Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 5. kole KP

 
středa, 23. září 2020, 16:54

Jihočeský kraj – V pátém kole krajského přeboru se příliš nedařilo mužstvům z čela tabulky. Naplno nebodoval Český Krumlov v domácím duelu s Lažištěm, týmy Dražic a Čimelic dokonce nebodovaly vůbec. Toho využil Osek, který se právě po vysoké výhře nad Čimelicemi vyhoupl na druhou příčku za stále vedoucí Slavoj. Stoleté výročí klubu oslavili v Milevsku, jen tři body z duelu s Jankovem scházely k jinak povedené oslavě. Na konci tabulky si polepšilo béčko Táborska, které poprvé vyhrálo nad rivalem ze Sezimova Ústí.

Výsledky 5. kola krajského přeboru


Sokol Sezimovo Ústí – FC MAS Táborsko B 1:2 (1:1)

Branky: 34. Pavelka – 30. Škrábek (vlastní), 79. Hájek. Rozhodčí: Lovětínský – Vican, Kollmann. Delegát: Bican. ŽK: 3:3 (Škarda, Holub, Bouška – Jelen, Mikuláštík, Švejda). Diváků: 220.

Sezimovo Ústí: Vanýsek – Škrábek, Pavelka, Brůžek - Škarda, Říha, Holub (65. Hladík), Bouška – Koníř – Nikl, Hoffmann (48. Sazma). Trenér: Šebek.

Táborsko B: Cízler – Balogh (67. Činčura), Jelen (46. Škrleta), Mácha, Mikuláštík (83. Smutný) – Zeman (71. Švejda), Matyáš Brabec, Větrovský, Kubovský – Římanek, Toutou (46. Hájek). Hrající trenér: Jelen.

Nejlepší hráči: celý tým – Mácha.

Ladislav Šebek (trenér Sezimova Ústí): „Zápas jsme prohráli, ale kluky musím za výkon a přístup k utkání pochválit. Měli jsme problémy se sestavou, někteří hráči jsou zranění, jiní v karanténě. Podobné problémy měl i soupeř, jedná se ale o profesionální klub, takže má určitě jiné možnosti, co se týká doplnění kádru. Na hřišti to ovšem vidět nebylo. V úvodu druhého poločasu se nám zranili dva hráči, museli jsme je nuceně střídat a tím jsme si vyčerpali možnosti střídání. Ke vší smůle se nám do 75. minuty zranili další dva hráči a už jsme museli dohrávat prakticky v devíti lidech. I tak jsme do poslední minuty bojovali o vyrovnání. Ještě jednou musím před kluky smeknout. Do příštího zápasu máme ale plno starostí, momentálně máme šest hráčů mimo hru.“

Miroslav Jelen (hrající trenér Táborska B): „V derby na Sokole jsme získali naše první body. Stejně jako soupeř jsme měli velké problémy poskládat sestavu. Tomu odpovídala i samotná hra plná nepřesností. V první půli jsme se ujali na krátkou dobu vedení po centru Větrovského a chybě domácího brankáře. Soupeř za pár minut srovnal, když chyboval i náš gólman, který nedosáhl na roh. Do druhé půle jsme poslali dva dorostence, kteří utkání rozhodli. Míč po křídle zatáhl Škrleta, předložil ho Hájkovi a ten jej uklidil kolem gólmana na 2:1. Ten samý hráč měl ještě jednu vyloženou šanci deset minut před koncem, tu však neproměnil. Soupeř hrozil pouze z rohů a standardních situací. Jsme rádi, že jsme si hubené vítězství pohlídali.“


TJ Dražice – FK Olympie Týn nad Vltavou 0:2 (0:0)

Branky: 63. Horka (vlastní), 76. Boček. Rozhodčí: Panský – Ondřej, Polák. Delegát: Kučera. ŽK: 1:4 (Stuchlík – Boček, Houska, Vařil, Dobal). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Pinc, Hojdar, Horka, D. Štecher – L. Stuchlík, Šimák, Bareš, Novotný (79. Böhm) – J. Štecher, M. Stuchlík (84. Mareš). Trenér: Hořejší.

Týn: Vachuta – Mravec, Vařil, Maxa, Mir. Šálený - Stoklasa (87. Dvořák), Boček, Dobal, Fischer (71. Mezera), Meidl – Houska (90. Šťastný). Trenér: Mareš.

Nejlepší hráči: nikdo - Maxa, Mravec.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Bohužel jsme doma nedokázali potvrdit tři body z Jankova a na dobře organizovanou obranu hostů jsme nenašli recept. Chyběla nám finální fáze. Hlavně v prvním poločase se většina hry odehrávala na polovině Týna, bez gólů se ale nevyhrává. Ve druhém poločase hostům stačila ojedinělá akce, po které se dostali do vedení. Svoji výhru pak ještě po deseti minutách potvrdili dalším gólem a o výsledku zápasu bylo rozhodnuto.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Věděli jsme, že nás v Dražicích nečeká nic jednoduchého, což se také potvrdilo. Domácí na svém specifickém hřišti po většinu zápasu nakopávali míče do našeho pokutového území, a spoléhali na to, že nějaký míč propadne mezi naši obranu. My jsme se na to celý týden připravovali a celá obrana hrála obětavě. Pro nás bylo, myslím, důležité to, že jsme ustáli prvních deset minut druhého poločasu, kdy nás domácí zatlačili v našem pokutovém území. Bylo to o tom, kdo vstřelí první branku. Vlastní gól si dali domácí po stříleném centru Miroslava Šáleného. To nás uklidnilo, naopak domácí byli zaskočeni. My jsme toho dokázali využít a Miroslav Boček přidal druhou branku. V 85. minutě jsme mohli skóre ještě navýšit, jenomže Houska tutovku neproměnil. Z Dražic jsme si odvezli cenné tři body. Bohužel jsme v minulém kole přišli o Radima Štose, který musel absolvovat chirurgický zákrok. Přejeme mu všichni brzké uzdravení.“


TJ Osek – SK SIKO Čimelice 5:2 (3:2)

Branky: 7. (pen.) a 25. J. Říský, 43. Hosnedl, 48. Hoch, 58. Sigmund – 16. Nekl, 23. Hegenbart. Rozhodčí: Brom – Toucha, Žemlička. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:4 (Hoch, Sigmund, Čapek – Pícha, Pšenička, Viták, Petřík). Diváků: 140.

Osek: Chaluš - Brabec, Carda, Rybák, Blatský (60. Kinkor) – Sigmund (76. Benda), Hoch, Šrámek, Hosnedl (72. Čapek) - J. Říský, D. Říský. Trenér: Voříšek.

Čimelice: Pícha – Viták, Maršík, Listopad, Pšenička – Převrátil, Káš – Smetana (82. Mezera), Nekl (74. Jizba), Petřík – Hegenbart. Trenér: Smrčina.

Nejlepší hráči: Hosnedl, celý tým - Petřík, Viták.

Jaroslav Voříšek (trenér Oseku): „Do utkání proti kvalitnímu soupeři jsme vstoupili dobře. Už ve 2. minutě se ze slibné pozice netrefil Sigmund. V 6. minutě byl faulován v šestnáctce Hosnedl a nařízenou penaltu proměnil Jakub Říský. Našeho přílišného uspokojení pak zkušení hosté využili a dokázali během sedmi minut otočit skóre. Nejprve po autu neudržel Chaluš přízemní centr a na následnou dorážku byl krátký. Při druhém gólu neuhlídali naši obránci hlavičkujícího Hegenbarta. Srovnání zařídil opět Jakub Říský, jehož tečovaný pokus zaplachtil za záda hostujícího gólmana. V závěru poločasu jsme vedení opět strhli na naší stranu. Přímočarou akci středem hřiště zakončil s chladnou hlavou s chutí hrající Hosnedl. Tentýž hráč hned v úvodu druhé půle přešel přes svého strážce, posunul na Jakuba Říského, který namazal Hochovi na levačku, a bylo to 4:2. Zasloužené vítězství a zisk tří bodů potvrdil pátým gólem Sigmund.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Zápas nám vůbec nevyšel. V obrané fázi jsme udělali spoustu hrubých chyb, které domácí potrestali. Nedařila se nám rozehrávka a s nakopávanými míči si domácí obrana poradila. Z naší strany to byla křeč. Projdeme si chyby při jednotlivých gólech, a věřím, že takové hrubky už v dalších zápasech nezopakujeme. Doufám, že se zase vrátíme ke hře a výkonům, jaké předvádíme v domácích zápasech.“


FK Slavoj Český Krumlov – FK Lažiště 1:1 (1:1)

Branky: 43. Tůma – 45. Sedláček (pen.). Rozhodčí: Žurek – Krčín, Brych. Delegát: Štuk. ŽK: 0:3 (Macek, Rauscher, Vokatý). ČK: 1:4 (Švec – Vokatý 2, Jak. Rauscher, Macek). Diváků: 160.

Č. Krumlov: M. Trnka – Paráček, Kabele, Švec – Tůma (67. Strapek), Svoboda, Vávra, Novák, Kuna – Růžička, Tauber. Trenér: Domin.

Lažiště: F. Trnka – Tobiáš, Kupka, Bízek – Bednár (12. M. Sedláček), Macek, Hušek, Makoš, Jar. Rauscher, Vokatý – Jakub Rauscher (89. Hrbek). Trenér: Josef Raušer.

Nejlepší hráči: Trnka, Novák – Kupka, Bízek, Tobiáš, Makoš, Trnka, celý tým.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Lažiště se představilo jako kvalitní mužstvo. Z naší strany to bylo, podobně jako v jiných domácích zápasech, o dobývání. Prvních dvacet minut ale patřilo hostům, kteří si vytvořili i několik šancí. Za nás měli dobré příležitosti ke skórování Růžička s Tauberem. Tři minuty před poločasem jsme dali vedoucí gól, hosté ale stihli ještě do poločasu z penalty vyrovnat. Zároveň dostal náš hráč červenou kartu, takže do druhé půle jsme nastoupili v deseti lidech. I tak jsme ale měli převahu i šance a soupeř už hrozil pouze z brejků. Naší slabinou však bylo to, že jsme neproměňovali šance. Remíza ale myslím odpovídala průběhu zápasu.“

Josef Raušer (Lažiště): „S aspirantem na postup jsme sehráli výbornou partii a to nám chyběli Volmut, Linhart a Dominik Sedláček. Navíc Marek Sedláček dorazil až během zápasu. Hráči ze sebe vydali maximum, a myslím, že jsme si odvezli zasloužený bod, který se na půdě favorita cení. Vyšla nám zvolená taktika. Výborně zahrála naše trojice nejzkušenějších hráčů Kupka, Bízek a Tobiáš. Vzhledem k jejich věku musím smeknout před jejich nasazením a přístupem. Opravdu klobouk dolů, a znovu se ukazuje, že věk je jenom číslo. Mrzí mě snad pouze neproměněné šance, kterých jsme si vytvořili opravdu dostatek na to, abychom zápas rozhodli. Sedláček, Jakub Rauscher, Jarda Rauscher a Hušek měli stoprocentní šance v době, kdy se dal zápas zlomit na naši stranu. Dalším smolným momentem utkání byl neuznaný gól Jardy Rauschera. Po zhlédnutí záznamu musím říci, že branka byla zcela regulérní. Mrzí mě to i z důvodu sázky, kterou jsem s Jardou před zápasem uzavřel. Je škoda, že mu gól nebyl uznán a já nemůžu zaplatit večeři pro mužstvo. Jinak na druhou stranu musím uznat kvalitu domácích, kteří byli po většinu času více na míči a také zahodili několik šancí. Zejména Novák prokazoval své mimořádné kvality, a potvrdil, že v krajském přeboru patří k nejlepším hráčům.“


SK Rudolfov – FK Junior Strakonice 0:0

Rozhodčí: Klátil – Mach, Slepička. Delegát: Hanzal. Bez karet. Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Hrbáč, Hajný, Hric, Prokeš – Kovačičin, Kocina, Vejvar (63. Janák), Sládek, Peiger (69. Keřka) – Šindelář. Trenér: Nárovec.

Strakonice: Lízal – Buranský (85. Petráň), Šimek, Říha, Němeček – Funda – Čapek (57. Peroutka), Sládek (63. Zelenka), Nosek - Máška (77. Kočí), Hovorka. Trenér: Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Hrbáč, Sládek – Lízal.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Před zápasem v Čimelicích je to pro nás další zbytečná a hlavně velice nepříjemná domácí ztráta. Strakonice přijely s cílem uhrát bod a my jsme si, až na pár výjimek, za celý zápas nedokázali s jejich jednoduchou taktikou založenou především na úporné a agresivní obraně poradit. Bezbrankový výsledek odpovídá průběhu zápasu. Na rozdíl od nás jsou s ním asi více spokojeni hosté.“

