Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník školil nováčka Týn, vítězný Křížkův debut v Oseku. Vedoucí trio bez ztráty kytičky

 
neděle, 6. září 2020, 20:49

Jihočeský kraj – Milevsko dokázalo potřetí za sebou naplno bodovat a opět naplnit třígólovou normu. Ostře sledované derby Oseka s Blatnou, v němž měl premiéru exbudějovický gólman Zdeněk Křížek, přilákala 350 diváků. Na góly došlo až po přestávce, domácí Osek zvítězil 4:1. Č. Krumlov naplnil roli favorita proti sezimovoústeckému Sokolu, ale povinná výhra se narodila lehce. Olešník po dvou porážkách ukázal svou sílu v nedalekém Týně, kde čtyřmi góly (dva dala posila z Lomu Jaroslav Bosnyak) rozhodla už do přestávky. Cenné body získaly Dražice nad Čimelicemi. V neděli zabodovaly venku Lažiště a Jankov, béčko Táborska na první body nedosáhlo ani v Třeboni. Už ve středu je na pořadu vložené 15. kolo.

Olešník po dvou porážkách přijel do Týna vyhrát a rázně k tomu nakročil již v prvním poločase, kdy zaznamenal všechny čtyři góly. „Mrzí mě, že se celý týden na něco připravujeme, řekneme si, že si to nebudeme proti tak silnému soupeři komplikovat a během dvaceti minut uděláme na našem velkém vápně čtyři hrubé chyby a všechno je jinak,“ posteskl si kouč Olympie Václav Mareš. První gól v KP vsítil Karel Pícha, který hrál vloni ještě I. B třídu ve Strunkovicích. Druhý připojil zkušený David Lafata a v rozmezí tří minut se dvěma zásahy uvedla čerstvá posila z Lomu Jaroslav Bosnyak. Druhý poločas se jen dohrával.

Milevsko mělo proti Strakonicím od začátku převahu a v 17. minutě šlo do vedení, když Vakočovu střelu z 20 metrů vyrazil Lízal na roh, po němž propadl míč na zadní tyč, kde nekompromisně zakončoval Barda.  Pět minut nato po dalším rohu zablokoval střelu Bardy Čapek rukou a z penalty sám Barda zvýšil. Junior za celý poločas nedokázal ohrozit Dvořákovu svatyni. Po přestávce byli hosté odvážnější a vypracovali si tři slibné šance. V závěru ale udeřilo na druhé straně. Lehký centr vypadl Lízalovi z rukavic a dorážející Kutil měl lehkou práci. V 90. minutě střelu hostujícího Čapka odvrátil obránce na brankové čáře. 

Výsledkem 3:0 skončilo také střetnutí Č. Krumlova se Sokolem S. Ústí. Stav se měnil už na začátku zásluhou Svobody. „Nám nepomohl ani rychle vstřelený gól a celý první poločas jsme se nemohli dostat do hry. Chyběl nám pohyb a rychlejší přihrávka,“ uvedl trenér domácího Slavoje Václav Domin. „Pro nás se lámal chleba na začátku druhé půle, kdy jsme nastřelili druhou tyčku v zápase, pak jsme hned vzápětí nedali samostatný nájezd a okamžitě jsme dostali za sebou dva góly,“ komentoval rozhodující momenty sezimovoústecký kouč Ladislav Šebek, jehož tým hrál s favoritem s otevřeným hledím. Náskok domácích pojistili během chvilky Růžička s Tauberem.

Padesát minut se hrálo derby Oseka s Blatnou bez gólů. Debutující brankář Zdeněk Křížek byl dlouho bez práce. „Klid do našich řad vnesl až v 51. minutě David Říský. Promotal se mezi bránící čtveřicí a k tomu přidal neuvěřitelné zakončení šajtlí,“ potěšilo trenéra Jaroslava Voříška, jehož svěřenci během třinácti minut navýšili až na 4:0. Dvakrát skóroval Jakub Říský a z brejku Kinkor. „V těchto fázích hry se přihlížejícím některé fotbalové momenty musely líbit a naši si to náležitě užívali,“ dodal Voříšek. „Ve druhé půli jsme byli v útoku více aktivní, ale dostali jsme tři branky. Domácí vyhráli zaslouženě, i když nevím, jak by se zápas vyvíjel po našem neuznaném vyrovnávacím gólu Kubiše. Toť otázka,“ sdělil za střídačku Blatné Václav Palivec.

