Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník sehraje čtyři zápasy za devět dní. „Šílenost,“ říká kouč Chlumecký

 
čtvrtek, 24. září 2020, 21:15

Olešník – Onemocnění covid 19 se nevyhnou ani amatérští fotbalisté na regionální úrovni. Dohánět manko z odložených zápasů pak není jednoduché. Volných termínů moc není. V týdnu se soupeři v dnešní době jen těžko sejdou. Fotbal už není na prvním místě. Má být především víkendovou zábavou pro hráče a fanoušky. Náročná šňůra, během níž sehrají Olešničtí čtyři zápasy v devíti dnech, začíná v sobotu. „Nejsme v Bundeslize. Jsme amatéři a fotbal hrajeme pro radost,“ nechápe kouč Olešníka Chlumecký nařízení STK dohrát oba zápasy co nejdříve.

„Kdo mě zná, ví, že jsem klidný a pohodový člověk, a myslím, že i slušně vychovaný. Rodiče mě tak vychovali, ale zase nejsem “ovce” a nemám na čele “jitrnici,“ a když cítím nějakou křivdu, popřípadě nezapojení selského rozumu, tak se ozvu. A je jedno, zda to je v soukromém životě, v zaměstnání nebo ve fotbale...

K věci: Měli jsme v klubu hráče s Covid 19. Ok, možná je to naše chyba. Dle desatera jsme to nahlásili na Svaz a šli do desetidenní karantény. Svaz se vůbec nezajímal o nás a vše hodil na Krajskou hygienickou stanici. Dobře beru. První, co ho ale zajímalo, bylo, kdy budeme hrát odložený zápas se Sokolem Sezimovo Ústí. Zaplať pánbůh, že máme v ČR svátky 28. září a 28. října, a že jsou v týdnu a ne o víkendu! Co by Svaz dělal, kdyby státní svátky nebyly? Kdy bychom to hráli? Proč krajský přebor začínal až 22. srpna? Na co se čekalo? Snad na první a druhou ligu? Vždyť to je úplně jiný svaz. Nebo snad, že by některý hráč z ligy posílil nějaké družstvo z krajského přeboru?!

Nadcházející program FK Olešník

6. kolo So 26. 9. 16:30
Olešník – Táborsko B

4. kolo, dohrávka Po 28. 9. 15:30
Olešník - Sokol Sez.Ústí

7. kolo So 3. 10. 16:00
Dražice - Olešník

5. kolo - dohrávka Ne 4. 10. 16:00
Protivín - Olešník

Se Sokolem Sezimovo Ústí jsme se tak domluvili na 28. září se začátkem utkání v 15:30 hodin, i když my i Sokol jsme si přáli hrát od 16:30. Takto nám to ale bohužel opět bylo nařízeno Svazem. Bohužel se nám karanténa v mužstvu prodloužila a máme další odložený zápas s Protivínem. Svaz se zajímal zase pouze o to, kdy budeme zápas s Protivínem dohrávat. Bohužel už jiný volný státní svátek v republice není, takže Protivín navrhoval středu. S tím jsem však nesouhlasil, poněvadž vím, že mužstvo nedám dohromady. Hráči jsou v práci, studují, atd.

Nemám problém odehrát utkání ve středu večer pod umělým osvětlením, takže pokud Svaz chce, aby se duel odehrál co nejdříve, proč to nedomluví a nezaplatí třeba v Třeboni, v Písku nebo v Českých Budějovicích na Dynamu? Nato jsme se s Protivínem domluvili, že duel odehrajeme 17. listopadu, a to jsme dali na vědomí Svazu. Přišla nám odpověď, že naši dohodu neakceptují a bude se prý hrát v neděli 4. října v 16 hodin. Proč se nás tedy vůbec Svaz ptá? Je to ztráta času a energie. Můžu potvrdit, že v tom nejsme sami. Odložený zápas mezi Táborskem a Krumlovem se měl po dohodě klubů odehrát 17. listopadu a ani to Svaz neakceptoval a nařídil termín 18. října v 15:30 hodin.

Podstata věci je v tom, že budeme hrát během devíti dnů čtyři zápasy jenom proto, že to chce Svaz. A to jsou střípky, které se kupí a kupí… Jeden hráč si ustřihne stulpny a vezme si pod to ponožky. A ono to vadí?! Ty stulpny si koupil on sám, případně je koupil klub, tak proč to Svazu vadí, když je nekupoval? Tím, že mají ponožky jinou barvu než stulpny, tak dá hráč víc branek, nebo bude více faulovat, nebo si ho snad rozhodčí ve vyložené šanci splete? Už jenom čekám, kdy Svaz přikáže, například Radimovi Pouzarovi, hrát ve stejných kopačkách a nemít každou jinou! Nebo kdy přikáže třeba Šindelářovi, aby se ostříhal! Nebo mně, abych zhubnul…

Možná je to pro někoho k zamyšlení, možná ne. Fotbalu zdar a pevné nervy přeje Roman Chlumecký.“

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle