Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sokol Lom trénuje už druhý týden. V červnu se vrhne do přátelských zápasů

 
pátek, 15. května 2020, 23:09

Lom – Měsíc a půl trvající přestávka kvůli pandemii koronaviru skončila i pro hráče Lomu. Tréninkové dávky polykají už od minulého týdne. Dnes jsme je zastihli na podvečerním tréninku na Svépomoci v Táboře.

Necelé dva měsíce nemohli fotbalisté Lomu společně trénovat na hřišti a museli se spokojit s individuální přípravou v domácích podmínkách. Po dalším uvolnění vládních nařízení se vydali zpět na hřiště a od úterý 5. května se začali připravovat společně.

„Trénujeme dvakrát týdně, v úterý a v pátek od 18:30 hodin na Svépomoci,“ prozradil asistent trenéra Lomu Lukáš Zeman. „Budeme trénovat do půlky června,“ doplnil k náhradnímu jarnímu programu. Kvůli vyhlášení nouzového stavu byla druhá polovina sezony předčasně ukončená. Lomští skončili v nedohrané soutěži na třetí příčce a obhájili loňské umístění.  Zimní posily brankář Filip Matoušek a Marek Novák si budou muset na svou premiéru počkat o půl roku později.

Během června sehraje Lom pár přípravných zápasů. „Zatím máme domluvené přátelské utkání se Soběslaví, přesný termín není ještě daný, ale bude to někdy začátkem června. V plánu je ještě utkání s Táborskem, podmínky se nyní domlouvají. Chtěli bychom sehrát ještě jedno či dvě utkání, soupeře budeme ještě domlouvat,“ řekl k chystaným herním prověrkám Lukáš Zeman.

Letní přípravu na další sezónu krajského přeboru 2020/21 zahájí Sokol Lom v polovině července. Samotná soutěž má odstartovat 22. srpna 2020.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař