Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov se těšil v Protivíně mimořádné produktivitě

 
úterý, 8. září 2020, 15:07

Protivín - Třetí kolo krajského přeboru uzavíralo utkání ambiciózního Protivína s Jankovem. Zápas sliboval kvalitní podívanou, leč na hřišti se více válčilo, než hrálo. Utkání nabídlo obrovské množství osobních soubojů a nakonec také čtyři góly, ovšem radost z nich domácí neměli pražádnou. Všechny totiž padly za záda gólmana Barbotkina a Jankovští tak můžou slavit třetí výhru v sezóně.

Po šestnácti měsících naskočil v základní sestavě zelenobílých David Maršán a bylo otázkou, jak se mu po tak dlouhé době povede. A rozhodně nezklamal, stejně jako všichni jeho spoluhráči. Ti v podstatě za celé utkání neudělali žádnou vážnější chybu a absolutně disciplinovaným výkonem dokráčeli pro tři body.

Z obou gólmanů musel jako první zasahovat Komárek, který čelil nebezpečné střele Říhy, ale ve 3. minutě byl pozorný. Na druhé straně se hostující fotbalisté dostali do prvního vážnějšího ohrožení v 9. minutě, kdy Kroneisl připravil palebnou pozici pro Popelku, který se teprve zastřeloval.

Vyrovnaný boj se maličko naklonil v jankovský prospěch po půlhodině hry. Po standardní situaci stáhl Zach v pokutovém území Bláhu a sudí Krčín to vyhodnotil jako nedovolený zákrok domácího zkušeného borce. K pokutovému kopu se postavil ten nejzkušenější hráč Jankova - Marek Kroneisl. Jedinou střelou hostů mezi tyče během celého prvního poločasu zamířil přesně k tyči - 0:1.

Protivín odpověděl o dvě minuty později pěkně zahraným signálem po rohovém kopu, jenže střelu J. Vorla na bližší tyč Komárek zneškodnil. O druhou branku usiloval vzápětí Kroneisl, avšak po další standardce Jankova na zadní tyči o kousek na míč nedosáhl. V samém závěru prvního poločasu se blýskl pěknou jedovatou střelou Kasík, Komárek byl znovu připraven a důležitým zákrokem uchoval Jankovu poločasové vedení.

Vedení jistily Popelkovy brejky

Druhé dějství příliš změn nepřineslo. Z obou stran se jednalo o bojovné utkání plné osobních soubojů, po kterých několikrát tekla krev. Jedna změna přeci jen byla, můžeme říci celkem zásadní. Hosté se mnohem častěji dostávali do zakončení, což se postupně projevilo na výši skóre. V 55. minutě vysunul Kollár na hrotu hrajícího Popelku, jehož přízemní střelu Barbotkin dokázal ještě lapit. V 72. minutě si oba akci zopakovali. Kollár vyslal do úniku Martina Popelku, ten si pohlídal ofsajdovou linii a sólo od půlky hřiště zakončil bezchybně - 0:2.

Obrana Protivína si nevzala ponaučení, o šest minut později, tentokrát po Loškově vysunutí, opětovně nechala prchnout rychlonohého Martina Popelku a ten si s Barbotkinem poradil stejně bezchybně jako v prvním případě - 0:3. A když neuspěl na domácí straně z přímého kopu střílející Z. Vorel, přidali Jankovští Protivínu čtvrtou ránu. V 83. minutě byl přímý kop Fajtla zdí sražen k Martinu Bendovi a ten po dvou minutách na hřišti upravil na konečných 0:4.

V závěru to domácí fotbalisté ještě několikrát vyzkoušeli ze střední vzdálenosti, ale Komárek v hostující brance vše pochytal a podruhé za sebou udržel čisté konto. Do "anglického" týdne se tak mnohem lépe půjde Jankovu, který ve středu zajíždí do Čimelic, Protivín se bude chtít rehabilitovat v Blatné.

FK Protivín - SK Jankov 0:4 (0:1)

Branky: 72. a 78. Popelka, 30. Kroneisl z pen., 84. Benda. Rozhodčí: Krčín - Klátil, Krauskopf. Delegát: Eibl. ŽK: 5:1 (Vorel Z., Janda, Bečvář, Vorel J., Uhlík - Popelka). Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 1:3. Rohy: 7:0. Diváci: 175.

FK Protivín: Barbotkin - Mikeš, Uhlík (82. Vojta), Vorel Z., Zach - Vorel J. (80. Kvasnička), Janda, Bečvář, Hrachovec (66. Vojík) - Kasík, Říha.

SK Jankov: Komárek - Fajtl, Bláha, Lošek, Beránek - Lovička (73. Rytíř), Kroneisl, Maršán (88. Schwarz), Kollár, Klíma - Popelka (82. Benda).

Nejlepší hráči: Říha - Beránek, Popelka (celý tým)

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová
 


 
Reklama