Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lažiště si zadělaly na starosti, za Milevsko rozhodl Zmeškal. Sudí rozdali šest červených!

 
neděle, 27. září 2020, 18:50

Jihočeský kraj – Za minimálního zájmu fanoušků probíhaly sobotní zápasy 6. kola KP. Nevlídné počasí, nařízení o počtu stojících diváků a doporučení nového ministra zdravotnictví Prymuly, aby lidé raději zůstali o prodlouženém víkendu v teple domova, se výrazně odrazily na návštěvnosti. Zápasy v Lažištích a Olešníku sledovalo 35 a 45 diváků! Rozhodčí rozdali rekordní počet červených karet. Předčasně putovala do sprch šestice hráčů. Z výsledků překvapila pouze domácí porážka Lažišť, ostatní skončily podle očekávání, byť poražení neprodali kůži lacino. Bez gólů skončila nedělní dohrávka Jankova s Osekem.

Protivín se chtěl s Dražicemi rehabilitovat za nečekanou porážku v Týně a výrazně mu k tomu pomohla 14. minuta a vyloučení D. Štechera za faul na unikajícího Kasíka. V přesilovce se domácí dlouho nemohli prosadit, naopak několikrát zahrozily Dražice. Teprve v poslední minutě prvního poločasu centroval před branku Vojík a Patrik Hrachovec pohotově usměrnil míč za Chylíkova záda. Za pořádného slejváku se šlo do šaten. Další díru v dražické obraně našel šest minut po změně stran stoper Dominik Uhlík, který nikým nehlídán hlavičkoval po trestném kopu zblízka do sítě. Dražice bojovaly statečně až do konce, ale korekce stavu se nedočkaly a podruhé za sebou prohrály výsledkem 0:2.

Týnský nováček nastupoval k domácímu střetnutí s Milevskem namlsaný dvěma výhrami v kapse, ale kvalitní výkony nedokázal zopakovat. „Zápas se nám vůbec nepovedl. Z naší strany to byla jedna velká křeč. Milevsko si přijelo pro body a my jim je po našich hrubých chybách darovali. Hosté byli po většinu zápasu lepší a dali do zápasu všechno, na rozdíl od nás,“ mrzelo kouče Olympie Václava Mareše. Na Marvanův gól stačil rychle odpověď novic Fischer, ale dvě okénka v domácí obraně po hodině hry nekompromisně trestala posila vzduchotechniků Zdeněk Zmeškal (35), který potvrdil pověst kanonýra. Závěrečný tlak domácích nepřišel, neboť dohrávali o desíti bez hříšníka Maxy, jenž fauloval unikajícího soupeře a namířil si to do kabiny o 13 minut dříve.

Po vydatných deštích bylo hřiště v Čimelicích na hranici regulérnosti. Velké louže znemožňovaly na některých místech jakoukoli kombinaci. Jak už to v podobných případech bývá, zápas většinou rozhodne jedna jediná trefa. Čimeličtí si na těžkém terénu postupně vytvořili mírnou převahu, ale většina šancí končila mimo Teringlovy tyče. Devět minut po přestávce se odražený míč dostal k Miloslavu Kášovi a ten jej z voleje poslal nezadržitelně do sítě. Krásný gól. Rudolfov pak přišel o zbytečně vyloučeného Hrbáče (až po nápovědě AR2). Čimelice však přesilovku, v níž měly několik šancí, nevyužily, naopak v 75. minutě měl jedinečnou možnost vyrovnat Vejvar, ale zblízka hlavičkoval nad. V poslední minutě ztratili hosté další oporu, když se po dvou žlutých poroučel z trávníku Pouzar.

Sympatickým výkonem na hřišti favorita se prezentovali táborští mladíci. „Přestože jsme nezískali ani bod, tak musím celý tým za předvedený výkon pochválit. Měli jsme v týmu pět mladších dorostenců a všichni se poprali s dospělým fotbalem na výbornou,“ ocenil i přes porážku trenér Miroslav Jelen. Olešníku se po 14denní nucené přestávce uzdravili Kalášek s Dudkem, nově získal Tomáše Řehoře (43), bývalého spoluhráče trenéra Chlumeckého v Dynamu, posledních šest let byl v SK Planá. Z úvodní 20minutové převahy vytěžili domácí vedoucí gól, když se po rohovém kopu a následné skrumáži ve vápně prosadil Tóth. Pak Olešničtí vypadli z tempa a uklidnil je až Lafatův gól po přihrávce od Nohavy v 68. minutě. Táborsko několikrát podržel výborně chytající Cízler. „Výkon byl dost za očekáváním, ale máme tři body,“ poznamenal Roman Chlumecký.

Lažiště bez pěti hráčů základní sestavy vstoupily do utkání lépe a hned v úvodu si vytvořily dvě šance. Zejména ta Hrbkova po centru Jak. Rauschera byla stoprocentní, když ve skluzu prostřelil ze tří metrů prázdnou branku. Poté převzali iniciativu Sezimovoústečtí, kteří také postrádali několik hráčů, a byli v prvním poločasu lepším mužstvem, což naplnili po Škardově úniku vedoucí brankou Nikla ve 40. minutě. Druhou půli ovládli domácí, ale hráli pouze po vápno. Do vážnější šance se nedostali a první střelu mezi tyče vyslal až v 80. minutě střídající Holub. To už byl stav 0:2, když po ojedinělém výpadu hostů podcenil Macek centrovaný balon a ten se od překvapeného Boušky odrazil za záda bezmocného Trnky. Sterilní domácí si již gólovou šanci nevytvořili, proto si hosté odvezli zaslouženě tři body.

Blatná po dvou vydařených zápasech dávala proti vedoucímu Č. Krumlovu těžko dohromady základní jedenáctku. „Sestavy pro obě mužstva mužů jsme lepili, jak to šlo, aby se zápasy odehrály. Z důvodů testů na covid jsme na lavičce měli zdravou pouze trenérskou dvojici. Z mého hlediska začínají být soutěže neregulérní,“ uvedl blatenský asistent Václav Palivec, jehož tým šel do vedení již ve 2. min. zásluhou Šimůnka, který vystihl soupeřovu malou domů. Oba celky si pak vytvořily po dvou šancích. „Jít do druhého dějství s proměněnou šancí Sýkory byla naděje na lepší výsledek,“ zmínil Palivec. Hosté po přestávce útočili po křídlech, z nich otočili stav Kunou a V. Beránkem. „Druhý poločas se hrál na těžkém terénu, ale my jsme zápas otočili a vezeme tři body,“ těšilo kouče Václava Domina.

Osek se v Jankově prezentoval svižným výkonem, kterému chyběl jen gól. Už v 5. minutě neuspěl ve velké šanci Hosnedl. Tentýž hráč promarnil i druhou obrovskou příležitost, která přišla pět minut před přestávkou. Po změně stran měli svoji šanci také domácí, ale po akci Popelky zamířil Lovička pouze do tyče. Poté přišly pro Osek komplikace. Nejprve neuspěl v tutovce J. Říský a v 61. minutě byl za oplácení vyloučen Hosnedl. Oba celky měly dost standardních situací, ale gól v Precis aréně nepadl. A to i díky tomu, že Hochův přímý kop skončil na tyči a v 89. minutě zachránil domácím bod Komárek při šanci J. Říského. Jankov sice hrál půlhodinovou přesilovku, přesto to může být on, kdo je s remízou více spokojen.


Výsledky 6. kola krajského přeboru


FK Protivín - TJ Dražice 2:0 (1:0)

Góly: 45. Hrachovec, 51. Uhlík. ČK: 0:1 (14. D. Štecher).

FK Olympie Týn n/Vlt. - FC ZVVZ Milevsko 1:3 (1:1)

Góly: 14. Fischer - 11. Marvan, 61. a 69. Zmeškal. ČK: 1:0 (77. Maxa).

SK SIKO Čimelice - SK Rudolfov 1:0 (1:0)

Gól: 54. Káš. ČK: 0:2 (69. Hrbáč, 89. Pouzar).

TJ Blatná - FK Slavoj Č. Krumlov 1:2 (1:0)

Góly: 3. Šimůnek - 50. Kuna, 60. Beránek.

FK Lažiště - Sokol Sezimovo Ústí 0:2 (0:1)

Góly: 40. Nikl, 72. Bouška.

FK Olešník - FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Góly: 19. Kalášek, 68. Lafata. ČK: 0:1 (88. Kotrč).

SK Jankov - TJ Osek 0:0

ČK: 0:1 (61. Hosnedl)

FK Junior Strakonice - TJ Jiskra Třeboň odloženo

Pondělní dohrávky
28.  9. 15:30 Olešník - Sokol Sez. Ústí (4. kolo)
28.  9. 15:30 Táborsko B – Milevsko (15. kolo)

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle