Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Udržení je pro Junior Strakonice prioritou. Šanci dostávají další mladíci

 
pátek, 27. března 2020, 12:26

Strakonice – Mužský fotbal ve Strakonicích se za pouhých pět let od svého znovuzaložení proklestil ze IV. okresní třídy až do krajského přeboru. Omlazený tým pod taktovkou trenéra Luďka Cimrhanzla musel čekat na první výhru až do šestého zápasu. Nováčkovskou půlsezonu zakončil s počtem 12 bodů a přezimoval na 14. příčce. „Disponujeme velmi mladým kádrem, který ve vyšší soutěži postupně sbírá zkušenosti,“ říká k postavení Junioru vedoucí mužstva Jiří Cibulka.

Jak jste spokojeni s průběhem zimní přípravy?
Zimní příprava proběhla bez komplikací a větších zranění, zcela dle našich představ. Tréninková morálka byla v celku kvalitní.  Myslím si, že k tomu přispěly na zimní období poměrně mírné klimatické podmínky. V rámci přípravy jsme absolvovali tradiční soustředění v Chanovicích a zúčastnili se zimního turnaje na UMT ve Strakonicích. Odehráli jsme celkem šest přípravných zápasů – Sousedovice, Katovice, dorost FKJS, Chanovice, Vimperk a Čimelice.

Došlo v kádru k nějakým změnám. Co si od případných posil slibujete?
V kádru jsme žádné změny v podobě příchodů a odchodů nezaznamenali. Někteří doléčili zranění a zapojili se po delší pauze. Do přípravy se zařadilo také šest tuto sezonu končících dorostenců – Šimek, Nosek, Zelenka, Braťka, Fábera a Uhříček. V několika přípravných utkáních snesli měřítko a lze s nimi, co do výkonnosti, počítat do jarních bojů.

Jakým fotbalem byste se chtěli v jarní části prezentovat a co je vaším cílem?
Chtěli bychom se prezentovat útočným, kombinačním fotbalem s moderními prvky. Disponujeme velmi mladým kádrem, který ve vyšší soutěži postupně sbírá zkušenosti. Věřím, že jsme dobře fyzicky připravení a naším cílem je udržet krajský přebor ve Strakonicích i pro následující sezonu.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Šimek, Nosek, Zelenka, Braťka, Fábera a Uhříček (v přípravě z dorostu)
Odešli: nikdo

SOUPISKA FK JUNIOR STRAKONICE

Brankář: Lukáš Lízal, Vít Reiser
Obránci: Roman Kočí, Miroslav Říha, Matěj Kostka, Vojtěch Peroutka,  David Juhaňák
Záložníci: Lukáš Němeček, Martin Šrámek, Tomáš Zelenka, Dominik Petráň, Lukáš Moudrý, Michal Boukalík, Tomáš Kostka
Útočníci: Jiří Máška, David Bálek, Václav Šrámek, Jan Zušťák

Realizační tým
Trenér:
Luděk Cimrhanzl. Asistent trenéra: Rostislav Hrubý, Vít Reiser. Vedoucí mužstva: Jiří Cibulka. Masér, lékař: Martin Šobor. Kustod: Stanislav Šíp.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák