Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 3. kole KP

 
středa, 9. září 2020, 09:11

Jihočeský kraj – Po třetím kole přeboru kraje jsou nahoře tři celky bez ztráty, na konci zase dva bez jediného bodu. Tahákem bylo derby Oseka s Blatnou, v němž poprvé nastoupil v domácí brance Zdeněk Křížek a těšilo se největší návštěvě. Na venkovních hřištích se střelecky dařilo triu Olešník, Lažiště a Jankov, které nastřílelo shodně po čtyřech gólech.

Výsledky 3. kola krajského přeboru


TJ Dražice – SK SIKO Čimelice 1:0 (1:0)

Gól: 22. L. Stuchlík. Rozhodčí: Němec - Dunovský, Kaštánek. Delegát: Brož. ŽK: 0:3 (Listopad, Maršík, Smetana). Diváků: 130.

Dražice: Chylík – Novotný (77. Böhm), Horka, Hojdar, D. Štecher - Pinc, Šimák, J. Štecher, Studenovský - L. Stuchlík (90. Holub), M. Stuchlík (90. Hořejší). Hrající trenér Hořejší.

Čimelice: Pícha – Pšenička, Listopad, Bednařík, Viták – Petřík, Nekl, Maršík, Varhan – Káš (60. Rambous), Smetana. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: L. Stuchlík, Pinc, Horka, celý tým - Maršík, Smetana, Rambous, Viták.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Čimelicím patřil začátek zápasu, kdy zahrozily Neklem, Smetanou a Varhanem. Zhruba od patnácté minuty jsme hru vyrovnali a hned se mohl prosadit Šimák, když si naběhl na dlouhý pas, obhodil si gólmana a jen těsně minul bránu. Po další akci už se měnilo skóre. Střelu Pince hostující brankář jen vyrazil a na dorážku Lukáše Stuchlíka už nestačil. Na začátku druhé části mohl nejdříve navýšit skóre hlavou Hojdar, mířil ale těsně vedle, stejně jako o chvíli později Jiří Štecher. Hosté měli sice častěji míč na kopačkách, ale ani Smetana s Rambousem se dvakrát neprosadili. Závěr byl bojovný a dramatický, důležité tři body jsme ale proti kvalitnímu soupeři nakonec vybojovali.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Vstup do zápasu jsme měli dobrý. Prvních patnáct minut se nám dařila kombinace a vytvořili jsme si dobré šance Maršíkem a Varhanem. Pak jsme ale z ničeho nic začali pouze nakopávat míče. A právě vzdušné souboje a silový fotbal domácím vyhovovaly. Zbývajících třicet minut prvního poločasu jsme hráli špatně a po zásluze jsme také inkasovali. Po menší bouřce v kabině jsme vstoupili do druhé půle dobře, začali jsme kombinovat po zemi a podařilo se nám dostat domácí pod tlak. Druhý poločas jsme hráli převážně na půlce Dražic a vytvořili si tři vyložené šance. Myslím, že za předvedený výkon v poslední půlhodině jsme si zasloužili bodovat, ale hraje se na góly a naše produktivita byla špatná.“


FC ZVVZ Milevsko – FK Junior Strakonice 3:0 (2:0)

Góly: 17. a 22. (pen.) Barda, 83. Kutil. Rozhodčí: Izugrafov - Peterka, Mach. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:3 (Vakoč – Říha, Funda, Hovorka). Diváků: 73.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Marvan, Málek – Süsmilich (69. M. Novotný), Souček, Barda, Přibyl (72. P. Novotný) – Hadáček (87. Mácha), Sedláček (63. Kutil). Trenér: Strnad.

Strakonice: Lízal – Peroutka, Říha, Šimek, M. Kostka – T. Zelenka, Čapek - Petráň (55. Nosek) Funda (83. Doležal), Němeček – Hovorka (85. Máška). Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráč: Vakoč, Marvan – Říha.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Stále nehrajeme v optimální sestavě a musíme improvizovat. Nicméně to k fotbalu patří a v domácím zápase proti Strakonicím jsme hlavně v prvním poločase byly pány na hřišti. Soupeř neohrozil za celý poločas naší svatyni a Dvořák byl prakticky bez práce. Po dvou brankách Bardy jsme vedli o dva góly a další šance jsme nevyužili. O to víc mě trochu mrzí druhá půle, kdy nám přestala hrát záložní řada a nepodrželi jsme míč. Přizpůsobili jsme se hře Strakonic a tím je dostali do hry. Uklidnění přinesl až třetí gól střídajícího Kutila, který rozhodl. Teď nás čekají dva zápasy venku, a my uvidíme, jak poskládáme sestavu.“

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „V Milevsku jsme pomýšleli na zisk bodů, ale brzy bylo jasné, že žádný nezískáme. V prvním poločase měli domácí převahu. První ostrou střelu na naši branku vyslal z dvaceti metrů Vakoč, kterou Lízal vyrazil na rohový kop. Po něm se zrodila první branka, když balon propadl na zadní tyč a Barda nekompromisně pod břevno skóroval. Ve dvacáté minutě jsme inkasovali podruhé. Po rohovém kopu zablokoval střelu Bardy Čapek rukou a penaltu sám Barda proměnil. My jsme za celý poločas bránu Milevska neohrozili. Druhý poločas jsme začali odvážněji a první gólovku měl na kopačce po dobrém centru Čapka do vápna Hovorka, ale obránce jeho zakončení zablokoval. Další možnost přišla v 69. minutě po dobře zahraném trestném kopu Fundy, v dobré pozici ale Němeček nedokázal zakončit. V 83. minutě, kdy náš tlak vrcholil, přišel ze strany lehký centr do našeho vápna, Lízalovi balon vypadl a Kutil zvýšil ze snadné dorážky na 3:0. V 89. minutě ještě Nosek výborně přešel přes dva hráče do vápna, zvolil přízemní prudkou přihrávku podél celé branky, Čapkovu střelu však obránce zastavil na brankové čáře."


TJ Osek – TJ Blatná 4:1 (0:0)

Góly: 51. D. Říský, 65. a 70. J. Říský, 77. Kinkor - 84. Zahrádka. Rozhodčí: Panský - Polák, Ondřej. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (Gondek, Rybák – Kubiš, Sýkora). Diváků: 350.

Osek: Křížek - Kinkor, Gondek, Rybák, Blatský (50. Čapek) - Brabec, Hoch, Šrámek, Sigmund - J. Říský (87. Kuneš), D. Říský (80. Lávička). Trenér: Voříšek.

Blatná: Chlanda - Sýkora, Rozhoň, Benedikt, Bláha - Říha (74. Hrádek), Prokopec (65. Machovský), Kubiš, Zahrádka, Mišiak - Šimůnek (74. Král). Trenér Brabec.

Nejlepší hráči: Sigmund, Kinkor, celý tým - nikdo.

Jaroslav Voříšek (trenér Oseku): „V očekávaném derby před početnou diváckou kulisou jsme si od úvodního hvizdu vytvořili převahu, ale Chlandova branka jakoby byla zakletá. Asi největší tutovku spálil Jakub Říský, který hned v páté minutě netrefil zblízka zcela odkrytou branku. Na druhé straně jsme museli být na pozoru při brejkových nábězích Blatenských. Klid do našich řad vnesl až v 51. minutě David Říský. Ten se prosmýkl mezi bránící čtveřicí a přidal neuvěřitelné zakončení šajtlí. V rozmezí 64. až 77. minuty jsme přidali další tři branky, když se dvakrát trefil Jakub Říský, a po Čapkově posunutí proměnil samostatný únik chladnokrevně Kinkor. V těchto fázích hry jsme předváděli hezké fotbalové momenty, které se divákům musely líbit. V závěru jsme ztratili koncentraci a umožnili jsme Blatné snížit na konečných 4:1. Díky výkonu hlavně ve druhém poločasu jsme zvítězili zaslouženě.“

Václav Palivec (asistent trenéra Blatné): „V první půli jsme udrželi bezbrankový stav, avšak domácí hráli častěji na naší polovině a měli i několik šancí ke vstřelení branky. Naopak jejich brankář Křížek byl bez práce. Hned na začátku druhé půle jsme bohužel inkasovali. Ve druhém poločase jsme si v útoku počínali aktivněji, ale dostali jsme tři branky. Za zmínku stojí naše vyrovnávací regulérní branka Kubiše na 1:1, která však nebyla uznána, a likvidační faul na našeho kapitána těsně před koncem, za který vyfasoval domácí hráč žlutou kartu. Musím konstatovat, že domácí vyhráli zaslouženě, i když nevím, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby byl vyrovnávací gól Kubiše uznán. Blahopřejí domácímu trenérovi Voříškovi, mému bývalému svěřenci ve Svéradicích, kde jsme hráli ČFL.“


FK Olympie Týn n/Vlt. – FK Olešník 0:4 (0:4)

Góly: 17. Pícha, 19. Lafata, 26. a 29. Bosnyak. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Žurek. Delegát: Štuk. ŽK: 1:0 (Dobal). Diváků: 234.

Týn: Vachuta – Dvořák (46. Stoklasa), Mich. Šálený, Vařil, Meidl – Maxa, Mravec (73. Mezera), Dobal (83. Červenka), Boček – Houska, Štos. Trenér Mareš.

Olešník: Jirkal - Nýdl (72. M. Studnička), Nygmet (72. Rožboud), Heller, Šíma - Pícha (78. Kalášek), Nohava, Lafata, Miklík - Toth (72. Tressl), Bosnyak. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: nikdo - Nygmet, Heller, Lafata, Bosnyak.

Václav Mareš (trenér Týna): „Zápas se mi nehodnotí dobře. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého a to se také potvrdilo. Mrzí mě, že se celý týden na něco připravujeme, řekneme si, že si to nebudeme proti tak silnému soupeři komplikovat a během dvaceti minut uděláme na našem velkém vápně čtyři hrubé chyby a všechno je jinak. Mužstvo, jako je Olešník, to dokáže potrestat. V tu chvíli jsme byli na ručník. Do druhé půle jsme šli s cílem zápas důstojně dohrát a to je asi jediné pozitivum, které se nám podařilo. Hostům chci pogratulovat k zaslouženému vítězství."

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Derby v Týně jsme zvládli na výbornou, hlavně v prvním poločase. I když první šanci hned na začátku měl domácí Vláďa Dobal, ale neproměnil ji. Poté jsme začali hrát my a velmi dobrým pohybem jsme donutili domácí k chybám a v koncovce jsme byli oproti předešlým zápasům produktivní. Postupně se trefili Pícha, Lafata a dvakrát nový muž týmu Jarda Bosnyak. Ve druhém poločase zkoušela Olympie s výsledkem něco udělat, ale už jsme si to pohlídali. Představoval jsem si však, že utkání dohrajeme lépe. Nejspíše se projevilo uspokojení z prvního poločasu. Potřebovali jsme už bodovat. Velká spokojenost panuje s nulou vzadu. Teď je třeba připravit se na Třeboň.“


FK Slavoj Č. Krumlov - Sokol Sezimovo Ústí 3:0 (1:0)

Góly: 3. Svoboda, 50. Růžička, 53. Tauber. Rozhodčí: Votava - Brom, Krčín. Delegát: Kučera. ŽK: 2:4 (Kuna 2 – Hoffmann, Irsa, Holub, Škarda). ČK: 1:0 (79. Kuna). Diváků: 120.

Č. Krumlov: Trnka - Švec, Kabele, Kuna – Strapek (75. Filip), Svoboda (89. Šára), Tůma (65. Kordík), Vávra, Novák - Tauber, Růžička (89. Paráček). Trenér Domin.

S. Ústí: Sedloň - Škrábek, Škarda, Říha, Brůžek – Bartáček (76. Sazma Petr), Holub (83. Hladík), Podroužek (58. Bouška), Hoffmann – Koníř - Irsa (70. Nikl). Trenér Šebek.

Nejlepší hráči: Kabele, Novák - Škarda, Hoffmann.

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Každý soupeř, který přijede do Krumlova, hraje ze zajištěné obrany a podniká rychlé protiútoky. Nám nepomohl ani vstřelený gól hned na začátku. Celý první poločas jsme se nemohli dostat do hry, protože nám chyběl pohyb a rychlejší přihrávka. Ve druhém poločase soupeř otevřel obranu a to nám stačilo, abychom utkání rozhodli.“

Ladislav Šebek (trenér Sezimova Ústí): „Podle mě je Český Krumlov hlavním favoritem na vítězství v krajském přeboru. Tento tým jsem favorizoval již před začátkem soutěže a dneska to potvrdil. O to víc si cením výkonu svých kluků, kteří rozhodně nepropadli. Pro nás se lámal chleba na začátku druhé půle, kdy jsme nastřelili druhou tyčku v zápase, pak jsme hned vzápětí nedali samostatný únik a okamžitě poté jsme dostali góly na 2:0 a 3:0. Rázem bylo po naději na dobrý výsledek. V zápase měl Krumlov samozřejmě šance, ale já si cením toho, že i my jsme si proti tak kvalitnímu týmu dokázali příležitosti ke skórování připravit. Bohužel nám ale nepřálo štěstí, když jsme dvakrát trefili tyč. Škoda, že jsme nezachovali větší klid v koncovce.“


SK Rudolfov – FK Lažiště 2:4 (0:3)

Góly: 68. a 88. Pouzar - 21. a 45. Vokatý, 42. M. Sedláček, 50. (pen.) Linhart. Rozhodčí: Ondřej - Krauskopf, Izugrafov. Delegát: Němeček. ŽK: 2:1 (Hrbáče, Pouzar – Jar. Rauscher). Diváků: 80.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hrbáč, Hajný, Prokeš – Pouzar, Kovačičín (46. Kocina), Sládek, Hanzal (74. Kryeziu), Peiger (59. Vejvar) – Šindelář. Trenér Nárovec.

Lažiště: Trnka – Dom. Sedláček, Kupka, Bízek (54. Hušek), Jar. Rauscher – Mar. Sedláček, Makoš, Vokatý (54. Volmut), Macek, Bednár (77. Hrbek) – Linhart (53. Jak. Rauscher). Trenér: Raušer.

Nejlepší hráči: Pouzar, Šindelář - Bízek, Kupka, Vokatý, Makoš.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „O naší porážce rozhodl náš velmi špatný výkon v prvním poločase. Po neproměněné šanci v úvodu převzali iniciativu hosté, které ve 21. minutě dostal do vedení po pěkné akci Vokatý. Za pár okamžiků jsme mohli vyrovnat, ale Prokeš ve vyložené šanci trefil pouze tyč. Závěr první půle jsme totálně nezvládli a během pěti minut jsme inkasovali další dvě branky. Když Lažiště v 50. minutě zvýšilo z penalty na 4:0, vypadalo to na debakl. Hráče chci tentokrát pochválit za to, že nerezignovali a i za tohoto nepříznivého stavu se snažili se zápasem ještě něco udělat. Vypracovali jsme si několik šancí, nastřelili další tyč, ale dvěma góly Radima Pouzara jsme stačili pouze zkorigovat na konečných 2:4. Lažiště se u nás prezentovalo velmi dobrým výkonem a vyhrálo zcela zaslouženě. My se musíme dát rychle dohromady, protože ve středu nás čeká zápas v Krumlově a v sobotu jedeme do Blatné.“

Josef Raušer (trenér Lažiště): „K zápasu na Rudolfově jsme konečně nastoupili téměř kompletní (chyběl pouze Kamil Tobiáš) a přenesli jsme si pozitivní výkon ze druhé půle s Osekem. Zejména v první půli jsme kromě dvou domácích šancí byli pohyblivější a nebezpečnější a velmi dobrý výkon jsme korunovali třemi brankami. A to jsme další šance neproměnili. Ve druhé půli jsme rychle navýšili skóre na 4:0 a zdálo se být po zápase. Bohužel utkání pro nás skončilo stoprocentní šanci Jakuba Rauschera. Pak jsme úplně vypadli ze hry a domácí nás začali přehrávat. Zápas málem zdramatizovali, když dvakrát nás potrestal Radim Pouzar, spolu s Šindelářem nejlepší hráč domácích. Drama jsme nepřipustili a v závěru již zápas dohráli, přičemž jsme opět neproměnili dvě velké šance. Celkově mě těší zasloužená výhra i předvedený výkon, jen se budeme muset vyvarovat výkonového propadu z druhé půle. Velkým pozitivem byl návrat Petra Bízka po půl roce na trávník. Klobouk dolů v jeho letech, jak zápas zvládl a jaký má přístup k fotbalu.“


Jiskra Třeboň – FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Góly: 36. Průcha, 58. Matoušek. Rozhodčí: Lepič - Toucha, Žemlička. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:1 (Zavadil – Římanek). Diváků: 200.

Třeboň: J. Skála – Schneider, Koktavý, Zavadil, Týnavský – Vranovský (86. Pučejdl), Hromádka, Kubata, Matoušek (87. Bartl) - Průcha, P. Tůma. Trenér: P. Skála.

Táborsko B: Slávik – Dybala, Matěj Brabec, Mácha, Mikuláštík (66. Kabeš) – Ott, Větrovský (79. Švejda), Schramhauser, Zeman – Toutou (46. Římanek), Čapek. Trenéři: Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: Koktavý, celý tým - nikdo.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Věděli jsme, že k nám přijede soupeř posílený o hráče A týmu, a proto jsme vstoupili do utkání ze zajištěné obrany a snažili se hrozit z brejků. Ve 35. minutě nám jeden z nich vyšel a Průcha vstřelil vedoucí branku. Soupeř měl víc ze hry, ale my jsme mu neumožnili ohrozit našeho brankáře. Úvod druhého poločasu patřil Táborsku, ze svého tlaku však hosté vytěžili pouze zahrávání standardních situací. Naopak nám se podařilo v 58. minutě zvýšit Matouškem na 2:0 a utkání dohrát pozorně v obraně.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Ani třetí utkání v řadě jsme nezvládli. V první půli jsme si vytvořili dvě dobré příležitosti, bohužel bez gólového efektu. Třeboň byla efektivnější a jednu svoji šanci proměnila. Druhou půli jsme soupeře zamkli na jeho polovině, vytvořili jsme si opět dvě slibné příležitosti, ale ani jednu neproměnili. Třeboň z ojedinělého útoku dala druhou branku a výsledek si již pohlídala. Prohra 0:2 je pro nás velkým zklamáním.“


FK Protivín – SK Jankov 0:4 (0:1)

Góly: 29. (pen.) Kroneisl, 72. a 79. Popelka, 84. Benda. Rozhodčí: Krčín - Klátil, Krauskopf. Delegát: Eibl. ŽK: 5:1 (Z. Vorel, Janda, Bečvář, J. Vorel, Uhlík - Popelka). Diváků: 175.

Protivín: Barbotkin – Mikeš, Z. Vorel, Uhlík (82. Vojta), Zach – J. Vorel (80. Kvasnička), Říha, Bečvář, Janda, Hrachovec (66. Vojík) – Kasík. Trenér Říha.

Jankov: Komárek - Fajtl, Bláha, Lošek, Beránek - Lovička (73. Rytíř), Kroneisl, Maršán (89. Schwarz), Kollár, Klíma - Popelka (82. Benda). Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: nikdo - Beránek, Popelka, celý tým.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „První poločas se odehrával pouze mezi vápny, obě mužstva pozorně bránila a nikdo se do pořádné šance nedostal. Přesto se hosté dostali do vedení z penalty. Druhý poločas bych rozdělil na dvě poloviny. V první se obraz hry nezměnil a ve druhé jsme se dopustili několika taktických chyb, které soupeř třemi slepenými góly potrestal a rozhodl utkání. Soupeř potvrdil pověst týmu, kterému se dávají těžko góly a protože jsme mu šance sami nabídli, skončil zápas vysokým rozdílem 0:4.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Celkově nepříliš pohledné utkání, ale přesto pro diváka rozhodně zajímavé. Bylo vidět, že domácí chtějí na svém hřišti uspět a jejich nasazení tomu také odpovídalo. Byl to oboustranně důrazný zápas a boj o každý metr hřiště. My jsme k utkání přistoupili zodpovědně a celý tým předvedl obětavý výkon. Odměnou pro všechny jsou čtyři vstřelené branky, čisté konto vzadu a tři body se soupeřem, který pomýšlí na příčky nejvyšší. Cením si toho, že jsme působili jako celek, který ví co chce a soustředí se pouze na hru samotnou. Z mého pohledu to bylo zasloužené vítězství. Soupeři jsme toho tentokrát moc nedovolili.“


Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle