Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník do třetice zvítězil, béčko Dynama naplnilo roli favorita v Roudném

 
sobota, 13. června 2020, 13:24

Jihočeský kraj – Kvalitně obsazený turnaj Přátelství měl v pátek na pořadu zápasy druhého kola. Bez ztráty kytičky zůstává už jen krajský šampion Olešník, který potřetí vstřelil soupeři pět gólů a má blízko k prvenství na turnaji.

Třeboň se dokonale rehabilitovala za porážku v Roudném a s Jankovem rozhodla o svém vítězství již po půl hodině, kdy se prosadili oba útočníci. Skóre otevřel P. Tůma, za dvě minuty přidal z brejku další gól Průcha, který potrestal špatně bránícího soupeře ještě jednou. Jankov se po prospaném začátku vrátil do hry kontaktním gólem do šatny od Smékala. Po přestávce snížil opět Smékal, ale hostující snahu o vyrovnání přibrzdilo zbytečné vyloučení Sedlice.

Mezi Olešníkem a Č. Krumlovem, tedy prvním a druhým z nedohrané sezony v krajském přeboru, se očekávala vyrovnaná bitva, neboť oba celky vyznávají ofenzivní fotbal. Hosté ale první poločas nezvládli. Olešničtí pokořili brankáře Trnku čtyřikrát a do kabin se šlo za jasného stavu 4:0. Poprvé nastoupil Lukáš Dudek a hned potvrdil pověst střelce. Ve středu zálohy se objevil extýnským Robert Szó (37 let), který necelých třináct let strávil v zahraničí. Karel Pícha mazáckým lobem skóroval potřetí a jako jediný se prosadil v každém utkání. Olešník možná přijde o svého špílmachra Miroslava Grobára, o něhož usiluje Sokol Lom, za který nastoupí v sobotu proti Soběslavi.

Do Roudného dorazilo béčko Dynama v nabité sestavě se šesti pendly z prvoligového kádru (brankář Janáček, Novák, Granečný, Kopečný, Jánošík a Malecha). Malšané se před slušnou návštěvou vzepjali k mimořádnému výkonu a v úvodní půlhodině si vypracovali tři slibné šance. Černobílí udeřili z první vážnější šance ve 33. minutě, když po centru ze strany hlavičkoval pod břevno Matoušek. Favorit si postupně vytvořil velkou převahu, kterou korunoval po hodině hry, kdy domácím docházely síly, třemi zásahy. Střídající Tomek stihl dva góly, střelou k tyči a proměněnou penaltou, chytrým obloučkem přes brankáře se prezentoval Malecha.

Turnaj Přátelství (1. kolo/2. hrané)

Malše Roudné - SK Dynamo Č. Budějovice B 0:4 (0:1)
Góly: 64. a 76. (pen.) Tomek, 33. Matoušek, 67. Malecha. Rozhodčí: Krauskopf. Foto: zde.

TJ Jiskra Třeboň - SK Jankov 3:2 (3:1)
Góly: 18. P. Tůma, 20. a 32. Průcha – 45. a 59. Smékal. Rozhodčí: Vican. ČK: 0:1 (68. Sedlic).

FK Olešník - FK Slavoj Č. Krumlov 5:1 (4:0)
Góly: Dudek 2, Pícha, Lafata, Nýdl – Růžička. Rozhodčí: Tupý. Foto: zde.

Tabulka

1. Olešník       3 3 0 0 15:6 9

2. Dynamo B  2 1 0 1  8:5 3

3. Třeboň        2 1 0 1  5:5 3

4. Jankov        3 1 0 2  5:8 3

5. Roudné       2 1 0 1  3:6 3

6. Č. Krumlov 2 0 0 2  1:7 0

Nejlepší střelci: 3 – Prenner (Jankov), Grobár (Olešník), Průcha (Třeboň), Pícha (Olešník), 2 – Navrátil (Roudné), Matoušek, Tomek (oba Dynamo), Lafata, Dudek (oba Olešník), Smékal (Jankov)

Nadcházející program: 19. 6.  FK Slavoj Č. Krumlov - SK Dynamo Č. Budějovice B (18), 20. 6.  SK Jankov - Malše Roudné, FK Olešník - TJ Jiskra Třeboň (oba 17)

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Ján Honza, Michaela Mikešová