Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přípravné derby Strakonic s Osekem nemělo vítěze

pátek, 22. května 2020, 23:53

Strakonice – Vcelku to byl po velké dvouměsíční pauze pohledný zápas. Šancí ke skórování bylo více v prvním poločase než ve druhém. Strakonický Junior se rozešel na hřišti Na Sídlišti s Osekem nerozhodně 2:2.

Začalo to 9. minutou, když si Němeček před vápnem narazil s Kostkou, obešel vybíhajícího Chaluše a poslal míč do prázdné branky - 1:0. V 18. minutě po kombinační akci P. Rybáka s Jakubem Říským posledně jmenovaný přesně zakončil k tyči a srovnal skóre na 1:1. Vzápětí na druhé straně trestný kop P. Balouška vyrazil brankář Chaluš nohama.

V 31. minutě dokázal Osek otočit stav zápasu ve svůj prospěch. Čapek našel nabíhajícího Kinkora a ten přehodil obloučkem Lízala - 1:2. Dvě minuty nato zakončoval pohlednou akci Junioru kapitán Petráň z dobré pozice nad a stejně si vedl ve slibné šanci i Nosek. Ve 36. minutě po trestném kopu hlavičkoval J. Říský nad Lízalovu branku.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti poměrně chudší. První přišla až v 69. minutě. Osecký Hosnédl svou rychlostí projel obranou jak nůž máslem, ale jeho zakončení skončilo na tyči. Tradiční nedáš – dostaneš platilo o dvě minuty později, kdy unikl po křídle domácí Čapek, přesně našel ve vápně Mášku a ten srovnal na 2:2. Celý zápas byl vcelku vyrovnaný a tak skončilo i skóre.

FK Junior Strakonice – TJ Osek 2:2 (1:2)

Branky: 9. Němeček, 71. Máška – 18. Jakub Říský, 31. Kinkor. Rozhodčí: Toucha – Lepič, Žemlička. Střely celkem: 11:11. Na branku: 6:7. Rohy: 4:10.

Junior: Lízal (Uhříček) – Kočí, Říha, Šimek, Peroutka (Čapek) – Nosek (Fábera), P. Baloušek (Zoubek), Němeček (Funda), M. Kostka, Petráň (Boukalík) – Máška (Zelenka). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Osek: Chaluš (Budoš) – P. Rybák, Carda, Mareš, Benda – Čapek, Brabec, Lávička, Hosnédl – J. Říský, D. Rybák (střídali Kuneš, Gondek, Blatský, Sládek, Kinkor, Pavelka, Bunda). Trenér Jaroslav Voříšek.

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle