Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 15. kole KP

 
pátek, 11. září 2020, 16:13

Jihočeský kraj - Koronavirus řádí nejen v I. B třídě (Sedlec, D. Dvořiště). Objevil se i v mužstvu Táborska a duel jeho rezervního týmu s Milevskem je prvním odloženým zápasem tohoto ročníku KP. Ve středečním předehrávaném 15. kole se rozstříleli fotbalisté Strakonic a zejména jejich stoper Ondřej Šimek, jenž dosáhl na hattrick. Asi největším překvapením kola je vysoký počet inkasovaných gólů a porážka Jankova v Čimelicích. Hráče SIKA popíchl tip olešnického Lukáše Dudka v naší tipovačce, což nejlépe demonstrovali na trávníku. Vedoucí Český Krumlov v duelu s Rudolfovem prodloužil vítěznou sérii gólem v poslední minutě.

Výsledky 15. kola krajského přeboru


TJ Blatná - FK Protivín 1:5 (0:3)

Góly: 57. Kubiš - 8. J. Vorel, 15. Bečvář, 36. (pen.) a 71. Z. Vorel, 88. Kasík. Rozhodčí: Brom - Votava, Talíř. Delegát: J. Pečenka. ŽK: 4:0 (Kubiš, Mišiak, Benedikt, Hrádek). Diváků: 200.

Blatná: Chlanda - Bláha, Benedikt, Rozhoň (80. Fiřt), Machovský (55. Hrádek) – Říha (60. Prokopec), Hlaváč, Zahrádka, Mišiak, Kubiš – Šimůnek (46. Sýkora). Trenér: Brabec.

Protivín: Hanus – Mikeš, Vojta, Uhlík, Zach – Kvasnička (56. Kasík), Bečvář, Vorel Z., Hrachovec (70. Vojík) – Říha (60. Janda), Vorel J. Trenér: Říha.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým.

Václav Palivec (asistent trenéra Blatné): „Z naší strany to byl další zápas na ručník. Nevím, co mám hodnodit, když se nám vůbec nic nedařilo. Zamíchali jsme posty v sestavě a nebylo to nic platné. Ve 13. minutě už jsme prohrávali 0:2. Hosté podali sympatický výkon a vyhráli zaslouženě.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Od začátku jsme chtěli na domácí vlétnout a diktovat tempo hry. A to se nám díky rychlým dvěma gólům povedlo. Když jsme do přestávky zvýšili na rozdíl tří branek, mohlo se zdát rozhodnuto. Jenomže po deseti minutách druhého dějství se domácím podařilo snížit a obraz hry se změnil. Domácí vrhli všechny síly do ofenzívy, my jsme znervózněli a byl z toho takový neurovnaný boj. Nám se naštěstí podařilo přidat další dvě branky a po zásluze vyhrát.“


FK Lažiště - TJ Dražice 3:3 (2:1)

Góly: 37. Kupka, 44. a 46. Vokatý - 5. a 80. M. Stuchlík, 72. Pinc. Rozhodčí: Albert - Izugrafov, Kollmann. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:1 (Trnka, Hušek – L. Stuchlík). Diváků: 40.

Lažiště: Trnka – Macek, Kupka, Bízek (77. Hrbek), D. Sedláček – M. Sedláček, Hušek (55. Jaroslav Rauscher), Volmut (60. Jakub Rauscher), Makoš - Bednár, Vokatý. Trenér: Raušer.

Dražice: Chylík – Bareš, Hojdar, Hořejší, Studenovský – L. Stuchlík, Novotný, J. Štecher, Pinc, Holub – M. Stuchlík. Trenér: Hořejší.

Nejlepší hráči: Vokatý, Kupka – M. Stuchlík, Pinc, celý tým.

Josef Raušer (trenér Lažiště): „Zápas jsme nezvládli. V utkání jsme opět opět měli dvě špatné pasáže, a to prvních deset a posledních dvacet minut zápasu, ve kterých hosté skórovali. Myslím, že závěr utkání, kdy jsme vedli o dvě branky, jsme měli sehrát takticky daleko lépe. Navíc jsme stoprocentně měli kopat penaltu. Rozhodčí ji ale neodpískal a remíza byla na světě. Náš výkon měl tentokrát k ideálu daleko. Chyběl pohyb a komunikace, a proto jsme přišli o dva body.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Do Lažiště nás cestovalo kvůli onemocnění některých hráčů pouze jedenáct statečných. Chybělo nám pět lidí ze základní sestavy, zatímco domácí byli až na Tobiáše kompletní. V úvodu nás podržel brankář Chylík a hned z protiútoku dal Matyáš Stuchlík náš vedoucí gól. Bohužel jsme nezvládli posledních patnáct minut první půle, kdy domácí nejprve vyrovnali a do šatny nám dali gól na 2:1. Ani začátek druhého poločasu nám nevyšel, když Vokatý se nádherně trefil do šibenice a bylo to 3:1. Zdálo se, že s tímto vývojem už nic neuděláme, ale v 70. minutě nám dal naději Pinc, který po samostatné akci snížil na rozdíl jedné branky. To nás nakoplo a deset minut před koncem se nám podařilo po rohu vyrovnat. Nakonec jsme zápas mohli v závěru i otočit v náš prospěch, myslím ale, že i s remízou můžeme být spokojeni.“


Sokol Sezimovo Ústí - TJ Osek 2:1 (2:0)

Góly: 38. Bouška, 41. (pen.) Škarda - 67. J. Říský. Rozhodčí: Ondřej - Přibyl, Němec. Delegát: Makovička. ŽK: 2:2 (Sedloň, Brůžek – Rybák, Čapek). Diváků: 100.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček, Škrábek, Brůžek – Podroužek, Holub - Bouška, Koníř, Škarda – Hoffmann (55. Irsa), Nikl (65. Petr Sazma). Trenér Šebek.

Osek: Chaluš - Kinkor, Krejčí, Carda, Rybák - Sigmund, J. Říský, Šrámek, Čapek (66. Hosnedl) - D. Říský, Brabec. Trenér: Voříšek.

Nejlepší hráči: Škarda, Holub - Sigmund, Šrámek.

Ladislav Šebek (trenér Sezimova Ústí): „Už jsme potřebovali nutně vyhrát, což se nám nakonec podařilo, ale nebylo to vůbec jednoduché. Už před zápasem jsme museli řešit složení obrany, protože se nám téměř celá rozpadla. Ale na to se nechci vymlouvat, protože ani Osek nepřijel kompletní. První poločas jsme měli pod kontrolou, dali jsme dva góly, a vypadalo to, že se nám nemůže nic stát. Ovšem ve druhém poločase jsme se zbytečně zatáhli, soupeř získal územní převahu, kterou vyjádřil gólem na 2:1. Poté jsme se nepochopitelně stáhli ještě víc a byli jsme až do konce pod neustálým tlakem. Se štěstím jsme však výhru uhájili.“

Jaroslav Voříšek (trenér Oseku): „Ve čtvrté minutě měl po chybě domácích v rozehrávce tutovku David Říský, jenže jeho pokus skončil mimo branku. V celkem vyrovnaném prvním poločase jsme v jeho závěru dvakrát školácky propadli u autové čáry. Nejprve nás domácí vybagovali a centrem na zadní tyč otevřeli skóre, za dvě minuty hasil průnik do šestnáctky penaltovým zákrokem Rybák. Po obrátce jsme ve snaze korigovat výsledek zvýšili aktivitu a zlepšili pohyb. V 67. minutě snížil po přihrávce Sigmunda Jakub Říský. Od této chvíle nás najednou bylo plné hřiště a domácí jsme dostali pod tlak. David Říský však trefil jen břevno a gólem neskončila ani slibná šance Hosnedla. Protože se hraje na góly a Ústečtí byli o jeden lepší, nezbývá mi, než jim pogratulovat k vítězství.“


FK Slavoj Č. Krumlov - SK Rudolfov 1:0 (0:0)

Gól: 90. Růžička. Rozhodčí: Peterka - Hladík, Lach. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:3 (Svoboda, Paráček, Kuna, Kabele – Sládek, Pouzar, Kocina). Diváků: 240.

Č. Krumlov: Beránek – Paráček, Kabele (90. Vnuk), Švec, Strapek - Svoboda, Vávra, Novák (46. Kordík), Kuna - Růžička, Tauber. Trenér: Domin.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hrbáč, Hajný, Prokeš – Janák (54. Keřka), Pouzar, Kocina, Vejvar, Sládek – Šindelář (89. Tušl). Trenér: Nárovec.

