Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jankov schytal výprask v Čimelicích, Strakonice po přestávce přehrály Týn

 
středa, 9. září 2020, 21:04

Jihočeský kraj – Krajský přebor pokračoval uprostřed týdne předehrávkou 15. kola. Překvapením je debakl Jankova v Čimelicích, které se stávají pohromou favoritů. Dražice v oslabené sestavě dokázaly smazat v Lažištích dvougólové manko a vydřít bod. Nejhubenější výhry si připsali na konto favorité Olešník a Č. Krumlov. Strakonice po změně stran držely taktovku v rukou a s Týnem slavily nejvýraznější vítězství od postupu do kraje.

Dopoledne přistálo do naší redakční pošty tiskové prohlášení FC MAS Táborsko, že se v klubu objevilo onemocnění COVID-19. Vliv má i na amatérský krajský přebor. Byť desatero vydané FAČR jasně říká, že klub má odehrát zápas třeba i s dorostem, středeční zápas táborského B-týmu s Milevskem byl odložen. A možná bude i ten další. „Podle výsledků testů u zbytku týmu uvidíme, jak se vyhodnotí situace směrem k utkání krajského přeboru s Českým Krumlovem v sobotu na Soukeníku. Druholigový zápas A-týmu s FC Slavoj Vyšehrad je taktéž odložen, jelikož tým soupeře byl celý přesunut do karantény,“ informoval Josef Holub, ředitel klubu.

Dražice přijely do Lažišť bez pěti hráčů základní sestavy. Chyběl veterán Veselý, poprvé nastoupil hrající trenér Hořejší. Hned z prvního brejku Dražice skórovaly, když se nadvakrát prosadil M. Stuchlík. Až v závěru poločasu začali domácí trochu hrát. Nejdříve sudí nepískl jasnou penaltu na M. Sedláčka, aby vzápětí po rohu Volmuta dal hlavou na 1:1 Kupka. V závěru poločasu se ještě po centru Volmuta trefil z voleje Vokatý. Hned na začátku druhé půle zvýšil Vokatý na 3:1. Domácí potom přestali úplně hrát a hosté trestali. Nejprve z brejku snížili Pincem a po rohu na zadní tyči vyrovnal M. Stuchlík. Podprůměrné utkání skončilo zaslouženou remízou. Lažiště podaly na domácím hřišti nejslabší výkon za poslední roky.

V první třicetiminutovce byla na Strakonických znát velká nervozita, která vyvrcholila ve 14. minutě po dvojnásobné ztrátě míče, kterou potrestal týnský Dvořák. Ještě ve 31. minutě zazdil tutovku hostí novic Fischer (34). Olympie pak vyklidila pole a od té chvíle se hrálo v režii Junioru. Pět minut před pauzou vyrovnal hlavou Šimek a po hodině opět ze vzduchu po trestném kopu zvrátil stav Máška. V poslední čtvrthodině dorazili zdecimovanou obranu nováčka Máška se Šimkem, který z penalty za faul na mladíka Šourka završil hattrick.

Protivín se rehabilitoval za dvě předchozí porážky v Blatné. Za třemi body nakročil už po osmi minutách, kdy Jaromír Vorel po souboji s brankářem Chlandou pohotově dorážel zblízka do sítě. Rozhodčí však chybně připsali první gól vedle stojícímu Říhovi… V 15. minutě zvýšil Bečvář a klid dodal proměnnou penaltou Zbyněk Vorel. Po hodině naskočil do hry protivínský exligista Petr Janda. Bývalý hrající trenér Čížové měl odehrát jaro právě v Blatné, ale koronavirus byl proti. Posila z Písku David Kubiš (jako jeden z mála hráčů hrál v KP už na konci 90. let!) se dočkal ve druhé půli prvního gólu v Blatné, ale Protivín žádné drama nepřipustil a vítězství ještě pojistil dvěma góly Zbyňka Vorla a střídajícího Kasíka.

Vedoucímu Č. Krumlovu se těžko hraje do plných a platilo i v utkání s dobře bránícím Rudolfovem. Očekávaný debakl se nekonal, hosté sahali v podzámčí po překvapivé bezgólové remíze. Několikrát dokonce hrozili standardkami. Když už to vypadalo, že závěrečný tlak Slavoje ustojí, odražený míč se na hranici vápna dostal k Davidu Růžičkovi, který po souboji s Pouzarem (dlouho zůstal ležet na zemi a byl ošetřován) zamířil přesně do branky a trefil se i ve čtvrtém střetnutí sezony.

Olešník povzbuzen prvním nulou na kontě a tříbodovým ziskem z Týna zajížděl do Třeboně, která nastoupila potřetí ve stejné základní sestavě. S mladým mužstvem Jiskry to poslední mistr kraje neměl jednoduché a hubené vítězství si musel hlídat až do konce, kdy odvracel několik standardek domácích. Sudí Žurek (útočník Strunkovic) kartami před rekordní návštěvou nešetřil. Rozdal jich celkem devět, dvě žluté a červenou viděl Nygmet, pro něhož skončilo utkání o pár minut dříve. Jediná gólová akce se zrodila ve 14. minutě, kdy Toth vybídl do křídla rychlého Bosnyaka a posila z Lomu poslala střílený centr před Skálovu branku, míč se štěstím skončil před osamoceným Jakubem Tothem, který zblízka neměl potíže skórovat.

Poslední zápas nedohrané minulé sezony odehrály mezi sebou sezimovoústecký Sokol a Osek. Skončilo vítězstvím klubu z táborského okresu 2:1. Shodný výsledek se opakoval i v předehrávce letošního 15. kola. Svěřenci Ladislava Šebka dokonale zvládli závěr prvního poločasu, v němž v rozmezí tří minut šli do dvougólového trháku. Bouška poslal odražený míč po centru přesně za Chalušova záda a pak Rybák strhl ve vápně k zemi pronikajícího Škardu a ten sám penaltu bezpečně proměnil. Osek v polovině druhého dějství snížil Jakubem Říským a utkání bylo na vážkách až do konce.

Na rekordní výsledek došlo v Čimelicích. Domácí SIKO vrátilo Jankovu poslední listopadovou domácí porážku 2:4 i s úroky. Půltuctovou kanonádu odšpuntoval už v 5. minutě expísecký Petřík (předloni hostoval v Olešníku), když dorážel po nedůrazu soupeřovy obrany. Varhan tečovanou ranou z hranice šestnáctky zvýšil a krátce za sebou se prosadili stále nepostradatelný čtyřicátník Rambous a znovu Petřík. Za necelou půlhodinu byl stav 4:0! Do té doby neporažený Jankov byl k nepoznání, dá se říct, že se pouze zúčastnil. Hořkou premiéru měl v jankovské brance novic Havlíček, který přišel minulou neděli z Roudného. Na půltucet završili kapitán Hegenbart a Jizba. Čimelický brankář Václav Pícha (hostuje z Písku) přišel o čisté konto v závěru po Hüttnerově střele.

Výsledky předehrávky 15. kola KP


TJ Blatná - FK Protivín 1:5 (0:3)

Góly: 57. Kubiš - 8. J. Vorel, 15. Bečvář, 36. (pen.) a 71. Z. Vorel, 88. Kasík.

FK Lažiště - TJ Dražice 3:3 (2:1)

Góly: 37. Kupka, 44. a 46. Vokatý - 5. a 80. M. Stuchlík, 72. Pinc.

Sokol Sezimovo Ústí - TJ Osek 2:1 (2:0)

Góly: 38. Bouška, 41. (pen.) Škarda - 67. J. Říský.

FK Slavoj Č. Krumlov - SK Rudolfov 1:0 (0:0)

Gól: 90. Růžička.

FK Junior Strakonice - FK Olympie Týn n/Vlt. 5:1 (1:1)

Góly: 40., 76. a 89. (pen.) Šimek, 62. a 79. Máška - 14. Dvořák.

TJ Jiskra Třeboň - FK Olešník 0:1 (0:1)

Gól: 14. Toth. ČK: 0:1 (87. Nygmet).

SK SIKO Čimelice - SK Jankov 6:1 (4:0)

Góly: 5. a 29. Petřík, 13. Varhan, 23. Rambous, 69. Hegenbart, 81. Jizba - 86. Hüttner.

FC MAS Táborsko B - FC ZVVZ Milevsko odloženo

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle