Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Václav Domin: Už potřebujeme trénovat, kluci mají z odloučení depku

 
pátek, 24. dubna 2020, 10:42

Český Krumlov – Velice svědomitě se na jarní pokračování krajského přeboru připravovali v zimě fotbalisté českokrumlovského Slavoje, kteří patřili mezi trojici kandidátů na první příčku.

Z Rakouska se vrátil Jakub Wagner a po delší zdravotní pauze se do přípravy zapojil ofenzivní záložník Dominik Tůma. Trenéru zelenobílých slavojáků Václavu Dominovi se podařilo dát dohromady dostatečně široký a kvalitní manšaft, který v zimní přípravě ani jednou neprohrál. A to si Krumlovští nevybrali za sparingpartnery žádné nazdárky. Mimo jiné si to rozdali s divizním triem béčkem Dynama České Budějovice, Jindřichovým Hradcem či Soběslaví.

Jaro tedy po podzimu druhý Krumlov vyhlížel s velkými ambicemi. „Rozhodnutí krajského svazu, že už se na jaře hrát nebude, mě nepřekvapilo. Už z toho, co říkala vláda, tedy že s hromadnými tréninky by sportovci mohli začít někdy 8. května, bylo jasné, že se soutěž nemůže stihnout dohrát. Nedá se nic dělat, já věřím, že kádr udržíme pohromadě a začneme se připravovat na nový ročník,“ říká kormidelník Domin.

Podle informací, které trenér Slavoje má, by měl nový ročník krajského přeboru odstartovat 22. srpna 2020. Hráči zatím trénují individuálně, hned jak to ale bude možné, začnou fotbalisté se společnými tréninky. „Měli bychom se sejít v květnu a trénovat ve skupinách podobně jako ligová mužstva. V Krumlově máme tři hřiště, takže se nějak rozdělíme,“ vypráví Domin.

Příprava v omezeném režimu

Tréninky budou muset přizpůsobit dané situaci. „Samozřejmě, že to bude komplikace, když nebudeme moci využívat šatny a sprchy, ale nějak se s tím vyrovnáme. Ostatně vedle našeho areálu protéká potok,“ směje se kouč. A již vážně dodává: „Už potřebujeme dát kolektiv konečně zase dohromady, protože kluci už mají z toho odloučení depku.“

Domin také přiznává, že za dvaapadesát let, co se pohybuje kolem fotbalu, podobnou situaci nezažil. Kouč a bývalý hráč Slavoje Václav Domin je zároveň předsedou OFS Č. Krumlov. Má jen trochu obavy, aby fotbal na vesnicích nezanikl. „Hrozí, že hráči na vsi už se dohromady nedají, když se musí nyní tak dlouho obejít bez fotbalu. Já bych si ale přál, a věřím tomu, že naleznou novou chuť a budou na fotbal i po tak dlouhé době zase natěšení,“ doufá šéf okresního fotbalu.

Ekonomických dopadů na fotbal se Domin tolik neobává. Spíš těch psychologických. „Lidé byli zvyklí jít se o víkendu vyvětrat na fotbalové hřiště a to nám teď všem schází. Je ale fakt, že zatím není jisté, kolik peněz přiteče na provoz okresního fotbalového svazu. To zatím nikdo neví,“ krčí rameny Václav Domin.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza