Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výborný start Dražic. Blatná odolávala hodinu, potom inkasovala čtyřikrát

 
úterý, 25. srpna 2020, 20:34

Dražice – V utkání Ondrášovka KP porazili domácí fotbalisté hosty z Blatné střelecky vydařeným druhým poločasem.

Prvních 45 minut se hrál v Dražicích celkem vyrovnaný duel, v němž sice měli domácí více střeleckých příležitostí, ale hosté pozorně bránili a vyráželi k nebezpečným protiútokům. Již ve 4.min. se ocitl v čisté gólové šanci blatenský Kubiš, který postupoval zcela sám na brankáře Baku, ale jeho střela skončila těsně vedle.

Ve 14.min. pohotově střílel z otočky domácí Hojdar, ale branku hostů přestřelil. Ve 25.min. dobře hrající nestárnoucí Veselý ideálně uvolnil Kromku, který postupoval z úhlu sám na hostující branku a prudkou střelu blatenský Šimůnek vyrazil výborným zákrokem na rohový kop. Ve 30.min. střílel opět Hojdar.

Poslední velkou příležitost v prvním poločase měli ve 44.min. hosté, když zahrávali z ideální pozice dvaceti metrů trestný kop, Kubiš těsně minul levý horní roh Bakovy branky.

Gólová stavidla spustil Šimák

Ve druhé půli se však již domácí začali prosazovat i gólově a hra se odehrávala převážně na polovině Blatenských. V 57.min. ještě trefil po trestném kopu Veselého Kromka hlavou jen břevno, ale v 63. min. se již domácí lavička a fanoušci přece jen dočkali. Střelu střídajícího Šimáka hostující gólman vyrazil nad sebe a míč jej přeplachtil obloučkem až do sítě (1:0).

V 71. min. se radovaly Dražice podruhé. Po nádherné akci rychlého Pince zakončoval do protipohybu Šimůnka nepokrytý M. Stuchlík (2:0). Od té doby domácí celek již ovládl zcela hru a přidal hostům na cestu domů ještě dva góly. V 78. min. uklidil míč k tyči Šimůnkovy svatyně s velkým přehledem Pinc (3:0) a v 85. min. se prosadil dorážkou po rohovém kopu Horka (4:0).

Závěr zápasu se jen dohrával (ve vydatném dešti) a domácí kráčeli k cennému tříbodovému vítězství. Blatenští fotbalisté měli v 87. min. ještě jednu možnost alespoň ke vstřelení čestného úspěchu, ale střela Mišiaka z dobré pozice svůj cíl nenašla.

Dražičtí fotbalisté tak zvítězili v premiérovém podzimním mistrovském utkání nad svým soupeřem až nečekaně vysokým rozdílem. Konečný výsledek je pro hosty z Blatné, kteří šedesát minut hráli s domácím celkem vcelku vyrovnanou partii, až příliš krutý.

TJ Dražice – TJ Blatná 4:0 (3:0)

Góly: 63. Šimák, 71. M. Stuchlík, 78. Pinc, 85. Horka. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Přibyl. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:4 (L. Stuchlík - Sýkora, Bláha, Čadek, Benedikt), 80 diváků.

Dražice: Baka – Bareš, Veselý, Horka, D. Štecher, (87. Kouřil) – Pinc, L. Stuchlík (46. Šimák), J. Štecher, M. Stuchlík (72. Studenovský) – Kromka (82. Novotný), Hojdar (79. Mareš). Trenér: Hořejší.

Blatná: Šimůnek – Benedikt, Rozhoň, Bláha, Fiřt (33. Sýkora) – Zahrádka, Kubiš, Hlaváč (72. Král), Mišiak – Čadek, Prokopec (72. Říha). Trenér: Brabec.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama