Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Týmy ze středu tabulky si rozdělily po bodu

 
úterý, 15. září 2020, 11:33

Lažiště - V dalším kole KP přivítaly Lažiště na svém stadionu Jiskru Třeboň. Obě mužstva si chtěla napravit reputaci z vloženého středečního kola, kdy se jim nedařilo.

Úvod zápasu patřil domácím, kteří do zápasu vlétli s velkou chutí. O první vážnější vzruch před brankou se ale postarali hosté. V 11. minutě Průcha vysunul na levé straně Tůmu, který vrátil míč do vápna, kde se od Trnky odrazil zpět k Průchovi, který ale trefil pouze na brankové čáře dobře postaveného Makoše. Od něho se balon odrazil šťastně do náručí Trnky. Hosté se dožadovali penalty za ruku Makoše, ale sudí Votava stál hodně blízko a vše viděl. V 15. minutě se protáhl kolem Tobiáše Tůma a hledal ve vápně opět Průchu. Tomu odpálil balon těsně od nohy na poslední chvíli vracející se Makoš.

Domácí měli první šanci v 17. minutě, kdy dobrým presinkem vybojoval balon Volmut a přesným centrem našel Vokatého. S jeho hlavičkou si ale snadno poradil Skála. Ve 23. minutě vybojoval na levé straně balon D. Sedláček, skvěle nacentroval na úplně volného Vokatého na zadní tyč, který hlavičkoval přesně pod břevno. Zaskvěl se ale opět Skála, který skvělým zákrokem zlikvidoval první gólovou šanci domácích. Ve 31. minutě poslal do uličky Volmut D. Sedláčka, ten si navedl balon na střed vápna a krásnou střelou do šibenice rozjásal domácí fanoušky. Střela to bylo opravdu povedená.

V závěru poločasu byli domácí při chuti, ale větší šanci si již nevytvořili. Ani hosté již výrazněji domácího Trnku neohrozili, tak šli domácí do šaten se zaslouženým jednobrankovým vedením. Stínem bylo pouze zranění dobře hrajících Volmuta (sval) a D. Sedláčka (naražená záda). Prvně jmenovaný se po přestávce na hřiště již nevrátil, ten druhý to chvilku zkusil, ale po chvilce musel nakonec také vystřídat.

Do druhé půle vstoupili jednoznačně aktivněji hosté. Byli pohyblivější a vytvořili si trvalý tlak. Ve 48. minutě byli blízko k vyrovnání. Dlouhý nákop z obrany doběhl Hromádka, posunul balón na Průchu, který z otočky vystřelil. Jeho střela se otřela o Tobiášovu nohu a skončila na levé tyči domácí branky. V 58. minutě propadl Skálův výkop až k Tůmovi, který z levé strany postupoval sám na Trnku a ten střelu nadvakrát zlikvidoval. Pozici před zakončením mu ještě ztížil Tobiáš, který ho dokázal včas zakřižovat. V 65. minutě hostující tlak gradoval a hosté měli další velkou příležitost. Skálův výkop prodloužil Tůma na Průchu, který se uvolnil a z hranice šestnáctky trefil pouze dobře postaveného Trnku.

Hromádkova levačka měla platnost

V 67. minutě mohli domácí z ojedinělého útoku skóre navýšit. Po akci Huška, prostrčil M. Sedláček balon do uličky na Jak. Rauschera a ten trefil spojnici hostující branky. I tuto střelu lehce vytěsnil Skála. Za chvilku platilo otřepané „nedáš-dostaneš“. Po obléhání domácí branky se balon dostal k Hromádkovi, který se protáhl okolo Macka a napřáhl levačkou z velké dálky. Křižnou utaženou střelou se trefil parádně k pravé tyči a zaslouženě vyrovnal.

I nadále pokračovali hosté v tlaku, ale nakopávané balony již domácí obrana stačila celkem v pohodě odvracet. Nakonec to byli domácí, kteří mohli v závěru rozhodnout. Střídající Hrbek navedl míč na střed hřiště, uvolnil Huška, který ideálně předložil balon na volného M. Sedláčka. Toho ale tváří v tvář skvěle vychytal Skála. V závěru měli hosté ještě několik standardek, ale ty si domácí pohlídali. Po konečném hvizdu dobře pískajícího Votavy brali obě mužstva po bodu. S tím byli nakonec spokojeny oba týmy.

V Lažištích se hrál zajímavý zápas s parametry KP. Hosté se v Lažištích představili ve velmi dobrém světle. Zejména ve druhém poločasu ukázali, že jsou velmi dobře fyzicky připraveni a domácím zle zatápěli. Velmi dobře jim zachytal Skála a v poli byli vidět zejména Hromádka a útočník Průcha. Domácí odehráli velmi dobrý první poločas. V tom druhém již spíše bránili, byť si i tak vypracovali dvě jasné šance. Velmi dobře v prvním poločasu zahráli Volmut a D. Sedláček, v tom druhém hráli prim v defenzívě Kupka a Macek.

V příštím týdnu hostí Třeboňští nevyzpytatelnou Blatnou, Lažiště zajíždějí na půdu lídra tabulky. Krumlovští neztratili ještě ani bod a po víkendové pauze (utkání s Táborskem B měli odložené) budou na zápas určitě nažhaveni.

FK Lažiště – Jiskra Třeboň 1:1 (1:0)

Branky: 31. D. Sedláček – 71. Hromádka. Rozhodčí: Votava – Klátil, Toucha. DFA: Vrzal. ŽK: 2:1 (D. Sedláček, Makoš - Franěk). Diváků: 100.

Lažiště: Trnka – Jar. Rauscher (84. Hrbek), Kupka, Tobiáš, Makoš – D. Sedláček (55. Bednár), Hušek, Macek, Volmut (46. Jak. Rauscher), M. Sedláček – Vokatý. Mužstvo vedl asistent Bízek.

Třeboň: Skála – Schneider (46. Bartl), Týnavský, Koktavý, Zavadil – Vranovský (69. Pučejdl), Kubata, Hromádka, Matoušek – Tůma (84. Franěk), Průcha. Trenér Skála.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Miloslav Kusbach