Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Trestný kop Hüttnera zajistil Jankovu tři body s Třeboní

 
úterý, 13. října 2020, 21:51

Jankov - Před nucenou pauzou způsobenou pandemií Covid-19 přivítal Jankov v domácím prostředí Jiskru Třeboň. Utkání se hrálo bez diváků a mělo komorní atmosféru. Rozhodující moment zápasu přišel v 61. minutě, kdy krásnou střelou z přímého kopu rozhodl o domácím vítězství velice produktivní Martin Hüttner. Jankovští se z gólu na domácím pažitu radovali po dlouhých 304 minutách!

Trenér Petr Kadlec poskládal stejnou základní jedenáctku, která před týdnem uspěla na Rudolfově. Ke vší úctě k "Perštátu", tentokrát stál v cestě mnohem houževnatější protivník, kterému nechyběl čtyřgólový střelec z minulého kola Martin Průcha. A vyrovnaný duel probíhal v Precis aréně po celých devadesát minut.

První desetiminutovku orámovaly dva střelecké pokusy, po jednom na každé straně. Nejprve to po Fraňkově pasu zkoušel levačkou Matoušek, zamířil mezi tři tyče, ale na Komárka si nepřišel. O minutu později to zase slušně zkoušel Hüttner, leč zamířil pouze do boční sítě. Šance z kategorie gólových přišla po čtvrthodině hry. Domácí předvedli rychlý ukázkový útok, který rozjel Komárek, Rytíř vyslal do pravé strany Klímu, který po devadesátimetrovém sprintu dokázal ještě přesně odcentrovat. To nejdůležitější však pohledné akci chybělo. Na malém vápně zcela osamocený Popelka balón ideálně netrefil a zacílil vedle.

Svou možnost měla i Třeboň. V 18.minutě po akci Matouška a centru Tůmy hlavičkoval pod břevno Průcha, avšak Komárek míč vyrazil na rohový kop. Bez přítomnosti domácích fans, kteří dokáží vytvořit mnohdy divokou atmosféru, bylo toto utkání poklidné jak na tribunách, tak řekněme i od 20.minuty do konce poločasu také na trávníku. Vyrovnaný průběh bez větších vzrušujících momentů, a tak není divu, že gól v prvním poločasu žádný nepadl.

Hüttner je ve formě

Druhý poločas začal šancí Průchy. Ve 48.minutě Fajtl nezvládl ideálně odkop od vlastní šestnáctky, trefil Holzepla, od kterého se balón odrazil k Průchovi, proti němuž však skvěle zakročil Komárek a svůj tým podržel! Holzepl byl po změně stran jedním z nejviditelnějších mužů z hostujícího výběru. V 53.minutě to zkoušel z přímého kopu nepříjemnou střelou na bližší tyč, ale Jankov se může spolehnout na jistotu v brance. Komárek se zaskočit nenechal a těžkou střelu vyrazil.

Standardní situace hrají ve fotbale velkou a důležitou roli. To se potvrdilo po hodině hry, kdy se začal rýsovat rozhodující moment zápasu. Kubata před pokutovým územím fauloval Beránka a výhodu přímého volného kopu dostali Jankovští. Exekuce se ujal Martin Hüttner a ze své pravačky vyslal krásnou střelu přes zeď, po které se marně natahoval letící Skála - 1:0. Hüttner je po návratu po zranění velmi produktivní. Byl to jeho teprve třetí zápas v základní sestavě, přesto už má na svém kontě tři góly a dvě asistence! Domácí se ze vstřelené branky na domácím trávníku radovali po dlouhých 304 minutách a byla to předzvěst dobrého konce.

Pasáž po vstřelené brance patřila domácím, kterým narostla křídla a výsledkem toho byla šance Rytíře, ale Skála se zaskočit nenechal. Napodobit Hüttnera se pokoušel hostující Holzepl, jenomže jeho pokus v 76.minutě šel zhruba dva metry nad Komárkovu branku. I přes enormní snahu Třeboně drželi domácí fotbalisté jednobrankové vedení až do devadesáté minuty, kdy přišly vzrušující momenty před oběma brankami. Už v nastaveném čase po Jirkovského pasu utekl Popelka Kubatovi, přihrál Hüttnerovi, který měl na noze definitivní pojistku, ale tentokrát Skálu nepřekonal. Na druhé straně si po další standardní situaci Holzepla chtěli hosté vyprosit penaltu za ruku Jirkovského, ale u hlavního rozhodčího nepochodili. Správný verdikt potvrdilo i video.

Jankov dokázal zvítězit i ve druhém po sobě jdoucím derby a před "koronavirovou" pauzou se drží v popředí tabulky.

SK Jankov - TJ Jiskra Třeboň 1:0 (0:0)

Branka: 61. Hüttner. Rozhodčí: Ondřej - Panský, Brom. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:3 (Komárek, Honner, Beránek, Bürger - Kubata, Bartl, Průcha). Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 9:4. Bez diváků.

SK Jankov: Komárek - Bürger, Honner, Fajtl, Beránek - Lovička (90. Benda), Kollár, Rytíř, Klíma (90. V. Jirkovský) - Hüttner, Popelka.

Třeboň: Skála - Bartl, Kopecký, Zavadil, Týnavský - Holzepl, Kubata, Franěk, Matoušek - Průcha, Tůma.

Nejlepší hráči: Bürger, Kollár - Matoušek, Průcha

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová a Natálie Kočerová