Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník získal do branky exligistu Pižanowského

 
pátek, 27. března 2020, 13:44

Olešník – V létě slavili v Olešníku historicky druhý titul krajského přeborníka a v roli obhájce završili první polovinu s šestibodovým náskokem na čele. Přes zimu opustili kádr brankář Matoušek a záložník Pecka, kouč Roman Chlumecký, který je k opožděnému startu jara skeptický, naopak přivítal mladíčka Miklíka a ligou protřelého gólmana Pižanowského (45), který je trenérem brankářů v Táborsku.

Jak jste spokojeni s průběhem zimní přípravy?
Zimní příprava proběhla bez větších problémů. Trénovali jsme třikrát v týdnu (UMT Složiště a spinning ve Fitness 14). Odehráli jsme pět přátelských zápasů - čtyřikrát výhra se soupeři z I. A. třídy a jedna prohra s FC Písek. Určitě bych byl spokojenější s větší účasti na trénincích, ale jsou věci, které bohužel neovlivním, a až  jaro ukáže jak na tom jsme...

Došlo v kádru k nějakým změnám. Co si od případných posil slibujete?
K nějakým změnám v kádru došlo. Po roce a půl v FK Olešník jsme po vzájemné dohodě pustili Filipa Matouška do Lomu. Lom má ambice hrát vyšší soutěž a Filip je mladý a dobrý gólman, který na ní určitě má. Tomáš Pecka se vrátil do FC Písek, ale bohužel se zranil. U nás se prezentoval velmi kvalitními výkony. Do branky jsme získali zkušeného Petra Pižanowského. Velký podíl na tom má Lafi, poněvadž jsou s Pížou velmi dobří přátelé. Do zálohy jsme přivedli Martina Miklíka. Mladý kluk, který hrál v Hrdějovicích a v dorostu prošel Táborskem.

Jakým fotbalem byste se chtěli v jarní části prezentovat a co je vaším cílem?
Chtěli bychom navázat na vydařený podzim a udržet se v popředí tabulky. Hrát kombinační a líbivý fotbal, aby s předvedenou hrou byli spokojeni jak diváci, tak hráči.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Petr Pižanowski (SK Černolice), Martin Miklík (Slavoj Hrdějovice)
Odešli: Filip Matoušek (Sokol Lom), Tomáš Pecka (návrat do FC Písek)

SOUPISKA FK OLEŠNÍK

Brankáři: Miroslav Jirkal, Jan Studnička, Petr Pižanowski
Obránci: Martin Nýdl, David Tomášek, Jakub Kalášek, Daulet Nygmet, Slavomír Vařák, Martin Šahajda, Michael Studnička
Záložníci: Martin Šíma, Dominik Heller, Miroslav Grobár, David Lafata, Stanislav Rožboud, Miroslav Šálený, Pavel Tomek, Martin Miklík, Tomáš Kouba
Útočníci: Lukáš Dudek, Jakub Toth, Miroslav Tressl

Realizační tým
Trenér:
Roman Chlumecký. Asistent trenéra: Václav Pekárek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto FC Písek