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „V prvních pětadvaceti minutách se hrálo jen od vápna k vápnu. První velká šance domácích přišla v 27. minutě. Šindelář mířil ve vápně hlavou přesně, Lízal však vytáhl parádní zákrok. Ve 38. minutě udeřili opět domácí a znovu byl Lízal výborný. Ve 40. minutě jsme se dostali k zakončení také my. Buranský mířil z hranice vápna pěkně k tyči a domácí gólman vyrazil míč na roh. V poslední minutě prvního poločasu dostal přihrávku do šance Prokeš, Lízal ale jeho zakončení za svá záda nepustil. Jinak to byl zase boj mezi vápny. Žádný z útoků nebyl dotažen do gólové koncovky, a tak utkání skončilo bezbrankovou remízou, která vyhovuje spíš nám.“


FC ZVVZ Milevsko – SK Jankov 1:1 (0:0)

Branky: 78. Barda – 82. Bláha. Rozhodčí: Krauskopf – Votava, Albert. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Komárek, Zmeškal – Kroneisl, Klíma, Komárek). Diváků: 101.

Milevsko: Neužil – Kálal, Vakoč, Marvan, Málek – Přibyl (82. Süsmelich), Josef Komárek, Barda, Souček – Zmeškal (83. Kutil), Hadáček. Trenér: Strnad.

Jankov: Jan Komárek - Beránek, Bláha, Honner, Popelka - Rytíř, Kroneisl, Fajtl, Lovička (78. Kysela), Klíma - Benda (70. Hüttner). Mužstvo vedl asistent Václav Maxa st.

Nejlepší hráči: Neužil – Jan Komárek.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Pro nás to byl zápas, ve kterém jsme chtěli bodovat a oslavit tak sto let našeho klubu. Vím, že organizátory to stálo hodně úsilí a starostí uspořádat velkolepé oslavy, a za to jim patří velké poděkování. Přišla také velmi slušná návštěva a přálo i počasí. Nicméně se zrodila spravedlivá remíza. Sice jsme 1:0 vedli, ale potom jsme po našem nedorozumění a následném rohu nechali zcela volného hráče soupeře srovnat na konečných 1:1. Myslím si, že fanoušci viděli zápas slušné krajské úrovně.“

Václav Maxa (asistent trenéra Jankova): „V Milevsku slavili sto let tamního fotbalu a my jsme chtěli přítomným divákům nabídnout atraktivní podívanou, což se nám ani domácím příliš nepodařilo. Určitě to nebyl zápas, na který by se vzpomínalo. Herně jsme předvedli špatný výkon a těšit nás může maximálně zisk jednoho bodu. Postrádali jsme několik hráčů a oproti předchozím zápasům jsme tak museli pozměnit sestavu i rozestavení. Celkově máme nyní velký problém skórovat. V prvních třech zápasech jsme vstřelili devět branek, v dalších třech pouze dvě a obě v podstatě ze standardek. Musíme se v zakončení více zklidnit. Pokud se nám to podaří, věřím, že se v následujících duelech vrátíme na vítěznou vlnu.“


Jiskra Třeboň – TJ Blatná 0:0

Rozhodčí: Polák – Ondřej, Němec. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:3 (Bláha, Kubiš, Prokopec). Diváků: 250.

Třeboň: J. Skála – Bartl, Týnavský, Koktavý, Zavadil – Pučejdl (60. Holzepl), Kubata, Hromádka, Matoušek – Tůma, Průcha. Trenér: P. Skála.

Blatná: Chlanda – Bláha, Benedikt, Rozhoň, Machovský (53. Král, 90. Habada) - Hlaváč, Kubiš, Zahrádka, Mišiak, Prokopec – Říha. Trenér: Brabec.

Nejlepší hráči: nikdo - Chlanda.

Petr Skála (trenér Třeboně): „V zápase jsme měli převahu, nebyli jsme však schopni vstřelit branku. Soupeře jsme až na standardní situace nepustili k ničemu, gól jsme ale nedali, a proto utkání skončilo 0:0.“

Václav Palivec (asistent trenéra Blatné): „První půle byla celkem vyrovnaná. Domácí měli jednu šanci navíc, náš brankář Chlanda však překonán nebyl. Ve druhé části utkání nás Třeboňští uzavřeli na naší půlce, skórovat si jim ale nepodařilo. Výborně zachytal Chlanda, který po dlouhé době udržel nulu. My jsme vyráželi pouze ke sporadickým útokům. Domácí byli v zakončení zbrklí a tak vezeme bod, za který jsme rádi. Teď se musíme připravit na Český Krumlov.“


FK Protivín – FK Olešník odloženo

Nový termín - neděle 4. 10. 2020 16:00 hodin.

 


Sestřih ze zápasů 5. kola KP

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař