Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 4. kole KP

 
středa, 16. září 2020, 19:56

Jihočeský kraj - Koronavirus promluvil i do programu 4. kola KP a hned dvě utkání musela být odložena. Nehrály se zápasy Táborsko B – Český Krumlov a Olešník – Sezimovo Ústí. O víkendu překvapila výhra Dražic na hřišti Jankova. Dražice poskočily v neúplné tabulce už na druhý stupínek. Nahoru se derou také Čimelice, které jsou zvlášť doma velice silné. Tentokrát se o tom přesvědčilo Milevsko. První výhry zaznamenali fotbalisté Týna a Blatné. Blatná hrála proti Rudolfovu téměř celý zápas v přesile, o zisku tří bodů rozhodl Kubiš až v závěru. A to chvíli předtím hostující Hrbáč nedal penaltu. Za absentující trenéry Kadlece a Raušera zaskočili kolegové ze střídačky.

Výsledky 4. kola krajského přeboru


FK Lažiště – Jiskra Třeboň 1:1 (1:0)

Góly: 31. D. Sedláček – 71. Hromádka. Rozhodčí: Votava – Klátil, Toucha. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (D. Sedláček, Makoš - Franěk). Diváků: 100.

Lažiště: Trnka – Jar. Rauscher (84. Hrbek), Kupka, Tobiáš, Makoš – D. Sedláček (55. Bednár), Hušek, Macek, Volmut (46. Jak. Rauscher), M. Sedláček – Vokatý. Mužstvo vedl asistent Bízek.

Třeboň: J. Skála – Schneider (46. Bartl), Týnavský, Koktavý, Zavadil – Vranovský (69. Pučejdl), Kubata, Hromádka, Matoušek – Tůma (84. Franěk), Průcha. Trenér: P. Skála.

Nejlepší hráči: D. Sedláček, Volmut, Macek, Kupka – J. Skála.

Pavel Hodina (vedoucí mužstva Lažiště): „Po minulém zápase s Dražicemi, který nám vůbec nevyšel, jsme chtěli další domácí utkání vyhrát. V první půli jsme byli aktivnější a zaslouženě jsme vedli po krásné střele Dominika Sedláčka. Ještě před tím nevyužil gólovku Vokatý, jehož vychytal Skála. Bohužel se nám nepodařilo přidat do šatny další gól. Navíc se nám zranili dva nejlepší hráči z prvního poločasu. Volmut musel střídat hned o přestávce, Dominik Sedláček chvilku po ní. To nás rozhodilo a pohybliví hosté toho využili. Přitlačili nás na naši polovinu a my jsme nevěděli, kam dřív skočit. Nejdříve nás zachránila tyč, ale potom jsme již po pěkné střele z dálky inkasovali. Dvě velké šance jsme měli i my a paradoxně jsme nakonec mohli vyhrát. Střelu Jakuba Rauschera, ještě za stavu 1:0, vyrazil Skála na spojnici břevna a tyče a v závěru utkání Marka Sedláčka vychytal opět Skála. Nakonec zaslouženou remízu musíme brát. Třeboňští mají dobrý tým, který je velmi dobře fyzicky připraven. Pro nás je důležité, že jsme podali o dost lepší výkon než ve středu a od toho se můžeme odrazit k dalším zápasům.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „V prvním poločase měli více ze hry domácí a ujali se také krásnou střelou vedení. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe my a po zásluze jsme vyrovnali na 1:1 pěknou střelou Hromádky. Měli jsme i další šance, nakonec nás ale v závěru podržel brankář, který zlikvidoval velkou příležitost domácích. Myslím, že remíza byla spravedlivá.“


FK Olympie Týn n. Vlt. – FK Protivín 3:2 (1:0)

Góly: 21. a 48. Houska, 82. Štos – 67. a 88. J. Vorel. Rozhodčí: Vican – Žemlička, Němec. Delegát: Pípal. ŽK: 3:3 (Stoklasa, Houska, Boček – J. Vorel, Říha, Vojta). Diváků: 198.

Týn: Vachuta - Mravec, Vařil (86. Šálený), Maxa, Meidl – Fischer (90. Mezera), Dobal, Stoklasa, Houska (71. Dvořák) – Štos (85. Šťastný), Boček. Trenér: Mareš.

