Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Týn a Blatná slaví první výhry. V Čimelicích vyšlo naprázdno i Milevsko. Venku uspěly Osek a Dražice

 
neděle, 13. září 2020, 19:51

Jihočeský kraj – Fotbalisté Rudolfova znovu pili z kalichu hořkosti až do dna. V Blatné hráli téměř celý zápas o desíti, v 82. minutě zahodili penaltu a čtyři minuty před koncem jim dal Kubiš hlavou vítězný gól. Lažiště ztratily s Třeboní těsný náskok, bod nakonec brala obě mužstva. Týnský nováček se po disciplinovaném výkonu dočkal prvního vítězství nad Protivínem. Čimelice v nedělním dopoledním derby otočily výsledek zásluhou dvou obránců a připravily Milevsku první ztrátu. Dražice s výborně chytajícím Bakou překvapily v Jankově, v derby Na Křemelce stříleli do strakonické sítě osečtí bratři Řísští.

V Lažištích patřil začátek domácím, hosty přitlačili před svou branku. Gólovou hlavičku Vokatého chytil Skála. Ve 31. minutě si navedl balon na střed vápna D. Sedláček a krásnou střelou do šibenice poslal domácí do vedení. Ve druhé půli byli jednoznačně aktivnější hosté. Přitlačili domácí na svou polovinu a zaslouženě vyrovnali. Nejdříve trefil Průcha tyč a potom krásnou střelou levačkou na zadní tyč vyrovnal Hromádka. I potom byli Třeboňští lepší, ale největší šanci měl domácí Jak. Rauscher, který sám před Skálou trefil pouze levou tyč. Zasloužená remíza, se kterou byla nakonec spokojena obě mužstva.

Překvapení se událo na týnském stadionu. Nováček v pátém střetnutí konečně dosáhl tříbodového zisku, když porazil favorizovaný Protivín. Dvakrát se prosadil Tomáš Houska a týnská jedenáctka se na začátku druhé půle dostala do dvougólového náskoku. Jaromír Vorel ještě stačil prvním ze svých dvou gólů zdramatizovat závěr, ale klid do řad Olympie zajistil Radim Štos, který v 82. minutě svou první letošní trefou zvýšil na 3:1. „Už jsme potřebovali za každou cenu vyhrát a jsem rád, že se nám to podařilo. Protivín je velice kvalitní a těžký soupeř a o to více si vítězství cením,“ poznamenal spokojený kouč Václav Mareš, který pochválil celé mužstvo, které se rychle oklepalo z debaklu ve Strakonicích.

Pouhé 2 minuty a 17 vteřin si zahrál v Blatné rudolfovský obránce Dvořák, když povalil unikajícího Šimůnka a byl po zásluze vyloučen. Přesto se důsledně bránící hosté dokázali i v oslabení po ojedinělém protiútoku a rohu prosadit Sládkem. „Vytvořili jsme si několik slibných šancí, ale nebylo z toho nic. Tlak na hostujícího gólmana stoupal,“ uvedl blatenský asistent Václav Palivec. V 52. minutě Prokopec dělovkou z 25 metrů vyrovnal. Domácí měli několik dalších příležitostí, Kubiše vysunuli na hrot a nakonec se jim to vyplatilo. Jenže mezitím mohl Rudolfov jít znovu do vedení. V 82. minutě nařízenou penaltu za ruku poslal Hrbáč nad.  Za čtyři minuty se na druhé straně prosadil na zadní tyči hlavičkující Kubiš a zabezpečil Blatné první body.

Třetí domácí utkání přetavily Čimelice opět ve tři body. Po Protivínu, Jankovu tu poznalo první hořkost porážky Milevsko. Po první polovině okresního derby ale byli daleko spokojenější vzduchotechnici, kteří šli do šaten s vedením 1:0 po Hadáčkově trefě. Po přestávce zkušený tým Čimelic zmobilizoval všechny síly, zatlačil hosty do defenzívy a již v 58. minutě vyrovnal Pšeničkou, k němuž se odrazila tečovaná Neklova střela. Derby nechyběly emoce a ostré zákroky. Domácí se v závěru hnali za vítězstvím, které zařídil další obránce. Po sérii rohů rozhodl minutu před koncem Bednařík a v táboře Čimelic vypukla velká radost.      

Souboj Jankova s Dražicemi nabídl festival zahozených šancí domácího celku, respektive vynikající výkon gólmana Baky. Ten už v prvním poločase vychytal nájezd Popelky, hlavičku Kollára a šanci dua Popelka - Rytíř. V jednom případě si po centru Rytíře vypomohl břevnem. Ve druhém poločase neuspěl Benda a v 69. minutě si na fantastickém Bakovi vylámal zuby znovu Popelka. V 71. minutě se po levé straně rozběhl Jiří Štecher, dostal se až ke Komárkovi a všem domácím hráčům ukázal, jak se správně zakončuje - 0:1. Jankovské srazila branka do kolen a ve zbytku duelu už to byl víceméně zmar. Naopak Dražicím narostla křídla, měly několik brejků, ale na skóre se už nic nezměnilo.

Osek byl v derby lepší na míči a měl nebezpečnější útoky. Junior se to snažil eliminovat bojovností. Ve vyrovnané partii měli první vážnější příležitost domácí. V 18. min. po rychle rozehraném trestném kopu Němečka po lajně na Noska, který svedl souboj s Křížkem, povedlo se mu přihrát před branku, ale obránce stačil před Máškou zachránit na roh. Za deset minut se hosté z první šance ujali vedení. Po špatné přihrávce od branky a nepovedeném odkopu potrestal domácí Jakub Říský. Po hodině hlavičkoval nebezpečně Šimek. Nádhernou Hochovu střelu z trestňáku bravurně vyrazil Lízal. V době závěrečného finiše domácích o vyrovnání přišla další individuální chyba v zadních řadách, které využil David Říský.

Nedělní duel Olešník - S. Ústí byl odložen pro pozitivní nález u domácího hráče. Podruhé nehrálo ani táborské béčko, které mělo hostit Č. Krumlov.

VÝSLEDKY 4. KOLA KP


FK Lažiště - TJ Jiskra Třeboň 1:1 (1:0)

Góly: 31. D. Sedláček - 71. Hromádka.

FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Protivín 3:2 (1:0)

Góly: 21. a 48. Houska, 82. Štos - 67. a 88. J. Vorel.

TJ Blatná - SK Rudolfov 2:1 (0:1)

Góly: 53. Prokopec, 86. Kubiš - 12. Sládek. ČK: 0:1 (3. Dvořák).

SK SIKO Čimelice - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (0:1)

Góly: 58. Pšenička, 89. Bednařík – 36. Hadáček.

SK Jankov - TJ Dražice 0:1 (0:1)

Góly: 71. J. Štecher.

FK Junior Strakonice - TJ Osek 0:2 (0:1)

Góly: 27. J. Říský, 85. D. Říský.


Odloženo

FC MAS Táborsko B - FK Slavoj Č. Krumlov

FK Olešník - Sokol Sezimovo Ústí

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák
 


 
Reklama