Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Souboj Lažiště s Osekem skončil smírně

 
čtvrtek, 3. září 2020, 13:02

Lažiště – Ve 2. kole KP na sebe narazily týmy Lažiště a Oseku. Domácí měli hostům co oplácet, jelikož loni v nedohrané sezóně od nich inkasovali čtyři branky. Navíc v prvním kole herně zklamali a zákonitě se vraceli z Milevska bez bodu. V sobotu se museli obejít bez tří hráčů základní sestavy (Makoš, Hušek, Jak. Rauscher). To hosté přijeli posíleni vítězstvím nad béčkem Táborska, ale také bez dvou opor (D. Říského a Cardy). Navíc stále chyběla největší osecká posila brankář Křížek.

Úvod zápasu byl oboustranně hodně opatrný. Hosté se zatáhli na svoji polovinu a čekali na případné brejky. Domácím se rozehrávka nedařila, proto zůstalo pouze u pár náznaků nějakých útočných akcí. Ani hosté nedotáhli žádnou akci ke kloudnému zakončení, tudíž si v první čtvrthodince brankáři téměř nesáhli na balon.

První vážnější akce přišla až v 16. minutě, kdy aktivní D. Sedláček uvolnil na hranici šestnáctky domácího kapitána Macka. S jeho střelou si ale poradil pozorný Chaluš. I potom se domácí dostávali ke střele pouze ze střední vzdálenosti. Ve 28. minutě mohli skórovat hosté, kdy se po dlouhém pasu Hocha řítil ze strany sám na branku Hosnedl, ale jeho střelu z úhlu vyrazil Trnka. Odražený balon vrátil do vápna Říský a po souboji Tobiáše s Hochem se hosté marně dožadovali penalty. Při této akci si natáhl stehenní sval Hosnedl a musel být střídán.

Ve 30. minutě se dostal ke střele z nadějné pozice opět Macek, ale tentokrát přestřelil. Penalty se následně dožadovali i domácí, kdy po souboji s Rybákem se na zemi ocitl Linhart. I v tomto případě zůstala píšťalka Poláka němá.

Ve 39. minutě hosté skórovali. Po odvráceném rohu vrátil míč do vápna Brabec, kde byl úplně volný Říský. Ten si balon zpracoval a pohodlně zakončil pod břevno. Domácí se marně dožadovali jeho ofsajdového postavení. Po zhlédnutí videa je třeba nutno podotknout, že to ofsajd spíše nebyl, byť to není jednoznačné. Poslední šanci měli opět domácí, kdy po akci M. Sedláčka D. Sedláček našel přetaženým centrem ve vápně volného Bednára, ale tomu střela z voleje vůbec nesedla a vysoko přestřelil. Potom sudí docela nudný poločas ukončil.

Druhý poločas byl již záživnější a byli to domácí, kteří diktovali tempo hry. Po většině času se hrálo na polovině hostů, ale ti pozorným bráněním Lažišťské do vážnějších šancí nepouštěli. Za zmínku stojí ještě nevybíravý zákrok Rybáka na M. Sedláčka, když mu skočil pod nohy oběma nohami napřed. Bylo velké štěstí, že ho netrefil naplno. V tomto případě mohl být za žlutou kartu opravdu rád.

Pomsta M. Sedláčka přišla za chvilku. V 58. minutě si Jar. Rauscher vyměnil balon s Bednárem a přesným centrem našel hlavu právě M. Sedláčka, který „angličanem“ o břevno překonal jinak pozorného Chaluše. Za další čtyři minuty mohli domácí zápas otočit. Volmut nádherně uvolnil za obranu Vokatého, který tváří v tvář Chalušovi těsně minul branku.

Hosté se v tuto chvíli dostávali před Trnkovu branku jenom sporadicky. Při ojedinělém protiútoku minul Trnka balon těsně před atakujícím Sigmundem, který našel J. Říského, ale ten z těžké pozice minul odkrytou domácí svatyni. V závěru utkání měli dvakrát na hlavě rozhodnutí domácí hráči. Nejdříve v 85. minutě po rohu Bednára hlavičkoval Vokatý přesně k tyči, ale Chaluš pohotovým zákrokem zachránil hostům bod. V úplném závěru Volmut vrátil po rohu míč do vápna na hlavu Tobiáše, ale i v tomto případě byl hostující gólman pozorný. To byla poslední akce zápasu.

Po mdlém prvním poločasu v tom druhém domácí výrazně přidali, ale dobře chytajícího brankáře Chaluše dokázali prostřelit pouze jednou, tudíž skončil zápas nerozhodně. U hostů byl nejlepším hráčem Chaluš, u domácího týmu lze za druhý poločas pochválit všechny hráče, ale přesto vynikali zejména ve hře dopředu Vokatý a D. Sedláček. Velmi slušné utkání odehrál i Bednár.

V příštím týdnu hostí Osečtí Blatnou, která je stále bez bodů. Lažišťští zajíždějí do Rudolfova a potřebují nahradit domácí ztrátu, aby jim neutekl začátek soutěže. Nebude to ale jednoduché, jelikož Rudolfovští měli výborný vstup do sezóny.

FK Lažiště – TJ Osek 1:1 (0:1)

Branky: 58. M. Sedláček – 39. J. Říský. Rozhodčí: Polák – Ondřej, Panský. DFA: Eibl. ŽK: 2:2 (Linhart, Macek – Gondek, Rybák). Diváků: 50.

Lažiště: Trnka – Jar. Rauscher, Kupka, Tobiáš, D. Sedláček – Bednár, Volmut, Macek, Vokatý, M. Sedláček – Linhart (87. Hrbek). Trenér: Raušer.

Osek: Chaluš – Rybák, Krejčí, Gondek, Blatský – Čapek (83. Kinkor), Hoch, Šrámek, Sigmund – J. Říský, Hosnedl (33. Brabec). Trenér: Voříšek.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Jan Škrle