Protivín: Hanus – Mikeš, Vojta (60. Vojík), Uhlík, Zach – Kvasnička (46. Janda), Bečvář, Z. Vorel, Hrachovec (46. Kasík) – Říha, J. Vorel. Trenér: Říha.

Nejlepší hráči: celý tým – J. Vorel, Bečvář.

Václav Mareš (trenér Týna): „Už jsme potřebovali za každou cenu vyhrát, a jsem rád, že se nám to podařilo. Protivín je velice kvalitní a těžký soupeř a o to více si tohoto vítězství cením. Hráči předvedli koncentrovaný a disciplinovaný výkon. To, co jsme si před zápasem řekli, to jsme také splnili. Hráče jsem upozorňoval především na vstup do zápasu, protože minule nám soupeř vstřelil během patnácti minut tři rychlé branky. To se nám nyní povedlo ustát. Snad tato výhra hráče povzbudí a dá mužstvu tolik potřebné sebevědomí. Co mě stále mrzí, je, že dostáváme laciné branky. Na to se musíme zaměřit.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Odehráli jsme další v této sezoně náš typický zápas. Jsme na míči, ale hrajeme pouze od vápna k vápnu. V šestnáctkách je efektivnější a důraznější soupeř. V ofenzívě jsme jaloví a v defenzívě děláme strašně moc individuálních chyb. Týnští se dostali čtyřikrát do vápna ve dvou lidech a dali nám z toho tři góly. Věřím, že v dalších zápasech se z toho ponaučíme a otočíme kormidlo správným směrem.“


TJ Blatná – SK Rudolfov 2:1 (0:1)

Góly: 53. Prokopec, 86. Kubiš – 12. Sládek. Rozhodčí: Albert – Mach, Lepič. Delegát: Řezáč. ŽK: 3:2 (Hlaváč, Mišiak, Sýkora – Sládek, Kocina). ČK: 0:1 (3. Dvořák). Diváků: 200.

Blatná: Chlanda – Bláha (46. Machovský), Benedikt, Rozhoň, Sýkora – Hlaváč, Kubiš, Zahrádka, Mišiak, Prokopec (83. Hrádek) – Šimůnek (71. Král). Trenér: Brabec.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hrbáč, Hajný, Prokeš – Tušl, Pouzar, Sládek, Kocina, Peiger (86. Janák) – Vejvar (58. Keřka). Trenér: Nárovec.

Nejlepší hráči: celý tým – celý tým.

Václav Palivec (asistent trenéra Blatné): „V utkání jsme chtěli konečně bodovat. Již ve třetí minutě šel Šimůnek sám na branku hostí a byl zastaven faulem, za který dostal hostující hráč červenou kartu. Rudolfovští hráli v deseti, byli to však oni, kdo šel z ojedinělého brejku a následného rohu do vedení. Hosté se pak stáhli na vlastní polovinu, důsledně bránili a podnikali sporadické protiútoky na naši polovinu. My jsme si vytvořili několik slibných šancí, nic se z toho ale neurodilo. Náš tlak postupně rostl a v 52. minutě Prokopec bombou z pětadvaceti metrů vyrovnal. Následovala celá řada našich šancí a při jedné z nich hosté v závaru trefili vlastní břevno. Necelých deset minut před koncem mohl jít Rudolfov znovu do vedení. Náš hráč zahrál ve vápně rukou, penaltu však hostující hráč kopl vysoko nad břevno. O chvíli později rozhodl svým gólem Kubiš o našem zisku tří bodů.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Anglický týden jsme završili nešťastnou a smolnou prohrou. Od třetí minuty jsme po vyloučení Dvořáka hráli v deseti. Ve 12. minutě nás dostal do vedení Marek Sládek po výborně zahraném rohu od Radima Pouzara. V 52. minutě domácí vyrovnali po krásné střele z dálky, ale i po vyrovnání se nás, stejně jako v prvním poločase, snažili dostat pod tlak hlavně nakopávanými balony, které směřovaly především na letní posilu Kubiše. Kluci ale celý zápas bojovali, důsledně bránili, hráli velmi organizovaně, a pokud si nedokázali poradit, pomohl jim brankář Teringl. I přes oslabení jsme si dokázali ve druhém poločase připravit několik nadějných příležitostí. Do vedení nás osm minut před koncem mohla dostat penalta za ruku domácího hráče. Jirka Hrbáč si dobře počkal na reakci brankáře, ale bohužel přestřelil odkrytou polovinu branky. Za pár minut přišel trest, když centrovaný balon propadl na zadní tyč, kde ho pohodlně do prázdné branky hlavou dorazil Kubiš. Na zvrat už jsme neměli síly, a tak jsme i ve třetím zápase po sobě vyšli bodově naprázdno. Všem hráčům patří pochvala za velmi obětavý výkon.“


SK SIKO Čimelice – FC ZVVZ Milevsko 2:1 (0:1)

Góly: 58. Pšenička, 89. Bednařík – 36. Hadáček. Rozhodčí: Panský – Ondřej, Polák. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:3 (Káš – Koutník, Málek, Barda). Diváků: 150.

Čimelice: Pícha – Viták, Bednařík, Listopad, Pšenička – Maršík, Převrátil – Smetana (90. Klimeš), Nekl (62. Káš), Petřík – Hegenbart (90. Jizba). Trenér: Smrčina.

Milevsko: Dvořák – Kálal (89. Kutil), Vakoč, Marvan, Málek – P. Novotný (77. Süsmelich), Barda, Souček, Přibyl (86. Bártík) – Sedláček (46. Koutník), Hadáček. Trenér: Strnad.

Nejlepší hráči: Bednařík, Pšenička – Dvořák.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „V prvním poločase Milevsko dobře bránilo v bloku a nám se vůbec nedařilo jej překonat a dostat se do nějaké šance. Proti jejich rozestavení 4-4-2 jsme měli jednoho hráče ve středu navíc, ale stejně se nám nedařilo je přehrát. Z naší strany to byl takový nijaký fotbal bez kloudné hry dopředu. Milevsko se snažilo o rychlý přechod do útoku a po dobré individuální práci Sedláčka otevřel skóre zápasu Hadáček. Ve druhém poločase jsme chtěli víc využít křížné míče a dostat pod tlak jejich beky. To se nám celkem dařilo, blok Milevska se tím trochu roztrhal a my měli víc místa na kombinaci. V posledních minutách jsme se dostali díky několika rohům do tlaku a rozhodli zápas ve svůj prospěch.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Věděli jsme, že Čimelice doplnily kádr a mají ho velice kvalitní. Zvlášť doma předvádí důrazný fotbal, přesto jsme si tam jeli pro bod. První poločas jsme odehráli podle našich představ, ale ve druhé půli nás domácí předčili bojovností a důrazem a my jsme tahali za kratší konec.“


FK Junior Strakonice – TJ Osek 0:2 (0:1)

Góly: 27. Jakub Říský, 85. David Říský. Rozhodčí: Němec – Kaštánek, Přibyl. Delegát: Kučera. ŽK: 3:1 (Zoubek, Máška, Lízal – Blatský). Diváků: 279.

Strakonice: Lízal – Peroutka (77. Buranský), Šimek, Říha, Němeček (63. Kostka) – Funda – Čapek, Zoubek, Nosek (68. Kočí) - Máška (77. Šourek), Hovorka. Trenér: Cimrhanzl.

Osek: Křížek (46. Chaluš) – Krejčí, Carda, Rybák, Blatský - Hosnedl, Hoch, Sigmund, Brabec - J. Říský (90. Kuneš), D. Říský (90. Benda). Trenér: Voříšek.

Nejlepší hráči: Funda – Brabec, celý tým.

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Okresní derby skončilo výhrou hostů. Byli lepší na míči a měli nebezpečnější útoky. My jsme toto jejich plus eliminovali bojovností. Byl to vyrovnaný souboj a první lepší příležitost jsme měli v 18. minutě po trestném kopu Němečka. Ten rychle rozehrál po lajně na Noska, který svedl souboj s brankářem Křížkem a povedlo se mu dostat balon před branku. Tam už se chystal zakončit Máška, hostující obránce však stačil odvrátit na roh. Ve 28. minutě přišla první šance hostí. Po špatné přihrávce od branky a nepovedeném odkopu nás potrestal gólem Jakub Říský. V 62. minutě se po Čapkově rohu dostal k hlavičce Šimek a obránce stačil jeho pokus srazit na roh. V 66. minutě nádhernou Hochovu střelu z přímého kopu vyrazil ještě lépe Lízal na další rohový kop. Gól dal druhý z bratrů Říských, David.“ 

Jaroslav Voříšek (trenér Oseku): „V dalším okresním derby jsme domácí tým povzbuzený vysokou výhrou v minulém kole dokázali udržet na distanc a nepustili ho do vážnější šance. Navíc jsme vyřešili jejich nebezpečné standardní situace. Po většinu utkání jsme měli hru pod kontrolou a hlavně naše středová řada diktovala její tempo. Už v páté minutě ve slibné šanci zakončil slabě Jakub Říský. Ve 26. minutě po spolupráci Sigmunda s Davidem Říským otevřel skóre na zadní tyči hlavou Jakub Říský. V podobném duchu se odehrával i druhý poločas, a když Strakoničtí otevřeli v závěru utkání hru, přidal po chybě v rozehrávce zkušeně David Říský druhou branku. Očekávané derby jsme zvládli, naši hráči zaslouží pochvalu za disciplinovaný výkon a hru, na níž se dalo koukat. Jedinou kaňkou na utkání je vynucené poločasové střídání Zdeňka Křížka, kterého však plnohodnotně nahradil Jirka Chaluš.“


SK Jankov - TJ Dražice 0:1 (0:0)

Gól: 71. J. Štecher. Rozhodčí: Izugrafov - Brom, Žurek. Delegát: Bicek. ŽK: 3:0 (Kollár, Klíma, Popelka). Diváků: 208.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Bláha, Honner, Beránek (74. Hüttner) - Rytíř, Kollár, Kroneisl, Klíma - Benda, Popelka. Mužstvo vedl asistent V. Maxa.

Dražice: Baka - Pinc, Hojdar, Štecher D. - Studenovský, Hořejší (73. Horka), Bareš, Böhm (67. Dvořák), Novotný - Štecher J., M. Stuchlík (90. Holub). Trenér: Hořejší.

Nejlepší hráči: Bláha – Baka, J. Štecher, celý tým.

Václav Maxa st. (asistent trenéra Jankova): „V utkání jsme podali průměrný, někteří hráči i podprůměrný výkon. Přesto jsme si vytvořili dostatek šancí na to, abychom tento zápas zvládli za tři body. To se nestalo kvůli naší špatné koncovce, respektive výbornému výkonu hostujícího brankáře Baky. Zápas měl sedmdesát minut nějaký průběh. Nechci říkat, že jsme měli extra tlak, ale byli jsme aktivnější a hlavně poměrně nebezpeční. Bohužel v 70. minutě jsme inkasovali a hra se rázem změnila. Bylo vidět, že nás inkasovaná branka velmi zasáhla a my už nebyli ve zbytku utkání schopní reagovat a alespoň vyrovnat. Prohrát jsme si nezasloužili, ale stalo se, je to fotbal. Bez gólů to prostě nejde.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Do Jankova jsme jeli odčinit porážku z minulé sezony, ale s respektem ke kvalitám domácího týmu. Jankov byl fotbalovější, i když i my jsme měli v úvodu několik šancí. Od začátku ale bylo vidět, že náš brankář Baka má výbornou formu a postupně vychytal ve velkých šancích Popelku, Kollára a Rytíře. Druhá půle už byla vyrovnanější. My jsme hráli na brejky a jeden z nich se nám podařil proměnit. Jiří Štecher unikl po lajně a křížnou střelou přes celou šíři brány zavěsil k tyči. Böhm s Hojdarem pak ještě krásně uvolnili Matyáše Stuchlíka, který měl též velkou příležitost. V závěru nás Jankov tlačil, ale my jsme to ubojovali. Rozhodlo to, že my jsme na rozdíl od domácích dokázali jednu šanci proměnit.“ 


Odloženo FC MAS Táborsko B - Slavoj Č. Krumlov a FK Olešník - Sokol Sez. Ústí.


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle