Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lídr doma klopýtl, Osek je druhý. Rezerva Táborska získala první body

 
neděle, 20. září 2020, 22:19

Jihočeský kraj – V pátém kole se zrodil první bezgólový výsledek letošního ročníku, o který se postaraly celky Rudolfova a Strakonice. Sto let slavící Milevsko si pokazilo oslavy plichtou s Jankovem, lídr Č. Krumlov ztratil v podzámčí nečekanou remízou proti Lažištím, když oba týmy dohrávaly o desíti. Osek góly na konci prvního a začátku druhého poločasu porazil rozjeté Čimelice a v tabulce už je druhý. Premiérové body si připsalo táborské béčko, vyhrálo derby v S. Ústí 2:1. Dražice překvapivě doma zaváhaly s týnským nováčkem, který jim připravil první porážku. V nedělní dohrávce Třeboně s Blatnou došlo na druhou bezbrankovu remízu. Duel Protivína s Olešníkem byl odložen.

V šesté podzimní kapitole byly domácí celky na hosty mimořádně štědré. Zaznamenaly jediné vítězství! Lídr Č. Krumlova jen remizoval na domácím trávníku proti Lažištím – do té doby už byl jediným, který ještě bodově neklopýtl. Výsledek 1:1 se zrodil v samém závěru prvního poločasu. Nejprve domácí Tůma poslal po Novákově slalomu a přihrávce na vápno Slavoj do vedení, ale ve 45. minutě vyrovnal z penalty M. Sedláček, když obránce Švec netakticky fauloval Makoše a navíc byl vyloučen. V poslední půlhodině se poměr sil na hřišti vyrovnal po červené kartě Vokatému, ale stav se již nezměnil.

Na další překvapivý výsledek došlo v Dražicích, které minule vyloupily Jankov. Domácím patřilo druhé místo v tabulce a s Týnem byli favoritem. Jenže hromadu centrů hostující zadáci vždy odvrátili a přečkali i velký tlak na začátku druhého poločasu. „Věděli jsme, že nás v Dražicích nečeká nic jednoduchého, a to se také potvrdilo. Bylo to o prvním gólu, který jsme vstřelili my,“ uvedl týnský kouč Václav Mareš. Prudký centr Miroslava Šáleného poslal do vlastní branky zkušený Horka. Zaskočeným Dražicím zasadil druhou ránu Boček a Týn bral první venkovní vítězství a čisté konto.

Před rokem uhrály Strakonice první bod na Rudolfově za bezgólovou remízu, v sobotu odpoledne se historie opakovala shodným skóre. V průměrném a slušně hraném střetnutí, v němž nepadla ani jedna karta, byly jen minimum vyložených šancí. Junior v první půli podržel brankář Lízal, který zlikvidoval tři slibné možnosti domácích. Především Šindelářův pokus hlavou volal po gólu. Strakoničtí zahrozili pouze jednou. Buranského střelu z hranice šestnáctky vyrazil Teringl na roh. Druhý poločas se odehrával pouze mezi vápny. Žádnou akci nedotáhla obě mužstva do koncovky a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou, se kterou byli spokojenější hosté.

V derby v „Paďousích“ šlo o hodně. Sezimovoústecký Sokol se mohl případnou výhrou posunout ke klidnějšímu středu tabulky, hostující béčko Táborska prahlo po prvním bodovém zisku. Oba týmy měly potíže se složením základních jedenáctek a tomu odpovídala i samotná hra plná nepřesností. Chybovali také oba brankáři. Domácí se podepsal pod první gól po centru Větrovského. Za pár minut na druhé straně nedosáhl na roh táborský gólman, čehož využil Pavelka a vyrovnal. Trenér Jelen, který v pátek získal záložníka Balogha z Lomu, poslal v poločase na hřiště dorostence Škrletu s Hájkem, kteří po vzájemné akci derby rozhodli vítězným gólem. „Soupeř hrozil pouze z rohů a standardních situací. Jsme rádi, že jsme si hubené vítězství pohlídali,“ těšilo Jelena po premiérovém vítězství.

S čerstvou posilou ze Sedlčan nastoupilo také sto let slavící Milevsko proti Jankovu. Do ofenzívy získalo 35letého Zdeňka Zmeškala, někdejšího kanonýra a fotbalového cestovatele, jenž za posledních pět let prošel deseti kluby. Nová akvizice se však střelecky neprosadila. Vzduchotechnici v nových dresech ohrožovali Komárkovu branku především ze standardek a dvanáct minut před koncem se po jedné z nich dostali do vedení. Josef Komárek zahrál trestný kop do ohně, kde vyskočil nejvýše Jakub Barda a hlavičkoval nad dosah Komárkových rukavic. Radost domácích trvala jen čtyři minuty, když na druhé straně – také po standardce – vyrovnal po rohu hlavou obránce Milan Bláha.

Gólově nejúrodnější bylo střetnutí Oseka s Čimelicemi, které se hrálo nahoru dolů a rozhodně nenudilo. Všech sedm branek padlo do 58. minuty. Oba týmy drží stoprocentní domácí bilanci. Této výhody tentokrát dokonale využili Osečtí. SIKO dokázalo rychle otočit stav po penaltě Jakuba Říského, když skórovali Nekl s kapitánem Hegenbartem, ale pak znovu úřadovali domácí tečovanou střelou Jakuba Říského. Po divoké 25minutovce byl stav 2:2. Důležitým okamžikem byla 35. minuta, kdy brankář Chaluš reflexivně vyrazil dorážku čimelického Smetany. V závěru prvního poločasu podnikli domácí rychlý kontr do otevřené obrany, Hosnedl dostal od Jakuba Říského přihrávku do uličky a obešel i brankáře Píchu – 3:2. Hosty zlomil čtvrtý Hochův gól v nástupu do druhé půle a pátý přidal Sigmund.

V nedělní dohrávce lačnila Třeboň stvrdit předchozí zisk bodu zvenčí. Blatná ve dvou předešlých zápasech venku nebodovala a obdržela osm gólů (celkem 17). Povzbuzena prvním vítězstvím doma s Rudolfovem ještě stačila jakž takž držet s domácími krok, ale po přestávce už to byla hra na jednu branku. Jiskra měla drtivou převahu, avšak zakončení vázlo. „Ve druhé části utkání nás Třeboňští uzavřeli na naší půlce, ale skórovat si jim nepodařilo. Výborně zachytal Chlanda, který po dlouhé době udržel nulu. My jsme vyráželi pouze ke sporadickým útokům. Domácí byli v zakončení zbrklí a tak vezeme bod, za který jsme rádi,“ liboval si blatenský asistent trenéra Václav Palivec.

Výsledky 5. kola krajského přeboru


FC ZVVZ Milevsko - SK Jankov 1:1 (0:0)

Góly: 78. Barda - 82. Bláha.

TJ Dražice - FK Olympie Týn n/Vlt. 0:2 (0:0)

Góly: 63. Horka (vlastní), 76. Boček.

SK Rudolfov - FK Junior Strakonice 0:0

TJ Osek - SK SIKO Čimelice 5:2 (3:2)

Góly: 7. (pen.) a 25. J. Říský, 43. Hosnedl, 48. Hoch, 58. Sigmund - 16. Nekl, 23. Hegenbart.

Sokol Sezimovo Ústí - FC MAS Táborsko B 1:2 (1:1)

Góly: 34. Pavelka - 30. Škrábek (vlastní), 79. Hájek.

FK Slavoj Č. Krumlov - FK Lažiště 1:1 (1:1)

Góly: 43. Tůma - 45. (pen.) M. Sedláček. ČK: 1:1 (45. Švec - 62. Vokatý).

TJ Jiskra Třeboň - TJ Blatná 0:0

Odloženo: FK Protivín - FK Olešník

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach, Daniel Pekař