Dražice vstoupily do utkání s Čimelicemi poprvé s nestárnoucím brankářem Ladislavem Chylíkem, který měl na zádech netradiční číslo 77. Letní posilu z Lomu mohlo po závěrečném hvizdu těšit nejen vítězství, ale i uhájená nula. Úvodní čtvrthodinka patřila Čimelickým, ale dvě slibné možnosti neproměnili. „Pak jsme ale z ničeho nic začali jenom nakopávat míče a vzdušné souboje a silový fotbal je to, co domácím vyhovovalo,“ podotkl k první půli čimelický kouč Tomáš Smrčina. Jediný gólový okamžik se zrodil ve 22. minutě, kdy se mezi dvěma obránci prosmýkl do brejku Jiří Štecher, nastřelil brankáře a odražený míč poslal z vápna do prázdné branky Lukáš Stuchlík. Druhý poločas si hosté vytvořili převahu, vypracovali si tři velké šance, ale nedokázali je proměnit.

Do čela střelecké tabulky se po víkendovém kole prostřílel s pěti góly rudolfovský Radim Pouzar. V nedělním dopoledni vsítil proti Lažištím dva, ale na body nestačily. Padly až za stavu 0:4 z trestného kopu a po centru, který zapadl za překvapeného Trnku. Hosté tak zopakovali loňské vítězství na Rudolfově (1:3) a poprvé naplno bodovali. Skóre otevřeli po přihrávce z křídla a dorážce Vokatého. Dokonale pak ovládli závěr poločasu, v němž stvrdili náskok dvěma zásahy, při nichž domácí obrana jen přihlížela pohotovým zakončením M. Sedláčka a opět Vokatého. Zmar Rudolfova byl dokonán pět minut po obrátce, kdy centrovaný  míč spadl ve vápně na ruku obránce a Linhart nařízenou penaltu proměnil.

Třeboň potvrdila Na Hliníku cennou venkovní výhru ze Sezimova Ústí a posílené béčko Táborska porazila 2:0. Táborští toužili po prvních bodech v sezoně a v reprezentační přestávce se vydali k rybníku Svět s několika pendly z druholigového A-týmu. Trenéři Jelen s Veseckým měli k dispozici brankáře Slávika, dalšího Slováka Dybalu, útočníka Toutoua, sparťana Čapka či Větrovského. Recept na třeboňskou obranu nenašli a naopak sami dvakrát inkasovali. Akcie domácích se výrazně zvedly ve 36. minutě. Prodloužený Skálův nákop skončil až u Průchy, ten se na šestnáctce zbavil Dybaly s Máchou a chladnokrevně zakončil. V 58. minutě přidal po Tůmově centru před branku druhý gól zblízka dorážející Matoušek.

Na protivínském hřišti se hrál vyrovnaný zápas. V prvním poločasu se domácí snažili proniknout do obrany Jankova, ale ta byla kompaktní. Ve 29. minutě se pískala na Protivín penalta, kterou proměnil Kroneisl. Otřesení domácí, kteří se spíše věnovali komentování výroků rozhodčího, se do konce poločasu nedostali do kloudné situace před brankou. Po změně stran se hra nezměnila. Domácí se snažili útočit, jejich hra však byla nepřesná a uklidnění hosté s přehledem odolávali. V 72. minutě se jim povedl brejk tvrdě hrajícím Popelkou a vedli o dva góly. Domácí byli v křeči a hosté hru ovládli a opět Popelkou a střídajícím Bendou vytáhli stav na 4:0. Jankov byl mimořádně produktivní, k nebezpečným situacím před brankou Protivína se dostal celkem pětkrát. „Nám se absolutně nedaří,“ poznamenal šéf Protivína Václav Křišťál, že by je Jankov „povalil“ i bez některých sporných verdiktů.

Výsledky 3. kola krajského přeboru


TJ Dražice – SK SIKO Čimelice 1:0 (1:0)

Gól: 22. Lukáš Stuchlík.

FC ZVVZ Milevsko – FK Junior Strakonice 3:0 (2:0)

Góly: 17. a 22. (pen.) Barda, 83. Kutil.

TJ Osek – TJ Blatná 4:1 (0:0)

Góly: 51. David Říský, 65. a 70. Jakub Říský, 77. Kinkor - 84. Zahrádka.

FK Olympie Týn n/Vlt. – FK Olešník 0:4 (0:4)

Góly: 17. Pícha, 19. Lafata, 26. a 29. Bosnyak.

FK Slavoj Č. Krumlov - Sokol Sezimovo Ústí 3:0 (1:0)

Góly: 3. Svoboda, 50. Růžička, 53. Tauber. ČK: 1:0 (79. Kuna).

SK Rudolfov – FK Lažiště 2:4 (0:3)

Góly: 68. a 88. Pouzar - 21. a 45. Vokatý, 42. Marek Sedláček, 50. (pen.) Linhart.

Jiskra Třeboň – FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Góly: 36. Průcha, 58. Matoušek.

FK Protivín – SK Jankov 0:4 (0:1)

Góly: 29. (pen.) Kroneisl, 72. a 79. Popelka, 84. Benda.


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach
 


 
Reklama