Nejlepší hráči: nehlášeno - celý tým.

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „V začátku jsme promarnili dvě šance během pěti minut. Potom jsme se přizpůsobili hře Rudolfova a fotbal šel na druhou kolej."

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Těžko se mi hodnotí zápas, který prohrajeme gólem v devadesáté minutě. V Krumlově jsme nastoupili se třemi vynucenými změnami v sestavě, avšak náš výkon to nepoznamenalo. Kluci beze zbytku dodrželi stanovenou taktiku, hráli velmi zodpovědně a disciplinovaně. Dobře jsme bránili a mimo dvou šancí v úvodu zápasu jsme Krumlov k ničemu vážnějšímu nepustili. V zápase se nám bohužel nedařily standardní situace, kterých jsme si překvapivě dokázali vytvořit docela hodně. Zápas tak rozhodla branka v poslední minutě, které však předcházel zcela jasný a evidentní faul na Radima Pouzara.“


FK Junior Strakonice - FK Olympie Týn n/Vlt. 5:1 (1:1)

Góly: 40., 76. a 89. (pen.) Šimek, 62. a 79. Máška - 14. Dvořák. Rozhodčí: Polák - Lepič, M. Pečenka. Delegát: Tupý. ŽK: 2:3 (Funda, Šimek – Houska, Dvořák, Dobal). Diváků: 156.

Strakonice: Lízal – Peroutka, Šimek, Říha, Němeček – Čapek, Funda – Novotný (35. Máška), Zoubek, Nosek (84. Petráň) – Hovorka (81. Šourek). Trenér: Cimrhanzl.

Týn: Vachuta - Boček, Dvořák (46. Procházka), Dobal (86. Červenka), Mravec - Vařil, Houska, Meidl (46. Šálený), Fischer (75. Šťastný) – Štos (80. Mezera), Stoklasa. Trenér: Mareš.

Nejlepší hráči: Šimek – nikdo.

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „V první půlhodině jsme hráli nervózně, nedařily se nám přihrávky a ve 14. minutě jsme inkasovali gól, kdy po našich zbytečných ztrátách balónu poslal Dvořák hosty do vedení. V 31. minutě zazdil tutovku hostí Fischer. To bylo ze strany Týna vše a od této chvíle jsme iniciativu převzali my. Ve 37. minutě měl Máška na noze vyrovnání, ale gólman byl proti. Pět minut před poločasovou pauzou však Šimek po trestném kopu Čapka hlavou vyrovnal na 1:1. Ve 43. minutě se dostal do šance Máška, ale zakončil vedle. Druhý poločas už byl zcela v naší režii. Vytvářeli jsme si jednu šanci za druhou a dokázali je i proměňovat. Ve 49. minutě po dlouhém autovém vhazování Čapka hlavičkoval Hovorka a brankář jen s velkou námahou balon vyrazil. V 54. minutě předvedli Nosek se Šimkem nejhezčí akci zápasu, gólem však neskončila. Šimek přihrál před branku Hovorkovi a ten přestřelil. Branka přišla v 62. minutě, když trestný kop zahrával Němeček a Máška nás hlavou poslal do vedení 2:1. V 76. minutě poslal centr do vápna Máška a o zakončení se postaral Šimek - 3:1. V 81. minutě předvedl Nosek individuální akci po křídle, poslal balon do vápna, kde přesně zakončil Máška na 4:1. V 89. minutě mladý Šourek zavedl balon až do vápna, kde byl faulován, a Šimek dal z penalty svůj třetí gól na konečných 5:1.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Do Strakonic jsme jeli s cílem bodovat. Myslím si, že jsme podle toho prvních dvacet minut hráli. Byli jsme lepší, dobře jsme kombinovali a po zásluze jsme šli do vedení. Kdybychom pokračovali v naší aktivitě a přidali druhou branku, zápas by se asi vyvíjel jinak. Naopak dvě minuty před přestávkou jsme inkasovali vyrovnávací branku. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že tady prohrát nemůžeme, ale opak byl pravdou. To, co jsme předvedli, nemělo s fotbalem nic společného. Byli jsme naprosto odevzdaným mužstvem a Strakonicím jsme výhru darovali. Měli bychom se zamyslet každý sám nad sebou, protože takhle to v krajském přeboru nepůjde. Citelně nám v defenzivě chyběl Lukáš Maxa.“


TJ Jiskra Třeboň - FK Olešník 0:1 (0:1)

Gól: 14. Toth. Rozhodčí: Žurek - Dunovský, Vican. Delegát: Eibl. ŽK: 5:4 (Hromádka, Průcha, Kubata, Vranovský, Týnavský – Nygmet 2, Nýdl, Lafata). ČK: 0:1 (87. Nygmet). Diváků: 450.

Třeboň: J. Skála – Schneider, Koktavý, Týnavský, Zavadil –  Matoušek, Kubata (89. Franěk), Hromádka, Vranovský (68. Pučejdl) – Průcha, P. Tůma. Trenér: P. Skála.

Olešník: Jirkal – Nýdl (74. Tomášek), Nygmet, Heller, Šíma – Miklík (89. M. Studnička), Nohava, Lafata, Pícha – Tóth, Bosnyak. Trenér: Chlumecký.

Nejlepší hráči: nehlášeno - Jirkal.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Olešník v čele s Davidem Lafatou a Pavlem Nohavou potvrdil svoji kvalitu a již ve 14. minutě se ujal vedení. Také my jsme měli brankové příležitosti, ale nepodařilo se nám je proměnit. Dorazila pěkná návštěva a celkově mělo utkání dobrou úroveň. Škoda, že jsme nezískali aspoň bod.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Věděli jsme, že nás v Třeboni nečeká lehký zápas, protože domácí mají mladý a běhavý tým. Prvních dvacet minut jsme byli lepší a zaslouženě dali vedoucí gól. Pak měla navrch rychlejší a důraznější Třeboň a nás podržel brankář Jirkal. Druhá půle byla vyrovnaná a obě mužstva si vypracovala po jedné tutové příležitosti. Celkově jsme byli o ten jeden gól lepší.“


SK SIKO Čimelice - SK Jankov 6:1 (4:0)

Góly: 5. a 29. Petřík, 13. Varhan, 23. Rambous, 69. Hegenbart, 81. Jizba - 86. Hüttner. Rozhodčí: Lovětínský - Toucha, Žemlička. Delegát: Vrchota. ŽK: 2:1 (Viták, Převrátil – Honner). Diváků: 120.

Čimelice: Pícha – Viták (75. Pšenička), Listopad, Bednařík, Rambous – Nekl, Maršík - Smetana, Hegenbart, Varhan (15. Převrátil, 78. Dubský) – Petřík (78. Jizba). Trenér: Smrčina.

Jankov: Havlíček - Fajtl (46. Jirkovský), Lošek, Honner (74. Kotnauer), Beránek - Lovička, Kollár, Kroneisl (59. Hüttner), Klíma - Benda, Popelka. Trenér: Kadlec.

Nejlepší hráči: Petřík, Nekl, Rambous, Viták – Kollár.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Povedl se nám vstup do utkání, a musím říct, že jsme byli na začátku i poměrně efektivní. Prvních třicet minut jsme hráli podle našich představ. Ve zbytku poločasu, kdy jsme mohli hrát v klidu, jsme zbytečně nakopávali míče a nebylo moc na co koukat. Druhý poločas byl z naší strany zase kvalitní a kromě územní převahy a gólů jsme si vytvořili i další šance. Kluky musím pochválit za přístup, důraz a chuť hrát. Ze střídačky se na to hezky dívalo. Zvlášť náš přechod do útoku po zisku míče byl díky rychlosti ofenzivních hráčů a podpoře aktivních beků pro soupeře nepříjemný. Celá kabina by zároveň chtěla poděkovat Lukáši Dudkovi, protože jeho komentář k tipu na výsledek nás zdravě naštval, a chtěli jsme mu ukázat, jak neodhadl, co v našem týmu je.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Náš špatný vstup do utkání určil celkový ráz příštích devadesáti minut. Domácí na nás nastoupili velmi aktivně a po třinácti minutách jsme prohrávali už o dvě branky. V tomto utkání jsme nebyli vůbec důstojným soupeřem a na naší hře nelze shledat jakákoliv pozitiva. Jednoduše se tentokrát nebylo čeho chytit. Domácí si utkání užili a s přehledem došli k vítězství.“


FC MAS Táborsko B - FC ZVVZ Milevsko odloženo

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle