Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 7. kole KP

 
středa, 7. října 2020, 19:38

Jihočeský kraj - Možná náročný program se podepsal nad výsledky fotbalistů Protivína, kteří o víkendu sehráli dva zápasy. Ty byly jako den a noc. V sobotu Protivín převálcoval Milevsko na jeho hřišti 0:3, stejným výsledkem pak Protivín prohrál v dohrávce 5. kola doma s Olešníkem. To olešničtí fotbalisté měli po sobotní prohře v Dražicích půst, v neděli přišlo posvícení. V 7. kole jsme zaznamenali vyloučení trenéra. Kouč Týna nad Vltavou Mareš neudržel nervy na uzdě v Oseku a od rozhodčího Poláka vyfasoval červenou kartu. Roli favorita potvrdil Český Krumlov a vzrůstající formu fotbalisté Táborska, kteří využili služeb Brazilce Almeidy z áčka. V duelu Třeboně s Čimelicemi viděli diváci osm gólů a odcházeli nakonec spokojeni. Domácí vyhráli 5:3. Kvůli covidu v Blatné byl odložen duel v S. Ústí.

Kompletní výsledky 7. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – FK Lažiště 4:1 (1:1)

Branky: 2. Mácha, 63. a 68. Římanek, 69. Almeida – 27. Jar. Rauscher. Rozhodčí: Lovětínský – Vican, Němec. Delegát: Brož. ŽK: 1:3 (Mikuláštík – Makoš, Hrbek, Pěsta). Diváků: 40.

Táborsko B: Cízler – Větrovský, Mácha, Mikuláštík, Matěj Brabec – Ott (64. Kabeš), Matyáš Brabec, Zeman (76. Smutný), Schramhauser – Římanek (80. Škrleta), Almeida (71. Dumbrovský). Trenéři: Jelen a Vesecký.

Lažiště: Trnka – Jaroslav Rauscher, Tobiáš, Kupka – Bednár (85. Holub), Volmut (67. Pěsta), Vokatý, Makoš, Marek Sedláček - Hrbek, Jakub Rauscher. Trenér: Raušer.

Nejlepší hráči: Římanek, Mácha, Schramhauser, Větrovský – M. Sedláček, Makoš, Jar. Rauscher, Hrbek

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, vytvořili si tlak a proměnili jednu ze tří tutových šancí. Skóre otevřel kapitán Mácha. Pak jsme ale přestali hrát a nechali soupeře srovnat na 1:1. Do konce poločasu už jsme se jenom trápili. Do druhé půle jsme vstoupili opět aktivněji, což se nám podařilo vyjádřit dvěma góly Římanka. Čtvrtý gól přidal Almeida a o osudu zápasu bylo rozhodnuto.“

Josef Raušer (trenér Lažiště): „Bohužel jsme se dostali do kritické situace, když do zápasu musel nastoupit ne zcela zdravý Bednár a na lavičku jsem přemluvil Jirku Pěstu, který dva roky nehrál fotbal. Domácímu mužstvo posílené o tři hráče áčka v zápase dominovalo. My jsme mu vydrželi vzdorovat zhruba hodinu. Za nerozhodného stavu 1:1 jsme bohužel neproměnili několik stoprocentních šancí. Ke vší smůle si v průběhu druhé půle obnovil své zranění Bednár a ještě se k němu přidal také Volmut. Zápas jsme potom spíš dohráli, než abychom ho mohli zdramatizovat. V současné situaci moc nevím, v jaké sestavě pojedeme do Olešníku. Chybí nám sedm hráčů, a nevypadá to, že by se mohl někdo uzdravit. Uvidíme, možná přijde na řadu první kontumace.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Protivín 0:3 (0:1)

Branky: 13. J. Vorel, 57. P. Novotný (vlastní), 81. Kvasnička. Rozhodčí: Lepič – Toucha, Žemlička. Delegát: Kučera. ŽK: 3:2 (Barda, Vakoč, Bártík – Mikeš, Vorel). Diváků: 48.

Milevsko: Neužil – Kálal (23. Bártík), Vakoč, Marvan, Málek – P. Novotný, Souček, Barda, Přibyl (67. Süsmelich) - Hadáček, Sedláček (75. Mácha). Trenér: Strnad.

Protivín: Hanus – Kvasnička, Vojta, Hála, Mikeš – Hrachovec, Bečvář, Říha, Vojík (60. Janda) – Vorel Jar., Kasík (70. Zach). Trenér: Říha.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Šlo o vyrovnané utkání a výsledek je pro nás tudíž krutý. Hosté nám z pěti šancí dali tři góly, z nich dva jsme jim darovali. My jsme měli také pět šancí, neproměnili jsme však žádnou. Stále měníme sestavu, protože nám pořád někdo chybí. Jedeme ale dál, nic jiného nám ani nezbývá.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Celkově to bylo pěkné utkání dvou týmů, které mají ve svých řadách spoustu mladých hráčů. Ve 13. minutě se nám podařilo vstřelit první gól a jednobrankové vedení jsme udrželi až do přestávky. Klíčový moment utkání přišel po změně stran, kdy se domácí dostali do několika nebezpečných situací, které naštěstí nevyužili, a za to byli potrestáni inkasovanou brankou. Poté jsme ještě přidali třetí gól a dovedli zápas do vítězného konce. My jsme hlavně v defenzivě podali zodpovědný a kolektivní výkon, za což si zaslouží poděkování celý tým.“


TJ Osek – FK Olympie Týn n/Vlt. 4:2 (2:1)

Branky: 5. a 10. a 79. Jakub Říský, 75. David Říský – 40. Vařil, 62. Dobal. Rozhodčí: Polák – Ondřej, Kaštánek. Delegát: Makovička. ŽK: 1:3 (Hoch – Houska, Mravec, Dobal). ČK: 0:1 (75. Mareš - trenér). Diváků: 120.

Osek: Chaluš - Krejčí, Carda, Rybák, Blatský - Sigmund, Brabec, Šrámek, Čapek (84. Hoch) - J. Říský, D. Říský (89. Kuneš). Trenér: Voříšek.

Týn: Vachuta - Vařil, Mravec, Šálený (86. Liška), Červenka (76. Meidl) - Dobal, Boček, Stoklasa, Houska - Fischer, Mezera. Trenér: Mareš.

Nejlepší hráči: J. Říský – celý tým.

Jaroslav Voříšek (trenér Oseku): „Hosté z Týna hned v úvodu utkání naznačili, že nebudou lehkým soupeřem. Řízeni výborně hrajícím Vladimírem Dobalem jich bylo plné hřiště. Na naší hře se projevila absence Hocha s Hosnedlem. Přesto jsme už v desáté minutě vedli zásluhou našeho tradičního střelce Jakuba Říského 2:0. Příliš uspokojeni dvoubrankovým vedením jsme zaspali ve 39. minutě při standardce soupeře. Po obrátce, když konečně začala narůstat naše převaha, nechali jsme hosty v 61. minutě vyrovnat. Naštěstí opět zaúřadovali bratři Říští. Nejprve David Říský trefil přesně z rohu hlavou na přední tyči a výhru pak pečetil Jakub, který tak završil svůj hattrick.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Nemám chuť se k zápasu vůbec vyjadřovat. Chci poděkovat hráčům za to, že v Oseku i přes prohru nechali na hřišti všechno. K rozhodčímu Polákovi a především k panu Kaštánkovi se nemá cenu vyjadřovat. Kdyby zápas v Oseku pískal domácí fanoušek, bylo by to nejspíš lepší.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Junior Strakonice 3:0 (0:0)

Branky: 63. Svoboda, 71. Tůma, 88. Kabele (pen.). Rozhodčí: Kollmann – Krauskopf, Votava. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:4 (Svoboda – Funda, Hovorka, Kočí, Sládek). Diváků: 50.

Č. Krumlov: Š. Beránek - Paráček, Kabele, Švec, Strapek - Svoboda, Vávra (77. Filip), Novák, Kuna (46. Tůma) - V. Beránek (66. Růžička), Tauber (86. Kordík). Trenér: Domin.

Strakonice: Lízal – Němeček, Říha, Šimek, Čapek – Krýsl (77. Kočí), Zelenka, Funda (77. Máška), Zoubek (71. Sládek), Buranský (36. Peroutka) – Hovorka (63. Nosek). Trenér: Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: celý tým – Říha.

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Strakonice přijely s jasnou taktikou nedostat gól a tomu, hlavně v prvním poločase, hru přizpůsobili. Je pravda, že my jsme jim to usnadnili tím, že jsme nevyužívali krajní prostory. To jsme ale po přestávce změnili.“

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „V prvním poločase to byl vyrovnaný duel. Domácí byli lepší na míči, my jsme hráli soustředěně a brankových příležitostí bylo poskrovnu. Do první šance se dostali domácí Kunou, ale jeho hlavičku Lízal chytil. My jsme kontrovali o deset minut později. Po centru Němečka se k hlavičce dostal Zoubek, jeho pokus šel ale mimo. Ve 38. minutě Čapek hodil dlouhý aut, míč propadl, Zoubek pohotově vystřelil, ale brankář stačil vyrazit míč na rohový kop. Ve druhém poločase nás domácí přitlačili a zápas rozhodli třemi góly. V 58. minutě jsme velmi špatně řešili situaci a u postranní čáry se dopustili faulu. Z trestného kopu nám pak dal Svoboda hlavou první gól. V 71. minutě střídající David Tůma přešel ve vápně přes dva obránce a dal na 2:0. V 85. minutě jsme kopali přímý kop Sládkem a ten trefil tyč domácí branky. Domácí dílo dokonal v 88. minutě Kabele z penalty po té, co jsme brejk Růžičky zastavili faulem v pokutovém území.“


TJ Dražice – FK Olešník 1:0 (0:0)

Branka: 58. J. Štecher. Rozhodčí: Klátil – Krčín, Brom. Delegát: Bicek. ŽK: 1:2 (Hojdar – Nygmet, Pícha). Diváků: 45.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Veselý, M. Stuchlík (73. Studenovský) – Pinc, L. Stuchlík (82. Mareš), Šimák, Novotný – Hojdar, J. Štecher (89. Böhm). Trenér: Hořejší.

Olešník: Jirkal - Nýdl (67. Tomek), Nygmet, Heller, Miklík - Pícha, Nohava (64. Kalášek), Lafata, Dudek (64. Řehoř) - Tóth, Bosnyak. Trenér: Chlumecký.

Nejlepší hráči: J. Štecher, P. Novotný -  nikdo.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „S Olešníkem jsme odehráli zajímavý a kvalitní zápas, který se musel divákům líbit. V první části bylo na obou stranách několik gólových příležitostí, ale zůstalo jen u zazvonění brankových konstrukcí. Z hostů trefil tyč Dudek, za nás to byl Lukáš Stuchlík. Po přestávce pokračoval boj o každý centimetr hřiště. V šedesáté minutě po dlouhém autovém vhazování navrátilce po zranění Miloše Veselého vstřelil krásný gól Jiří Štecher. Ve zbytku utkání si naše defenzíva s útočnou sílou soupeře poradila, takže jsme zaslouženě brali všechny tři body.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Že to nebude v Dražicích o fotbale, jsme věděli. Domácí pouze bojovali a nakopávali míče, bohužel jim to však stačilo. Branku jsme dostali po dlouhém autu a nepokrytí protihráčů ve vápně. Na devadesát procent bylo zřejmé, že kdo dá první gól, ten nejspíše vyhraje. To se potvrdilo.“


SK Rudolfov - SK Jankov 1:3 (1:2)

Branky: 31. (pen.) Pouzar - 28. a 76. Popelka, 39. Hüttner. Rozhodčí: Panský – Žurek, Nedvěd. Delegát: Vrchota. ŽK: 4:1 (Hanzal 2, Pouzar, Říha - Honner). ČK: 1:0 (81. Hanzal). Diváků: 73.

Rudolfov: Teringl - Dvořák, Tušl, Hajný, Hrbáč - Sládek (81. Peiger), Pouzar (87. Kryeziu), Říha, Hanzal, Vejvar (64. Janák) – Šindelář. Trenér: Nárovec.

Jankov: Komárek - Bürger, Honner, Fajtl, Beránek - Lovička (84. Kysela), Rytíř, Kollár, Klíma - Hüttner, Popelka (89. Benda). Trenér: Kadlec.

Nejlepší hráči: Pouzar, Šindelář, Teringl – Popelka, Hüttner.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Zápas jsme neodehráli dobře, špatných momentů bylo o mnoho víc než těch dobrých. S nadsázkou můžu říct, že nás porazil jediný hráč, Popelka. Na jeho první gól, kdy náš hráč při odkopu nešťastně trefil jeho nohu, jsme dokázali rychle odpovědět proměněnou penaltou. O pár minut později podržel Jankov brankář Komárek, který vytáhl výborný zákrok při krásné střele Radima Pouzara. Otřepané nedáš, dostaneš platilo za pár vteřin, kdy Popelka utekl celé naší obraně, nezištně přihrál balón pod sebe a Jankov vedl 2:1. Po přestávce jsme sice měli dobrou dvacetiminutovku, ale nedokázali jsme si připravit pořádnou šanci. A tak opět udeřilo na druhé straně, když centr do vápna využil Popelka a svým druhým gólem zvýšil na 3:1. Jankov vyhrál naprosto zaslouženě a my se musíme dát rychle dohromady na další zápas v Týně.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Za předvedený výkon jsme si v tomto utkání zasloužili zvítězit. Celkově jsme měli více nebezpečných situací okolo soupeřovy šestnáctky. V prvním poločase jsme se ujali vedení, které nám však dlouho nevydrželo, když o tři minuty později domácí srovnali z nařízeného pokutového kopu. Vedení jsme si ale o pár minut později vzali zpět, když se dokázal prosadit Hüttner. Ve druhém poločase byl naším protivníkem jednak silný vítr, a taky soupeř, který jen tak nehodlal složit zbraně. My jsme ztratili pohyb a nasazení. K tomu se přidal strach o výsledek. V tomto duchu jsme pokračovali až do 75. minuty, než se prosadil Popelka. Právě jeho branka nás definitivně uklidnila a zápas jsme pak dovedli k tolik potřebné výhře.“


Jiskra Třeboň – SK SIKO Čimelice 5:3 (4:1)

Branky: 2. Hromádka, 13., 32., 39. a 68. Průcha – 37. Hegenbart, 59. Smetana, 80. Petřík. Rozhodčí: Albert – Mach, Vican. Delegát: J. Urban. ŽK: 3:3 (Hromádka, Matoušek, Kubata – Hegenbart, Petřík, Pšenička). Diváků: 48.

Třeboň: J. Skála – Bartl, Koktavý, Týnavský, Zavadil – Kubata, Hromádka, Matoušek (89. Schneider), Holzepl (81. Vranovský) – Průcha, Tůma (86. Franěk). Trenér: P. Skála.

Čimelice: Pícha – Převrátil (46. Pšenička), Listopad, Varhan (86. Hák), Viták (76. Kuchejda) – Rambous, Nekl, Maršík, Smetana – Hegenbart, Petřík. Trenér: Smrčina.

Nejlepší hráči: Průcha, celý tým - Hegenbart, Petřík, Smetana.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Již podle výsledku je zřejmé, že to byl pro diváky zajímavý zápas. Přijel k nám zatím nejlepší soupeř, s jakým jsme se doma na podzim utkali. Byli jsme po karanténě a trénink jsme měli pouze v pátek. Soupeř měl v zápase víc ze hry, my jsme ale dávali góly z rychlých protiútoků. Zápas byl otevřený až do konce a zásluhou střelecky disponovaného Průchy jsme ho dotáhli do vítězného konce. Celý tým zasluhuje pochvalu za přístup po karanténě.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Těžko se mi takový zápas hodnotí. Naše zápasy doma a venku jsou jako den a noc. Ne snad po stránce výkonu, ale spíš individuálních řešení některých situací. Dostat podruhé za sebou venku pět gólů je hrozně moc. Opakovalo se vlastně to samé, co v Oseku. Dostáváme góly ze situací, které soupeři připravíme my. Máme zkušené mužstvo, ale góly, které dostaneme, jsou strašně laciné. Když se podívám na první čtyři obdržené branky, tak první je jasný vlastenec a druhou jsme dostali po rohovém kopu, když jsme nezasáhli balon. Před třetí brankou se nedomluvili dva naši hráči a Průcha nám dal gól do prázdné brány. Čtvrtý gól padl tak, že jsme si před vápnem nechali sebrat míč, který jsme měli na noze. To jsou góly, které vyplývají z nedostatečného soustředění v daný okamžik. Chybí nám jednoduchost řešení, když jsme pod tlakem. Někdy chceme až moc vymýšlet. Pobavíme se o tom v úterý na tréninku, dál to ale nemá cenu řešit. Musíme se připravit na Krumlov.“


Sokol Sezimovo Ústí - TJ Blatná odloženo


Dohrávka 5. kola

FK Protivín – FK Olešník 0:3 (0:2)

Branky: 17. a 42. Bosnyak, 61. Toth. Rozhodčí: Němec – Lepič, Kaštánek. Delegát: Němeček. ŽK: 1:0 (Říha). Diváků: 48. Hráno v neděli 4. října 2020.

Protivín: Barbotkin – Mikeš, Vojta, Hála, Zach – Kvasnička (46. Kasík), Bečvář, Říha, Vojík – Vorel Jar., Janda (60. Hrachovec, 75. Hanus). Trenér: Říha.

Olešník: J. Studnička - Nýdl, Nygmet, Kalášek, Šíma - Tóth (85. Rys), Heller (73. Řehoř), Lafata, Nohava (85. Rožboud)  - Pícha (78. Tomek), Bosnyak (51. Miklík). Trenér: Chlumecký.

Nejlepší hráči: Vojík – J. Studnička.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Den po vítězném utkání v Milevsku se potvrdilo rčení, že po posvícení přichází půst. Začátek utkání jsme měli dobrý a snažili se hrát aktivně. V 17. minutě jsme však po naší chybě v rozehrávce inkasovali laciný první gól, který s námi otřásl, a totéž se opakovalo před odchodem do šaten. A jelikož jsme se dostatečně neponaučili, nabídli jsme soupeři po přestávce i třetí gól a bylo po zápase. Pak už na hřišti bylo pouze jedno mužstvo.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Do Protivína jsme jeli s odhodláním přivézt si nějaké body, i když jsme věděli, že to nebude jednoduché. Oproti jiným manšaftům chce hrát Protivín fotbal, a to nám vyhovuje. Divákům samozřejmě také. Do zápasu jsme šli s tím, že rozhodne větší vůle, disciplína a morální vlastnosti. V prvním poločase jsme vstřelili dvě branky Jardou Bosnyakem. Domácí nastřelili jen břevno. V kabině jsme si řekli, že budeme hrát stále aktivně a že v žádném případě nezalezeme a nebudeme bránit. Když dal Kuba Tóth na 3:0, bylo rozhodnuto o našem, dle mého názoru, zaslouženém vítězství.“


 


 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle