhé dějství bylo hodně rozkouskované, přibylo také faulů a rozhodčí Krauskopf musel klidnit vášně žlutými kartónky. Na druhou stranu hráči obou celků zahrávali několik přímých kopů. Na straně domácí to zkoušel Hájek, zacílil těsně vedle šibenice. Na straně druhé mířil o něco přesněji Hüttner, jenže gólman Moudrý zakročil.

Velkou šanci na snížení výsledku měl v 68. minutě po standardní situaci Kössl, který zůstal zcela nepokrytý sám před Komárkem, ale ten prokázal extratřídu a míč nohou reflexivně vyrazil. Místo snížení přišlo chvíli na to zvýšení výsledku. Klíma po faulu rychle rozehrál a akce Martinů Hüttnera a Bendy dva na gólmana skončila očekávaně – 1:4.

Komárek musel své dovednosti předvést ještě jednou v 77. minutě, kdy se činil proti dvěma tvrdým střelám domácích hráčů. V 81. minutě poslal krásný pas za obranu Honner a Martin Benda v samostatném úniku na Moudrého dovršil hattrick – 1:5. Dvě minuty před koncem mohl Benda přidat další gól, avšak po Prennerově rohu jeho hlavičku k tyči Moudrý s obtížemi vyrazil na roh. Přesto si Jankov odvezl poměrně vysokou výhru…

TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov 1:5 (1:2)

Branky: 9. Kadlec – 35., 73. a 81. Benda, 32. Voráček, 47. Hüttner z pen. Rozhodčí: Krauskopf – Talíř, Ovčáček. ŽK: 1:1 (Hájek – Bürger). Diváci: 40.

Hluboká: Konečný – Jonáš, Legdan, Kössl, Čermín – Antoš, Blažek, Novák, Křiváček – Hájek, Kadlec. Střídali: Moudrý, Dědina, Rottenborn, Suchan, Kokeš.

SK Jankov: Hučík – Fajtl, Bláha, Lošek, Klíma – Rytíř, Kollár, Voráček, Hüttner, Mizera – Benda. Střídali: Komárek, Bürger, Honner, Prenner, Beránek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov