Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na obranu Lhoty vyzrál jen střídající Máška

 
pondělí, 17. srpna 2020, 20:57

Strakonice – Generálka strakonického Junioru před prvním mistrovským zápasem skončila s účastníkem krajského přeboru Plzeňského kraje vítězstvím. Po taktické stránce ji domácí zvládli na výbornou.

Gólové šance se začaly rodit až po téměř půl hodině hry. Ve 28. minutě Sládek prostrčil na Zoubka, který kolmicí uvolnil do brejku Hovorku, avšak brankář stačil vyrazit na rohový kop. Toho se zhostil Sládek a jeho přesný centr našel nabíhajícího Hovorku, který hlavou zamířil nad branku. Ve 33. minutě Funda chytře rozehrál bleskově trestný kop na Zoubka, jehož střela šla těsně vedle tyče.

O čtyři minuty později hezkou akci po pravé straně zakončil Němeček pouze do gólmana. Ve 42. minutě podnikl samostatnou akci Sládek, ale po brejku z půlky hřiště střílel mimo. Stejně si vedl v poslední minutě po Sládkově uvolnění Němeček.

Druhý poločas se brankové příležitosti začaly rodit stejně jako v prvním, tedy v 70. minutě, kdy čerstvý Nosek se dostal přes obránce a jeho střelu brankář kryl. O minutu později opět Nosek rozjel akci po křídle, nacentroval do vápna a mladíček Novotný vyskočil nejvýše, ale brankovou konstrukci minul. V 75. minutě přišla akce Fundy, který si obhodil obránce, naznačil střelu a přihrál volnému Máškovi, jenž poslal míč do prázdné branky.

Ještě stojí za zmínku 85. minuta, kdy Zoubek uvolnil do lajny Noska, který našel ve vápně Mášku, ten sklepl na Novotného a jeho ostrou střelu gólman vyráží. Hosté za celý zápas neohrozili domácí branku.

FK Junior Strakonice – Sokol Lhota 1:0 (0:0)

Gól: 75. Máška. Rozhodčí: Dunovský. Střely celkem: 10:2. Střely na branku: 7:0. Rohy: 3:5.

Sestava Junioru: Lízal (46. Uhříček) – Němeček (46. Buranský), Šimek, Kostka (46. Říha), Peroutka – Funda, Čapek – Zoubek, Sládek (60. Máška), Petráň (60. Novotný) – Hovorka (65. Nosek). Trenér Cimrhanzl.

Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Petr Vlasák