Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lažiště promarnily dvougólový náskok, s Dražicemi remizovaly 3:3

 
pátek, 11. září 2020, 12:35

Lažiště - V předehrávaném vloženém 15. kole přivítaly Lažiště tým Dražic. Obě mužstva posílena vítězstvím z minulého kola chtěla přidat nějaký bodík do tabulky. Hosté přijeli bez několika stabilních hráčů (Veselý, D. Štecher, Šimák, Baka, Mareš) a s Horkou, jediným náhradníkem, pouze na lavičce. Domácím chyběl zkušený Tobiáš, zraněný Linhart a Holub. Kvůli těmto absencím byli domácí mírným favoritem.

První střelu na branku zkušeného Chylíka vyslal již ve 2. minutě Volmut. Zkušený dražický brankář si ale nadvakrát poradil. Hosté nastoupili s obrannou taktikou s tím, že se budou snažit využívat rychlé brejky. To se jim také hned při první možnosti podařilo. Po dlouhém nákopu za obranu se brankář Trnka nedohodl se stopery, čehož využil rychlonohý M. Stuchlík. Pláchl domácí obraně a nadvakrát překonal domácího gólmana. To byl pro domácí šok, ze kterého se dlouho vzpamatovávali a vůbec se nemohli dostat do tempa.

Ve 25. minutě mohli skórovat po dalším brejku opět hosté. Dlouhý balon doběhl M. Stuchlík a odcentroval před branku. Odražený míč se k němu vrátil, aby z dobré pozice ho vychytal Trnka. V poslední čtvrthodince prvního poločasu začali domácí trochu hrát. Ve 35. minutě si na dlouhý pas Kupky naběhl M. Sedláček, ve vápně byl sražen, ale jediný ze všech přítomných, kdo faul neviděl, byl k domácí smůle hlavní rozhodčí Albert. Místo penalty se kopal odkop od hostující branky.

Hned za dvě minuty ale domácí srovnali. První Volmutův roh obrana hostí ještě odvrátila, ale z toho druhého již udeřilo. Na centr Volmuta si naskočil stoper Kupka a svou premiérovou brankou v lažišťském dresu vyrovnal. Ve 40. minutě uvolnil Macek D. Sedláčka, ale jeho pěknou střelu vyrazil Chylík na roh. Do šaten šli přece jenom nakonec spokojenější domácí. Ve 44. minutě si na levé straně narazil Volmut s M. Sedláčkem, ideálním centrem našel Vokatého, který se trefil z voleje ideálně a potvrdil tak střeleckou formu z minulého kola. Ihned po rozehrávce sudí první poločas ukončil.

Závěrečná půlhodina patřila Dražicím

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Dlouhý nákop prodloužil hlavou Macek na Vokatého, který pěknou křižnou ranou do pravého horního rohu překonal bezmocného Chylíka. V tuto chvíli se zdálo, že je rozhodnuto. Hosté se dostávali na polovinu domácích pouze sporadicky a nevypadalo to na nějakou zápletku. Opak byl ale pravdou. Ještě před tím, než domácí úplně přestali hrát, mohli rozhodnout. Po pěkné akci Vokatého s Bednárem se ocitl ve vyložené šanci Volmut, ale Chylík ho vychytal.

Potom se domácí ze hřiště úplně vytratili a přenechali iniciativu hostům. V 62. minutě přišlo první varování, kdy si na centr naskočil Hojdar, ale Trnka se zaskvěl skvělým zákrokem a domácí ještě v tuto chvíli podržel. Za deset minut bylo už ale sníženo. Na polovině hřiště si převzal od L. Stuchlíka balon Pinc, aby s ním doběhl až před brankáře Trnku a pohodlně skóroval. Domácí obrana se mu neuvěřitelně rozestoupila a tím mu práci značně usnadnila.

V 80. minutě bylo vyrovnáno. Po další chybě domácí obrany postupoval sám na branku M. Stuchlík, ale jeho křižnou střelu vyrazil Trnka na roh. Z následného rohu si na zadní tyč naběhl opět M. Stuchlík a nikým nehlídaný pohodlně skóroval. V závěru utkání mohly oba týmy rozhodnout ve svůj prospěch, ale střely Vokatého a na druhé straně M. Stuchlíka z dobrých pozic byly hodně nepřesné. Nakonec skončilo podprůměrné utkání zaslouženou remízou. Hostům stačila k získání bodu pouze bojovnost. Domácí po mdlém výkonu odcházeli z utkání hodně zklamaní, ale výpadek od šedesáté minuty již v druhém zápasu po sobě se jim tentokrát zle nevyplatil.

Z hostujícího týmu lze vyzdvihnout výkon stopera Hojdara, který velmi dobře organizoval hostující obranu, a střelce dvou branek M. Stuchlíka, který svou rychlostí dělal domácím velké problémy. U domácích tentokrát moc chvály být ani nemůže.

V příštím kole zajíždějí Dražičtí do Jankova, Lažiště se budou chtít v sobotu dopoledne rehabilitovat v zápase s Třeboní.

FK Lažiště – TJ Dražice 3:3 (2:1)

Branka: 44. a 46. Vokatý, 37. Kupka – 5. a 80. M. Stuchlík, 72. Pinc. Rozhodčí: Albert – Izugrafov, Kollmann. DFA: Urban. ŽK: 2:1 (Hušek, Trnka – L. Stuchlík). Diváků: 40.

Lažiště: Trnka – Macek, Kupka, Bízek (77. Hrbek), D. Sedláček – Bednár, Hušek (55. Jar. Rauscher), Volmut (60. Jak. Rauscher), Makoš, M. Sedláček – Vokatý. Trenér: Raušer.

Dražice: Chylík – Bareš, Hojdar, Hořejší, Studenovský – L. Stuchlík, Novotný, J. Štecher, Pinc, Holub – M. Stuchlík. Trenér: Hořejší.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama